A Magyar Rákellenes Liga Salgótarjáni Alapszervezet februári Egészségklubjának témája az egészséges életmód egyik alappillére, a kiegyensúlyozott táplálkozás volt.

A felkért előadó, a Népegészségügyi Főosztály munkatársa, Jónás-Bialkó Tímea, dietetikus, látványosan illusztrált vetítettképes előadásában összefoglalta a téma lényeges tudnivalóit: beszélt az „okos tányérról”, a bevitt és elégetett energia arányának, az energia egyensúlynak a fontosságáról, a megválasztandó alapanyagokról és azok minőségi kritériumairól, a korszerű konyhatechnikai eljárásokról.

Felsorolta a szakmailag javasolt étkezési szokásokat, hasznos és könnyen kivitelezhető tanácsokat adott a hagyományos ételek receptjeinek a kiegyensúlyozott táplálkozás szerinti átformálásához. Konkrét alapételek esetében vázolta, hogy hogyan lehet egészségesebbé tenni táplálékunkat alapanyagok, főzési technika, kalória tartalom vonatkozásában.

Foglalkozott a folyadékbevitel fontosságával, annak formáival, beszélt az energia italok és az adalékok veszélyeiről.

Előadása végén válaszolt a feltett kérdésekre majd a Nógrád Vármegyei Szent Lázár Kórház konyhájában elkészített, finomabbnál-finomabb étkek kóstolójával zárult a program.

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

November a férfiak hónapja Hatvanban is!

November a férfiak hónapja! Kedves feleségek,kedves hölgyek! Kísérjétek el kedves férjeteket, barátotokat programunkra!   Az emlőrák nem csak a nők betegsége! November akkor Movember!  Beszéljünk a prosztatarákról is! Időpont:  2017. november 21. kedd 14 óra Olvass tovább...

Alapszervezetek

Hatvani Segítő Szolgálat februári program

A Segítő Szolgálat programja: Stresszoldó csoportfoglalkozás:  1/2. Időpont: 2016. február 9. 14 óra Vezeti:  Kiss Anett pszichológus, Hatvani Kórház Helyszín: Hatvani Segítő Szolgálat, Hatvan, Balassi Bálint u. 16.                  Olvass tovább...