A DM magyarországi vállalata a 30 éves jubileumi éve alkalmából 2023-ban országos pályázatot hirdetett „Test, lélek, közösség” címmel, melyre a Magyar Rákellenes Liga is pályázott és nyert. A Salgótarjáni Alapszervezetet kérte fel a tíz hónapos projekt megvalósítására „Összefogással az egészségért Salgótarjánban” programjával.

A pályázat öt egészségmegőrző rendezvényt, két városrészbe kihelyezett Egészség Roadshow-t, mozgásklubot, egészség klub-ot, és önkéntes segítő munkát foglalt magába.

A  Balassi Bálint Könyvtárban 2024. június 12-én  „Együtt egymásért az egészségért!” szlogenű  rendezvény is a projekt része volt, köszönet a DM Vállalatnak.

A program  rövid prevenciós felvilágosító prezentációkkal kezdődött:

  • Kreicsi Mária: „Mit tehetünk egészségünk megőrzése érdekében?
  • Feketéné dr. Zeke Ildikó vármegyei tisztifőorvos ”A nyár veszélyei: fertőzések, védőoltások, napvédelem”
  • Zeke Judit dietetikus „Mire figyeljünk: étkezés és folyadékpótlás itthon és külföldön”

A tisztifőorvos asszony  előadása interaktív volt, megmozgatta a jelenlévőket a napozás, a védőoltások témakörében feltett játékos kérdéseivel és a szabályos higienes kézmosást közösen imitálták le a főorvos asszony instrukcióival a tanulók.

Ezután ingyenes szűrővizsgálatokon és tanácsadáson vehettek részt a jelenlévők: vércukor, koleszterin, vérnyomás, BMI, PSA teszt, 2-es típusú cukorbetegség kockázati felmérés, COPD mérés, CO mérés, szájüregi szűrés, önvizsgálat oktatás, mellrák tudástotó is volt.

A rendezvény megható pillanata volt, amikor Gősiné Lusztig Ildikó, a Magyar Rákellenes Liga önkéntes koordinátora átadta Kreicsi Máriának “Az év önkéntese 2023” elismerést.

Az egészségnapi program most is összefogással, a Nógrád Vármegyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztálya, a Nógrád Vármegyei Szent Lázár Kórház  munkatársainak és a Liga önkénteseinek jóvoltából valósult meg.

Rendezvényünket a Semmelweis Egyetem Kanizsai Dorottya Szakgimnázium és Szakközépiskola és a Nógrád Vármegyei SZC Kereskedelmi és Vendéglátóipari Technikum és Szakképző Iskola tanulói is szép számmal jelen voltak.

A programon 122 fő regisztrált.

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

A lélek is gyógyulni szeretne – előadás Lábodon

 A Magyar Rákellenes Liga Nagyatádi Szervezete 2019. április 17-én előadást szervezett a szomszédos Lábod településen. A Nők Lábodért Egyesület hívta meg őket az Egészségnevelés jegyében. Zslebics Edit, a Nagyatádi Alapszervezet elnöket mentálhigiénés témában tartott előadást A Olvass tovább...

Alapszervezetek

Meghívó a nagyatádi Rózsaszín Szalagos rendezvényre

Tisztelettel meghívjuk Önt és családját 2017. október 19-én (csütörtökön) Rózsaszín Szalagos  rendezvényünkre. Gyülekező a parkban a zenepavilonnál 15.30-tól, séta 16.00 órától. 17:00 órától a SZC Nagyatádi Szakképző Iskola aulájában folytatódik a program: Üdvözlés – Szerecz Olvass tovább...

Alapszervezetek

A Hatvani Alapszervezet és Segítő Szolgálat áprilisi programja

A Hatvani Alapszervezet és Segítő Szolgálat programja: Cím: Hatvan, Balassi Bálint út.16. Nővérszálló 1. em. Fogadóóra: Hétfőtől – péntekig 9-13 óráig   Stresszoldó csoportfoglalkozás 3. Időpont:   2019. április 8 hétfő 14 óra Vezeti:     Kiss Anett Olvass tovább...