A Magyar Rákellenes Liga Salgótarjáni Alapszervezet februári Egészségklubjának témája az egészséges életmód egyik alappillére, a kiegyensúlyozott táplálkozás volt.
A felkért előadó, a Népegészségügyi Főosztály munkatársa, Jónás-Bialkó Tímea, dietetikus, látványosan illusztrált vetítettképes előadásában összefoglalta a téma lényeges tudnivalóit: beszélt az „okos tányérról”, a bevitt és elégetett energia arányának, az energia egyensúlynak a fontosságáról, a megválasztandó alapanyagokról és azok minőségi kritériumairól, a korszerű konyhatechnikai eljárásokról.
Felsorolta a szakmailag javasolt étkezési szokásokat, hasznos és könnyen kivitelezhető tanácsokat adott a hagyományos ételek receptjeinek a kiegyensúlyozott táplálkozás szerinti átformálásához. Konkrét alapételek esetében vázolta, hogy hogyan lehet egészségesebbé tenni táplálékunkat alapanyagok, főzési technika, kalória tartalom vonatkozásában.
Foglalkozott a folyadékbevitel fontosságával, annak formáival, beszélt az energia italok és az adalékok veszélyeiről.
Előadása végén válaszolt a feltett kérdésekre majd a Nógrád Vármegyei Szent Lázár Kórház konyhájában elkészített, finomabbnál-finomabb étkek kóstolójával zárult a program.