Csaknem teltházas volt a Szekszárdi Alapszervezet fenti című rendezvénye. Az előadást dr. Cifra János, a TM Balassa János Kórház Patológia főorvosa tartotta a Babits Mihály Kultúrközpont Csatár termében. Az előadáson az alapszervezet tagjain kívül orvosok is jelen voltak szép számmal.

Az alapszervezet elnöke köszöntőjét követően Farkas Napsugár Kitty, az Ady Endre Szakközépiskola tanulója „Vers az egészségért” című versét adta elő Vígh Ferencné, az alapszervezet tagja.

Dr. Cifra János főorvos úr előadása kezdetén ismertette a” patológia” szó jelentését, majd részletesen beszélt mindkét tevékenységről. Kivetítőn néhány tipikus rosszindulatú daganatos betegségek szövettani vizsgálatát ismertette.

Az előadást egy nem tervezett „Tűzriadó” szakította félbe, a hallgatók igen fegyelmezetten reagáltak az eseményre, pánikhangulat nem alakult ki.

A téves riasztást követően folytatódott az előadás, melynek végeztével kérdésekre válaszolt az előadó, személyes intim jellegű kérdésekre természetesen négyszemközt.

Kapcsolódó bejegyzések

Előadás

XIII. Betegjogi konferencia beszámoló – Ki igazít el bennünket a betegutak útvesztőiben?

180 fő részvételével zajlott a XIII. Betegjogi konferencia az Egészségügyi Államtitkárság VIII. emeleti nagytermében, a Magyar Rákellenes Liga szervezésében. Dr. Simon Tamás ügyvéd, egészségügyi szakjogász „Jogi GPS a betegjogi útvesztőkhöz” című előadásában azzal nyitott, hogy Olvass tovább...

Alapszervezetek

Adventi jótékonysági hangverseny Debrecenben

2015. december 9-én immár 16. alkalommal rendezte meg a Magyar Rákellenes Liga Debreceni Alapszervezete hagyományos Adventi jótékonysági hangversenyét a Szent József Gimnázium dísztermében Kozempel Zsuzsa az MRL Hívás klub vezetője egy vers részlettel kezdte ez Olvass tovább...

Alapszervezetek

V. Szent Ágota Nap – az öröm és a remény ünnepe

A Magyar Rákellenes Liga Sárszentágotai Alapszervezete a Község Önkormányzata támogatásával rendezte meg Szent Ágota, az emlőbetegek védőszentje tiszteletére az V. Szent Ágota Napot. A program motoros felvonulással vette kezdetét, majd a megnyitó során Sebestyén Zoltán Olvass tovább...