Rózsaszín rendezvény Gyöngyösön

Alapszervezetünk 2022. október 7-én 16 órakor megtartotta figyelemfelkeltő rendezvényét „SÉTA az életért – Összefogás a mellrák ellen” címmel.

A rendezvényt Kárpáti István, Gyöngyös Város alpolgármestere köszöntővel nyitotta meg, majd Dr. Assani Omar, a gyöngyösi Bugát Pál Kórház orvosigazgatója „Egészségem kincs, vigyáznom kell rá” című tartalmas, előadása következett.

Rendezvényünket megtisztelte Gaál Imre a Magyar Rákellenes Liga elnökhelyettese is, aki – kiegészítve az előadást – néhány hasznos, a megelőzéssel, egészséges életmóddal kapcsolatos gondolattal, információval látta el a tisztelt hallgatóságot, kiemelve az Európai Rákellenes Kódex néhány pontját.

Idén is elfogadta meghívásunkat a gyöngyösi BlackJam SportEgyesület – Hip Hop Tánciskola vezetője Tóth Krisztina, akinek tehetséges, szorgalmas tanulói remek műsorral demonstrálták a mozgás örömét, szabadságát.

Természetesen a program fő eleme a Rózsaszín séta volt, mely a Mátra Művelődési Központtól (rendezvényünk színhelye) indult és egy nagy kört leírva városunk főterén, a szőlőleveles szökőkútnál ért véget, ahol minden résztvevő meggyújtott egy mécsest, emlékezve az emlőrákban elhunyt embertársainkra.

Tóth Lászlóné
a MRL Gyöngyösi Alapszervezet elnöke

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Egészség percek a Salgótarjáni TV-ben

Dr. Landherr Lászlót, a Nógrád-vármegyei Szent Lázár Kórház Onkológiai Centrumának szakmai vezetőjét és dr. Tamáskovics Bálintot, a centrum onkoradiológiai részlegének vezetőjét kérdezte Kreicsi Mária, a Salgótarjáni Alapszervezet elnöke.

Alapszervezetek

SZERETETTEL A FÉLELEM ELLEN – Presszó szerda Gödöllőn

2022. 02.02. Sok mindentől lehet félni, és sokféleképpen, de az biztos, hogy az érzés soha nem kellemes. ..és ez az érzés beköltözött a minden napjainkba. A Magyar Rákellenes Liga Gödöllő Alapszervezetének “Add tovább a mosolyodat” Olvass tovább...

Alapszervezetek

Egészségfórum a rákbetegekért

A Szolnoki Alapszervezet 20 fővel részt vett az Egészségfórum a Rákbetegekért rendezvényen a “Rák ellen-, együtt-, egymásért” JNSZ Megyei Egyesület szervezésében. Program: Dr. Szmolka Gábor, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Hetényi Géza Kórház Fájdalom Ambulancia szakorvosa előadása Olvass tovább...