Szeptember-október hónapban a világ számos országában tartanak Globeathon rendezvényeket, hosszabb sétát, egyéb programokat, felhívva a figyelmet a nőgyógyászati daganatok elleni küzdelem fontosságára, a nemzetközi összefogás jelentőségére.

A rendezvény egy nemzetközi nőgyógyászati rákellenes összefogás része, melyből a főszervező Virginiai Egyetem hagyományt teremtett.

A rendezvény elindítója Magyarországon 2013-ban Dr. Szota Judit a B.A.Z megyei kórház Klinikai Onkológiai és Sugárterápiás Intézet főorvosnője és a Magyar Rákellenes Liga Miskolci Alapszervezete volt.

Miskolcon az MRL Miskolci Alapszervezet minden év szeptemberében-októberében rendez figyelemfelhívó programot (iskolákban, munkahelyeken) a felhívásban foglaltaknak megfelelően.

2018. október 4-én szerveztük az idei első előadást a Globeathon alkalmából a

Előadó:

Dr. Horváth Andrea radiológus főorvos, a B.-A.-Z. Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház Diósgyőri Tagkórháza Emlő Centrumának vezetője

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Nincs Lehetetlen – A fenntartható NGO 2.0 – Konferencia a Holland Királyság Nagykövetsége szervezésében

2016. április 21-én a Holland Királyság Nagykövetsége a “Nincs Lehetetlen – A fenntartható NGO 2.0” címmel megrendezett konferenciára a Magyar Rákellenes Liga Szekszárdi Alapszervezet 4 tagját is meghívták. A Babits Mihály Kulturális Központ Csatár Nagytermében tartott Olvass tovább...

Alapszervezetek

Rákellenes Világséta Mezőberényben

Közel 5500 lépés – közel 50 fő sétált a VILÁGSÉTÁN 2024. január 14-én 15 és 16 óra között Mezőberényben. A Magyar Rákellenes Liga mezőberényi alapszervezete csatlakozva a negyedik alkalommal meghirdetett felhíváshoz évről-évre egyre több városlakót Olvass tovább...

Alapszervezetek

Túra az Erdőteleki Arborétumba

A Gyöngyösi Alapszervezet tagjai Erdőtelekre túráztak. Az Erdőteleki Arborétumot néztünk meg. Sok gyönyörű virágok láttunk. Nagyon jól éreztük magunkat az arbarétum friss levegőjében a madarak csicsergése mellett.