A Gödöllői Alapszervezet beszámolója

Nagy izgalommal készültünk az első PSA szűrésünk „megmérettetésére”.
Dicsőség a gödöllői Tormay Károly Egészségközpont  szakmai támogatása és Libor Anita vezető asszisztens társadalmi munkája a szűrés professzionális lefolytatásában.
Az előzetesen 20 főre tervezett prosztata rákszűrésre  beregisztrált tagi létszámunk negyedszázra nőtte ki magát, hiszen fogadhattunk egészségtudatos férfiakat egyéb városi intézményektől és civil szervezetektől.
Minden előre beregisztrált jelentkező  eljött a szűrésre. Libor Anita  tüneményesen kedves volt. Mosolyával igazán a csapat része lett.
Máté Évi remekelt az érkeztetésnél, ahol  Béres cseppel is megajándékoztuk a résztvevőket a „MOVEMBER” hónap keretében.
Suhajda Magda önkéntesünk az egészségközpont vezető asszisztensnője, Libor  Anita mellett volt, követte a mérési időket, adta ki az eredményeket. Ujjné Gyuricza  Betti volt az összekötő.  Figyelte mikor mehet be valaki a szúrásra, és mikor mehet a pihentetőből (a nagyteremből) a mérési eredményért.

Háziasszonyaink, Márfics Erzsike és Varga Anna is bőszen tevékenykedtek. Kávéval, teával, friss süteményekkel kínálták, bátorították, a férfiainkat.
A várakozás ideje alatt Varga Juli segítségével  három ismeretterjesztő  filmet nézhettek a nagytermi „pihenő” szobában, mely alkalmat adott  a nyílt beszélgetésre ezekről a betegségekről.

Sztavridisz Icával bemutathattuk  SULICSAPATUNK felvilágosító munkáját.
A bemutató ( mell és here ) mulázstól nagy volt a tartózkodás de  aztán  volt olyan bátor férfi aki  vállalta, hogy kitapintja  a csomókat.
További csapattagjaink Novákné Finta  Zsóka és Mezeiné Dobó Klára már az október Városi Egészségnapunk óta “összeszokott” csapatként dolgoztak együtt és sikernek könyvelhetjük el, hogy  6 új belépő is volt ezen az eseményen.

Folytatás várható!
A Magyar Rákellenes Liga Gödöllő Alapszervezete felkészülten várja a következő megkeresést, lehetőségeket, ezzel is hirdetve mottóját:
ADD TOVÁBB A MOSOLYODAT!
Gödöllő, 2021. november 25.

Vajek Andrea
Magyar Rákellenes Liga 
Gödöllői Alapszervezet 
elnöke
+36 70 778 32 79

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Borsodnádasd is csatlakozott a kilométer gyűjtéshez

Elkezdtük gyűjteni a kilométereket! A hét eleji mínuszok után – március 21-én – ragyogó napsütésben indultunk szombat délutáni sétánkra. Jelszavunk: Cél az Öko Park volt – magas hegyen fölfelé – de leküzdöttük az akadályokat. Jó Olvass tovább...

Alapszervezetek

Testi-lelki feltöltődés Mátraverebély-Szentkút Nemzeti Kegyhelyen

A MRL Salgótarjáni Alapszervezete autóbuszos utat szervezett tagjainak 2022. április 5-én a Kegyhelyre. Különleges élményt kaptak a résztvevők, hiszen a kegyhely történetét, a csodás gyógyulásokat, a bazilika minort és annak környezetét a kegyhelyigazgató, Orosz A. Olvass tovább...

Alapszervezetek

AVON tanácsadás bőrünk szépítéséhez

Gyere, feledkezz meg egy órára a betegségedről, kényeztesd lelked, érezd jól magad! Tanácsadó: Majoros Bernadett és Habó Ágnes (AVON) Időpont: 2023. augusztus 23. A Hatvani Alapszervezet 2023. második félévének nyitó klubfoglalkozása volt a mai program. Olvass tovább...