Előadó: Kiss Anett pszichológus
Időpont: 2024. június 3. hétfő 14 óra
Helyszín: Segítő Szolgálat Hatvan, Balassi B.út.16. Nővérszálló 1. em.

Miben tud segíteni a pszichológus ezen megterhelő időszak során, illetve milyen tünetek fennállásakor fontos szakember segítségét kérni?

  • Fontos a megterhelő viszonyok között is a lelki és a pszichoszomatikus egyensúly fenntartása, a distressz csökkentése, a megküzdés erősítése, az életminőség javítása. Ugyanis a negatív érzelmek, a tehetetlenség, reménytelenség, pesszimizmus, szorongás stb. rontják az immunfunkciókat, növelhetik a kiújulás veszélyét is.
  • Ezzel szemben a szociális támogatás, a közösségi élet, a pszichoterápiás kezelés pozitívan befolyásolják az immunrendszer működését.
  • Az érzelmek kifejezése, megosztása segít a betegség okozta testi és lelki sokk elviselésében. Simonton-módszer rövid bemutatása.

Visszajelzések, kérdések megválaszolására került sor az előadás után, majd, szorongáscsökkentő és érzelemszabályozási gyakorlatokat és technikákat rövid csoportgyakorlatokon keresztül sajátítottunk el .

Lazányi Jánosné
a Hatvani Alapszervezet elnöke

Támogatók: Hatvan Város Önkormányzata, Hatvani Albert Schweitzer Kórház – Rendelőintézet

 

 

 

 

 

 

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Csapatépítés Egerben

Az Egri Alapszervezet tagjai a július 12-ei rendezvényén csapatépítő tréninget szervezett Fűrné Mosoni Anita alapszervezeti elnök. Ismerjük meg magunkat és egymást – ez volt a délutáni foglalkozás gondolatmenete. A tréning célja, hogy a klubtagok más oldalról Olvass tovább...

Alapszervezetek

Séta és előadás a mellrák ellen, a nőkért Mezőberényben

A Mezőberényi Alapszervezet és Mezőberény Város Önkormányzata tisztelettel meghívja Önt és ismerőseit 2017. október 6-án (pénteken) 17 órától a Városháza dísztermébe  Dr. Bak Mihály c. egyetemi tanár (Országos Onkológiai Intézet) “A mellrákról – közérthetően” című előadására  (Az előadás 18 éven Olvass tovább...

Alapszervezetek

Siófoki kirándulás

A Hatvani Alapszervezet beszámolója A Magyar Rákellenes Liga Hatvani Alapszervezetének néhány tagja július 7-én Siófokra látogatott el. Az időjárás is kegyes volt hozzánk, nem volt túl meleg, de pont alkalmas a balatoni sétahajózásra. Közel egy Olvass tovább...