Időpont:  2018. április 5. csütörtök 14 óra
ElőadóSándorné Buda Ildikó dietetikus, Hatvani Kórház
Helyszín: Segítő Szolgálat Hatvan, Balassi B.u.16.  Nővérszálló 1. em.

A magas vérnyomásban szenvedő betegek diétájának általános jellemzője az energia- és konyhasóban szegény étrend, mivel mind a testtömeg-csökkentésnek, mind a konyhasószegény táplálkozásnak vérnyomáscsökkentő hatása van.

A konyhasó-fogyasztás csökkentése mellett törekedni kell a „gyümölcssók” – a kálium és a magnézium – biztosítására a diétában. Az optimális arány a nátrium- és káliumfogyasztásban egy az egyhez.

A nátriumot és káliumot 1:1 arányban tartalmazó csökkentett nátriumtartalmú só az egészséges emberek számára is ajánlott a magas vérnyomás megelőzése céljából. A szív-, keringési- és vesebetegségben szenvedőknek a káliumot tartalmazó só használatát viszont javasolt kezelőorvosukkal megbeszélni! – hangzott el ma Sándorné Buda Ildikó előadásában.

Előadást követően kérdésekre válaszolt a hatvani kórház dietetikusa.

20 érdeklődő jött el meghallgatni az előadást.

Lazányi Jánosné

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Melanoma szűrés Debrecenben

A Debreceni Alapszervezet a Kerekestelepi Termálfürdővel közösen ingyenes melanoma szűrést és szakmai tanácsadást szervez, melyre minden érdeklődőt szeretettel várunk. Időpont: Helyszín: Kerekestelepi Termálfürdő és Kemping (Debrecen, Szávai Gyula u. 22.) Időpont: 2017. augusztus 12. (szombat), Olvass tovább...

Alapszervezetek

Túra a Kékesre

018 november 18. A Gyöngyösi Alapszervezet tagjai túrázni voltak Kékestetőn.

Alapszervezetek

Dohányzásellenes Világnap – Előadás Hatvanban

Időpont: 2017. június 8. Előadó: Dr Gesztesi Stefánia Világszerte május 31-én tartják a Dohányzásellenes Világnapot, melynek célja, hogy felhívja az emberek figyelmét a dohányzás veszélyeire. Manapság már közismert tény, hogy a dohányzás rákos megbetegedéseket idézhet Olvass tovább...