Rózsaszín rendezvény Gyöngyösön

Alapszervezetünk 2022. október 7-én 16 órakor megtartotta figyelemfelkeltő rendezvényét „SÉTA az életért – Összefogás a mellrák ellen” címmel.

A rendezvényt Kárpáti István, Gyöngyös Város alpolgármestere köszöntővel nyitotta meg, majd Dr. Assani Omar, a gyöngyösi Bugát Pál Kórház orvosigazgatója „Egészségem kincs, vigyáznom kell rá” című tartalmas, előadása következett.

Rendezvényünket megtisztelte Gaál Imre a Magyar Rákellenes Liga elnökhelyettese is, aki – kiegészítve az előadást – néhány hasznos, a megelőzéssel, egészséges életmóddal kapcsolatos gondolattal, információval látta el a tisztelt hallgatóságot, kiemelve az Európai Rákellenes Kódex néhány pontját.

Idén is elfogadta meghívásunkat a gyöngyösi BlackJam SportEgyesület – Hip Hop Tánciskola vezetője Tóth Krisztina, akinek tehetséges, szorgalmas tanulói remek műsorral demonstrálták a mozgás örömét, szabadságát.

Természetesen a program fő eleme a Rózsaszín séta volt, mely a Mátra Művelődési Központtól (rendezvényünk színhelye) indult és egy nagy kört leírva városunk főterén, a szőlőleveles szökőkútnál ért véget, ahol minden résztvevő meggyújtott egy mécsest, emlékezve az emlőrákban elhunyt embertársainkra.

Tóth Lászlóné
a MRL Gyöngyösi Alapszervezet elnöke

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

ÖNKÉNTESEK NAPJA és a HÁLA-GÁLA Szekszárdon

Szekszárdon a Szekszárdi Civil Kerekasztal és a Mentálhigiénés Műhely 2021. szeptember 25-én hagyományosan megszervezte az Önkéntesek Napja és Hála-Gála rendezvényt. A Magyar Rákellenes Liga Szekszárdi Alapszervezet örömmel fogadta a rendezők felkérését a részvételre, öt fő Olvass tovább...

Alapszervezetek

Jégkirályság a Fővárosi Nagycirkuszban

A Gyöngyösi Alapszervezetbeszámolója A Fővárosi Nagycirkuszba látogattunk el 2023. február 11-én, szombaton. A kissé kalandosan induló kirándulásunkon 44 fő vett részt. Terveink szerint a 8 órakor induló vonattal mentünk volna, de indulás előtt pár perccel Olvass tovább...