Rózsaszín rendezvény Gyöngyösön

Alapszervezetünk 2022. október 7-én 16 órakor megtartotta figyelemfelkeltő rendezvényét „SÉTA az életért – Összefogás a mellrák ellen” címmel.

A rendezvényt Kárpáti István, Gyöngyös Város alpolgármestere köszöntővel nyitotta meg, majd Dr. Assani Omar, a gyöngyösi Bugát Pál Kórház orvosigazgatója „Egészségem kincs, vigyáznom kell rá” című tartalmas, előadása következett.

Rendezvényünket megtisztelte Gaál Imre a Magyar Rákellenes Liga elnökhelyettese is, aki – kiegészítve az előadást – néhány hasznos, a megelőzéssel, egészséges életmóddal kapcsolatos gondolattal, információval látta el a tisztelt hallgatóságot, kiemelve az Európai Rákellenes Kódex néhány pontját.

Idén is elfogadta meghívásunkat a gyöngyösi BlackJam SportEgyesület – Hip Hop Tánciskola vezetője Tóth Krisztina, akinek tehetséges, szorgalmas tanulói remek műsorral demonstrálták a mozgás örömét, szabadságát.

Természetesen a program fő eleme a Rózsaszín séta volt, mely a Mátra Művelődési Központtól (rendezvényünk színhelye) indult és egy nagy kört leírva városunk főterén, a szőlőleveles szökőkútnál ért véget, ahol minden résztvevő meggyújtott egy mécsest, emlékezve az emlőrákban elhunyt embertársainkra.

Tóth Lászlóné
a MRL Gyöngyösi Alapszervezet elnöke

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Séta, gyaloglás a Nagyerdőben, Debrecenben

2020-05-19 Boros Eszter, a Segítő Szolgálat vezetője meghívta a Liga tagjait, hogy gyalogoljunk együtt május 18-án. 9 órakor két hónap karantén után 14 fő gyűlt össze a Klinika villamos megállónál, hogy részt vegyen a sétán. Olvass tovább...

Alapszervezetek

A méhek varázslatos világa – előadás Miskolcon

Rendkívüli élményben volt részük mindazoknak, akik eljöttek Kavalecz Béláné bükkaranyosi méhész vetítettképes és kóstolóval egybekötött szakmai előadására 2017. április 24-én. A jelenlévők a méhek varázslatos világáról szubjektív és szuggesztív tájékoztatást kaptak, és még percekig bombázták Olvass tovább...

Alapszervezetek

Ginkgo Biloba “Húsvéti tojásfa” díszítés Gödöllőn

A Ginkgo Biloba fa valóban rendkívül ellenálló és hosszú életű növény, amely számos pozitív jelentéssel bír a kultúrákban, többek között a túlélés szimbólumaként. Reméljük, hogy 2019-ben, Gödöllőn a Valdemoro sétányra  ültetett életfánk sok-sok éven keresztül Olvass tovább...