A Gyöngyösi Alapszervezet beszámolója

Felejthetetlen hetet töltöttünk Bakonyszücsön a Katolikus Szeretetszolgálat Lelki Rehabilitációs Otthonban 2022. június 2 – június 9-ig. Bakonyszücs egy gyönyörű kis zsáktelepülés Veszprém megyében, amely a Magas-Bakony lábánál, a Bakonyalján fekszik, Bakonybéltől 7 kilométerre északra, Pápától 18 kilométerre nyugatra. https://www.facebook.com/betegek.daganatos.3

Az Otthon vezetője Forsthoffer Erzsébet csodálatos programokkal gondoskodott arról, hogy minél tartalmasabban teljen az ott töltött idő.

  • Az érkezés napján, csütörtökön elfoglaltuk a szállásunkat, majd megismerkedtünk szűkebb környezetünkkel.
  • Pénteken nagy sétát tettünk a festői szépségű Halastóhoz és felkerestük a fitnesparkot is, ahol ki-ki a maga módján feszegette határait.
  • Szombaton Bakonybélbe kirándultunk, ahonnan idegenvezetéses gumikerekű sétavonattal jártuk be a környék nevezetességeit, mint például a Borostyán-kút, Trófea és kőzetbemutató, a varázslatos hubertlaki Gyilkos-tó vagy, ahogy a helyiek hívják bakonyi Gyilkos-tó. Óriási élmény volt ez mindannyiunk számára, nem tudtunk betelni a látvánnyal, amely egyszerre volt vad, romantikus és sejtelmes.
  • Pünkösd lévén Vasárnap délelőtt ünnepi Szentmisén vettünk részt, délután pedig elbuszoztunk Pápára egy kis városnézésre, fagylaltozásra.
  • Hétfőn fakultatív programként a Pápai Termálfürdőt választottuk, ahol kellemesen felfrissültünk, majd késő délután a Plébánia udvarán egy nagyon kellemes kerti parti keretében bográcsoztunk. Közösen készítettük Báriné Erzsike tagtársunk vezetésével az aznapi vacsoránkat.
  • Kedden délelőtt az intézmény szociális munkatársával, Sebestyén Piroskával interaktív beszélgetést folytattunk „Okosabban kéne élni – egészséges életmód” címmel. Délután pedig csoportbontásban Pszichológiai tréningen (Hegyiné Mráz Erika szakpszichológus vezetésével) és Zeneterápiás foglalkozáson (Forsthoffer Judit vezetésével) vettünk részt felváltva. Vacsora után felköszöntöttük tagtársunkat, Tari Zoltánnét születésnapja alkalmából.
  • Hazautazásunk előtti napon, szerdán délelőtt szintén csoportbontásban zajlottak az események, „Mozgassuk meg tagjainkat” címmel remek tornaórát tartott nekünk Tamásné Kapitár Tünde gyógytornász valamint „Nagy utazás – tájak, városok, emberek” címmel interaktív foglalkozáson remekeltek a csapatok Sebestyén Piroska vezetésével. Délután kézműves foglalkozást tartott Lukács Katalin művésztanár, aki a festészet rejtelmeibe avatott be minket, mely által szebbnél szebb alkotások kerültek ki a kezünk alól. Mindeközben az egri Szent István televízió filmet forgatott az Otthonról és az itt zajló foglalkozásokról. Ugyanekkor zajlott az Otthon életének egy igen rangos eseménye: Dr. Tóth Tamás az MKPK (Magyar Katolikus Püspöki Konferencia) Titkára Hóvirágtortát készített a tavaly megjelent „Így főznek a magyar katolikusok. 52 hét – 52 recept” című szakácskönyvből, melyről a Magyar Kurir Katolikus Hírportál újságírói tudósítottak. https://www.magyarkurir.hu/hazai/toth-tamas-az-mkpk-titkara-hoviragtortat-keszitett-bakonyszucsi-lelki-rehabilitacios-otthonban?fbclid=IwAR16MbNJ3mj8wM4-dDvFKKNk83EMN5h_zYOgF8P2wey2mu7WZ4xVU3YLAPw
    Részünkre a legnagyobb meglepetés az volt, hogy Tamás Atya és az Otthon vezetése ezzel a tortával köszöntötték fel születésnapja alkalmából Tari Zoltánné Marikát, aki nagyon meghatódott. Az egész stáb és az otthon lakói közösen fogyasztották el az isteni finom édességet, mely remek befejezése volt az itttartózkodásunknak.

Másnap reggel testileg, lelkileg feltöltődve búcsúztunk az Otthon remek dolgozóitól, akiknek ezúton is köszönetet mondunk.

Még sokáig emlegetni fogjuk az ott töltött napokat, az együtt töltött beszélgetős estéket az udvar közepén álló filagóriában és meleg szívvel ajánljuk minden rászorulónak ezt a csodálatos otthont!

Tóth Lászlóné
a MRL Gyöngyösi Alapszervezet elnöke

 

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Túra-Kultúra program a miskolciakkal

A Miskolci Segítő Szolgálat Túra-Kultúra klubja kirándulást szervezett Budapestre 2023.02.14-én. A csapat megtekintette az El Greco kiállítást, látogatást tett a Vajdahunyad várában, majd a Zene Házába a Népművészeti Múzeumba is ellátogatott.  

Alapszervezetek

PSA szűrés Makláron

december 28-án a Magyar Rákellenes Liga Egri Alapszervezete a Magyar Vöröskereszt Heves Megyei Szervezetének véradás programjához csatlakozva reggel 9 órától este 18 óráig prosztata szűrést szervezett az Egertől 20 km-re fekvő Maklár település férfi lakosainak. Olvass tovább...

Alapszervezetek

A mozgás egészségre gyakorolt hatása

A MRL Salgótarjáni Alapszervezet 2021.06.10-i Mozgásklub programját ismét az SBTC Sporttelep területén, a szabadban tartotta. A foglalkozást dr. Kajtor Erzsébet, okleveles meridián klubvezető irányította. A klubvezető először felsorolta a mozgás egészégre gyakorolt jótékony hatásait: a Olvass tovább...