10Ezer lépés program – Prosztatarák: Mozgással a jobb életkilátásokért

A Janssen gyógyszergyár támogatásával a Magyar Rákellenes Liga Hatvani Alapszervezet és Segítő Szolgálat 2019. június 18-án az országos 10 Ezer Lépés Program keretében Hatvanban is próbálta meggyőzni a férfiakat, hogy a rendszeres mozgással még egy rákbetegség árnyékában is jelentősen javíthatják az életminőségüket és az életkilátásaikat.

Horváth Richárd Hatvan város polgármestere köszöntőjében kihangsúlyozta a mozgás fontosságát. Elmondta, hogy az egészségünk megóvása érdekében fontos, hogy mozogjunk és megfelelően táplálkozzunk. – “Életmódváltásomnak köszönhetően egészségesebbnek és kiegyensúlyozottnak érzem magam. Örömmel és büszkeséggel tölt el mikor feleségemmel és fiammal együtt futhatok. Mindenkit arra buzdítok, hogy figyeljen az egészségére és sportoljon egy kicsit” –

Beöthe Tamás urológus-onkológus főorvos úr – Minden, amit nem mertél megkérdezni…!- c. előadását követően minden felmerülő kérdésre válaszolt, azt követően Kapitány Zsuzsanna gyógytornász – fizioterapeuta tartott előadást, majd gyakorlati bevezetést a csoportos gyógytornába.

A Janssen gyógyszergyár képviselője, Dobi Etelka is arra buzdította a jelenlévő férfiakat, hogy menjenek el a szűrésekre!

Rendezvényünk záró programja a hatvani alapszervezet tagjainak Szenior örömtánc bemutatója volt!

62 érdeklődő vett rész a programon.

Lazányi Jánosné
elnök

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

„Fiatalokkal az egészségért” – játékos vetélkedő szellemnek és testnek

Az idén november 17-én immár hetedik alkalommal rendezte meg a Magyar Rákellenes Liga Szekszárdi Alapszervezete a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatósággal közösen a „Fiatalokkal az egészségért” elnevezésű vetélkedőjét, melynek célja a középiskolások figyelmének felhívása az egészséges Olvass tovább...