A Mályvavirág Alapítvány felhívására a Magyar Rákellenes Liga Egri Alapszervezete második alkalommal csatlakozott az Európai Méhnyakrák Megelőzési Hét mozgalomhoz.

A program mozgatója a GYÖNGY, ami a méhnyakrák kialakulásáért felelős vírus, a HPV elleni védelmet jelképezi.

Célunk ezzel a rendezvénnyel az volt, hogy minden nőben és férfiban tudatosítsuk, hogy a méhnyakrák megelőzése legnagyobb részt rajtuk múlik.  Megelőzhető szűréssel, védőoltással.

Rendezvényünkhöz csatlakozott több egri szervezet is többek között az Egri Járási Hivatal Népegészségügyi Osztálya, Védőnői Szolgálat, KEVIKO, Családsegítő Alapítvány, Cukorbetegek Egri Egyesülete, az Egri Nőkért Alapítvány, a ZF Egri Vízilabda Klub női vízipólós lányai.

Fontosnak tartották a megjelenést a méhnyakrák elleni figyelemfelkeltő eseményen, hiszen Magyarországon évente 400-500 nő hal meg értelmetlenül ebben a betegségben.

A Média több csatornán meghirdette és beszámolt a programról, sőt a Magyar Televízió M1-es adása is hírt adott az egri rendezvényről. 

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Kerékpártúra:  Apci tengerszem – Hatvan 20 km    

Időpont: 2017. július 16. Az egykori andezit bánya helyén megszületett tavacskát, a Széles-kő bányatavat 10-15 méter magas sziklafalak veszik körül. A megfogalmazhatatlan színekben pompázó kristálytiszta vizű bányató, és a környékén való séta vagy túra felejthetetlen Olvass tovább...

Egyéb

Hello zenekar – Várj még!

A Hello Együttes 2016. november 25 – én adta át ünnepélyesen a Magyar Rákellenes Liga elnökének a “VÁRJ MÉG! – zenével a rák ellen” című CD-t.

Alapszervezetek

Farsangoltunk

Itt a Farsang Áll a Bál a Liga klubjában is.