Rózsaszín rendezvény Gyöngyösön

Alapszervezetünk 2022. október 7-én 16 órakor megtartotta figyelemfelkeltő rendezvényét „SÉTA az életért – Összefogás a mellrák ellen” címmel.

A rendezvényt Kárpáti István, Gyöngyös Város alpolgármestere köszöntővel nyitotta meg, majd Dr. Assani Omar, a gyöngyösi Bugát Pál Kórház orvosigazgatója „Egészségem kincs, vigyáznom kell rá” című tartalmas, előadása következett.

Rendezvényünket megtisztelte Gaál Imre a Magyar Rákellenes Liga elnökhelyettese is, aki – kiegészítve az előadást – néhány hasznos, a megelőzéssel, egészséges életmóddal kapcsolatos gondolattal, információval látta el a tisztelt hallgatóságot, kiemelve az Európai Rákellenes Kódex néhány pontját.

Idén is elfogadta meghívásunkat a gyöngyösi BlackJam SportEgyesület – Hip Hop Tánciskola vezetője Tóth Krisztina, akinek tehetséges, szorgalmas tanulói remek műsorral demonstrálták a mozgás örömét, szabadságát.

Természetesen a program fő eleme a Rózsaszín séta volt, mely a Mátra Művelődési Központtól (rendezvényünk színhelye) indult és egy nagy kört leírva városunk főterén, a szőlőleveles szökőkútnál ért véget, ahol minden résztvevő meggyújtott egy mécsest, emlékezve az emlőrákban elhunyt embertársainkra.

Tóth Lászlóné
a MRL Gyöngyösi Alapszervezet elnöke

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

HIV/AIDS és más nemi úton terjedő betegségek – internetes vetélkedő Miskolcon

A Magyar Rákellenes Liga Miskolci Segítő Szolgálata és a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztály „HIV/AIDS és más nemi úton terjedő betegségek” címmel internetes vetélkedőt hirdetett 14-18 éves tanulók számára. A vetélkedő 2017. március 10-én zárult. Olvass tovább...

Alapszervezetek

Okostányér – dietetikus és egészségfejlesztő előadása

Az Egri Alapszervezet május 14-i rendezvényén két előadó előadását, tanácsait hallgathatták meg a jelenlevők és  kóstolhatták meg a szervezetre egészséges kenyereket, krémeket. Hasillóné Fülöp Edit dietetikus, beszélt legújabb felnőtteknek szóló táplálkozási ajánlásról,valamint a gyümölcsök, zöldségfélék, gabonafélék, Olvass tovább...

Alapszervezetek

Évzáró taggyűlés Eleken

A Magyar Rákellenes Liga megtartotta decemberi, egyben évzáró taggyűlését, melyen szép számmal vett részt a tagság. A gyűlésen Kecskés Andrea az alapszervezet elnöke és Szelezsán György polgármester köszöntötte a résztvevőket. Számos elismerés került átadásra, majd Olvass tovább...