A Magyar Rákellenes Liga Hatvani Alapszervezet tagjai 2018. július 28-án Ópusztaszerre kirándultak.

A Dél-Alföld legnépszerűbb és legismertebb kirándulóhelye a magyar honfoglalás emlékére létesített Nemzeti Történeti Emlékpark. A park legfontosabb látnivalója a felejthetetlen élményt nyújtó, monumentális Feszty-körkép. A hatalmas területen fekvő park több látványosságot is kínál, a modern, kerek látogatóközpontban, a Rotundában a Feszty-körkép mellett több interaktív kiállítást is találunk. A millenniumi Árpád-emlékmű mellett magasodnak az érdekes alakú Csete-jurták, távolabb pedig a Skanzen épületeibe tehetünk látogatást.  

Feszty-körképről:
A Vereckei átkelést megörökítő monumentális, 120 méter hosszú körképet Feszty Árpád több festőtársával együtt készítette 1893-94-ben.

Ópusztaszer megtekintését követően ellátogattunk Kecskemétre. Pont mikor a Városháza elé értünk, akkor szólalt meg a harangjáték, szinte úgy éreztük, mintha minket üdvözöltek volna.

Kicsit szemerkélő esőben átsétáltunk a Cifrapalotához,ami ma a Kecskeméti Képtárnak ad helyet. Az épület legfőbb jellemzői: a homlokzati falsík színes majolika díszítése, melynél a népművészeti motívumkincs dominál. A mázas homlokzatdíszeket és a tetőcserepeket itt is – mint a Városházánál is – a Zsolnay porcelángyár készítette.

Tartalmas,élményekben gazdag napot töltöttünk ma az Alföldön.

Ezúton szeretnék köszönetet mondani Horváth Richárd polgármester úrnak és a tisztelt Képviselő Testületnek, hogy lehetővé tették nekünk ezt a csodás kirándulást!

47 fő vett részt a kiránduláson.

Lazányi Jánosné
a Hatvani Alapszervezet elnöke

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Túra a Kárméluskához

A Gyöngyösi Alapszervezet beszámolója Csodálatos túrát tettünk néhány tagtársammal 2021. november 10-én a Gyöngyöshalász határában található Kármelhegyi Boldogasszony-kápolnához. A kápolna 1750-ben épült, az idősebbek Kárméluska néven ismerik. 1781-ben lebontották, 1794-ben Hamar Ferenc földesúr építtette újra, Olvass tovább...

Alapszervezetek

XIV. Kálmán Imre Emléknapok Siófokon

A Siófoki Alapszervezet tagjai is csatlakoztak a városban megrendezésre kerülő XIV. Kálmán Imre Emléknapok programsorozathoz. A séta Kálmán Imre életét veszi végig (Kálmán Imre Siófok szülötte), olyan helyszíneket érintve, amelyek valahogyan kapcsolódnak hozzá. Az idő Olvass tovább...

Alapszervezetek

Karácsonyi összejövetel Nagyatádon

41 en voltunk, nagyon jó hangulatban zártuk az évet.