Időpont: 2024. június 27.
Helyszín: Liszt Ferenc Művelődési Ház, Hatvan

Megalakulásának 15. születésnapját ünnepelte ma a Magyar Rákellenes Liga Hatvani Alapszervezet tagsága!

Felejthetetlenül szép napot töltöttünk el együtt hatvaniak és Heves vármegyei alapszervezetek meghívott vendégei, valamint érkeztek vendégek Budapestről, Gödöllőről, Szolnokról, Salgótarjánból és Miskolcról is.

Szenior örömtánccal kezdődött az ünnepség. A bemutatóhoz a résztvevők is csatlakozhattak, akik elsajátíthatták a mozdulatokat.

Az eseményen köszöntőt mondott Horváth Richárd polgármester úr.

Úgy fogalmazott, hogy a szervezet rendíthetetlenül végzi segítő munkáját. Hangsúlyozta, hogy azok, akik átestek a betegségen másképp tekintenek a világra. – Onnantól minden egyes perc, amit a szeretteinkkel töltünk, rendkívül fontossá válik. Így a betegség legyőzése után a születésnapok is többet jelentenek. Ezért mindenkinek kívánok boldog születésnapot – fogalmazott a városvezető.

Az eseményen beszédet tartott továbbá Rozványi Balázs, a Magyar Rákellenes Liga elnöke, valamint Nagy Emese onkológus főorvos.

Lazányi Jánosné, a Magyar Rákellenes Liga Hatvani Alapszervezet és Segítő Szolgálat elnöke felidézte a kezdeteket, valamint az elmúlt másfél évtizedet.

– A Hatvani Alapszervezet tagjaival és a Segítő Szolgálat önkénteseivel a jövőben is azon dolgozunk majd, hogy felhívjuk a figyelmet a daganatos megbetegedésekre és megelőzésének lehetőségeire. A betegséggel küzdőknek pedig lelki támogatást mellett szakmai segítséget is nyújtunk szakemberek segítségével. Programjainkba igyekszünk  bevonni a fiatalabb generációt is, hogy kellő tájékoztatást kapjanak a betegségről.-

Az ünnepség végén születésnaphoz méltóan tortával ünnepeltek a tagok és a meghívott vendégek, majd Rozványi Balázs elnök úrral együtt köszönő oklevelet nyújtottunk át azoknak az önkénteseknek, akik évek óta segíttették munkánkat.

Lazányi Jánosné
a Hatvani Alapszervezet elnöke

 

 

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

A Debreceni Alapszervezet és Segítő Szolgálat 2019 júniusi programja

Újjászületés Debrecen Rehabilitációs Táncklub Nyári szünet. Szeptember 4-től folytatódik Helyszín: Estella Hastánc Stúdió, Debrecen Rákóczi u. 60. Női Egészségmegőrző torna Minden pénteken 16 órától. Nyári szünet előtt utolsó: június 14.-én. Helyszín: Szent József Gimnázium,  Debrecen, Olvass tovább...

(A)mit tehetünk, (a)mit tehetek a rák ellen

Ha a lelkedben béke van, a testedben sem dúl háború

A MRL Salgótarjáni Alapszervezet Egészségklubjának áprilisi vendége dr. Darnói Tibor holisztikus orvos volt, aki nagyon fontosnak tartja gyógyító tevékenysége során az egészségmegőrzés és helyreállítás szempontjából a lelki-testi-szellemi harmónia megteremtését. Megismerhettük a holisztikus gyógyítás lényegét, a Olvass tovább...

Alapszervezetek

Mozgásklub – Légzőgyakorlat a stresszoldásra: a „hasi légzés”

A MRL Salgótarjáni Alapszervezet 2021.05.27-i Mozgásklub programjának középpontjában a hasi légzés állt. Az SBTC Sporttelep területén, a szabadban a foglalkozást Bablenáné Kovács Márta okleveles meridián klubvezető irányította. Beszélt arról, hogy a légzés az élet alapja, Olvass tovább...