Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) ajánlása szerint az egészség megőrzéséhez legalább napi 10 ezer lépésnyi mozgásra van szükség, ez adta az ötletet, hogy “10 Ezer Lépés Program” néven 2017-ben a Gyógyulj Velünk Egyesület,  a Magyar Rákellenes Liga és a Janssen Gyógyszergyár országos útjára indította a programot, amely keretében minél több prosztatarákos férfit igyekeznek megszólítani. A program célja: felhívni a betegek figyelmét a rendszeres testmozgás előnyeire a megelőzésben, a rehabilitációban és a terápia kapcsán fellépő mellékhatások csökkentésében.

A Magyar Rákellenes Liga Salgótarjáni Alapszervezete egyik fő feladatának tekinti a megelőzés és korai felismerés hangsúlyozását és évente tart szűréssel egybekötött figyelemfelkeltő rendezvényt a prosztatarák elleni harc jegyében, így ezt a programot novemberre, a prosztatadaganat elleni figyelemfelkeltés hónapjára időzítettük.

A rendezvényt Rozványi Balázs, a LIGA elnöke nyitotta meg, Dr. Beöthe Tamás urológus-onkológus főorvos tartott szemléletes előadást a betegségről, melyet igen nagy érdeklődéssel hallgattak a megjelentek és a főorvos úrhoz számos kérdés érkezett . Sturmanné Füleki Andrea gyógytornász a mozgás terápiás jelentőségéről , a medencefenék izomzatának erősítéséről, az intimtorna fontosságáról beszélt. Mindkét előadó módot adott az egyéni konzultációra is.

A programon 100 fő regisztrált, 37 fő végeztetett PSA tesztet.

A 2018-as statisztikánk: 408 főnek végeztünk PSA tesztet, amelyből 28 volt pozitív, őket szakorvosi rendelésre irányítottuk további vizsgálatok elvégzése céljából.

https://youtu.be/1G2f5jPtlVI

https://youtu.be/u9kDtJsjuoU

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Januári barangolások a Mátrában

A Gyöngyösi Alapszervezet beszámolója Mindegy, hogy milyen az időjárás, ha szerda, akkor túra. Örökmozgóink nem riadnak vissza, ha reggel esik az eső, fúj a szél, hideg van, nem süt a nap, mondván, hogy majd kialakul Olvass tovább...

Alapszervezetek

Eger, Felnémet – Macok Fesztivál

A Magyar Rákellenes Liga Egri Alapszervezet is részt vett a rendezvényen. Szűrtünk! Remélem mindenki megelégedésére, mivel 108 fő tartotta fontosnak a szolgáltatásainkon való részvételt. Köszönjük a meghívást!

Alapszervezetek

A Hatvani Alapszervezet önkéntes segítőinek köszöntése

A Magyar Rákellenes Liga Hatvani Alapszervezetének és Segítő Szolgálatának  önkéntes segítői szeptember 11-én együtt ünnepeltek. Eltértünk a hagyományos közös főzéstől, úgy gondoltam, a Városligeti séta, majd az azt követő Fővárosi Nagycirkusz előadásával maradandóbb élmény tudunk Olvass tovább...