A mellrák elleni sétát 2017. október 16-ra terveztük – kicsit félve, hogy október közepén milyen lesz az időjárás – de a természet nekünk kedvezett, ennél jobb időt nem kívánhattunk volna. Az útvonalat az eddig megszokottól eltérően terveztük, hogy kis városunk más részén is felhívjuk a figyelmet a szűrés fontosságára.

A Közösségi Ház és Könyvtár udvarán gyülekeztünk, ahol a polgármesterünk elfoglaltsága miatt az alpolgármester nyitotta meg a programot és kihangsúlyozta a rendezvény jelentőségét. Napsütésben, a mozgás fontosságát is figyelembe véve mentünk kijelölt útvonalunkon, rózsaszín sálakban és lufikkal színezve a sétát. Velünk tartott Gaál Imre, a Magyar Rákellenes Liga elnökhelyettese is, valamint vendégünk és előadónk, dr. Molnár Katalin radiológus, onkológus és körzeti orvosunk, dr. Hegedűs Zsuzsanna.

Kiindulási pontunkra visszatérve elhelyezkedtünk a Nagyteremben, ahol elkezdődött az előadás a „diagnózistól a gyógyulásig” címmel a „betegutak” módját ismertetve, ami a hallgatóság kérése volt.

Előtte latin táncbemutató tartottak Besenyei Lilla és Schulcz Gergő középiskolás diákok.

Az előadás végén az Alapellátás-fejlesztési Modellprogram dolgozói által készített falatkákat és gyógyteát lehetett kóstolni és társalogva kipihenni a jóleső sétát.

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Civilek együttműködése Salgótarján adventi koszorújának elkészítésében

2019-11-27 Salgótarján civil szervezetei 2019. november 27-én saját kezűleg készítették el a város adventi koszorújának díszeit, amelyben a Magyar Rákellenes Liga Salgótarjáni Alapszervezet önkéntesei is részt vettek.

Alapszervezetek

Mit mutat a vérkép?

Az Egri Alapszervezet szeretettel várja az érdeklődőket 2017. november 14-én, kedden az EKMK Bartakovics Béla Közösségi Házban (Eger, Knézich u. 8) Mit mutat a vérkép? című előadásra. Előadó: Kurucz Erzsébet háziorvosi asszisztens A részvétel ingyenes!

Alapszervezetek

Fakanál klubfoglalkozás Hatvanban

Időpont: 2023. október 2. Vezető: Sándorné Buda Ildikó dietetikus A Hatvani Segítő Szolgálatunk mai Fakanál klubfoglalkozásán mi is beléptünk az őszbe! Őszi finomságot készítettünk sütőtökből. Recept: Sült tököt turmixoljuk, hozzáadtuk az olvasztott vajat, tejszínes krémsajtot, Olvass tovább...