A MRL Salgótarjáni Alapszervezet autóbuszos kirándulást szervezett 2024. május 14-re hazánk egyik leglátogatottabb turisztikai célpontjára, Lillafüredre.

Az időjárás ideális volt a szabadtéri programokhoz, amelyeket gondos szervezési munka előzött meg.

Először a Palotaszálló függőkertjének aljában, közvetlenül a vízesés mellett található, a Szinva forrás vizéből kivált mésztufában kialakult  Anna-barlang megtekintése volt a cél. A barlang egyike a világon összesen három, a nagyközönség számára látogatható mésztufa barlangjának.

Ezt követően az egy órás idegenvezetés során megismerkedhettek a résztvevők a hely történetével, nevezetességeivel, megcsodálhatták az ország legmagasabb vízesését, a 20 méter magasból lezúduló függőleges esésű három szakaszú Lillafüredi vízesést.

Lenyűgöző látványt nyújtott a meredek emelkedő tetején épült Palotaszálló, mely a Mátyás korabeli paloták hangulatát idézi. A négyemeletes neoreneszánsz stílusú kastélyt függőkert és park veszi körül, kellemes sétákra ad lehetőséget, akárcsak a Hámori tó környéke, mely igen kedvelt az országban ritkaságnak számító pisztrángállománya miatt.

Rövid ebédszünet után egy közös erdei program következett Magyarország legszebb vonalvezetésű kisvasútján, mely meredek hegyoldalakon, különleges völgyhidakon, alagutakon keresztül vezet át. Itt igazi lelki feltöltődésre volt lehetősége a harmincfős csapatnak a csodás természeti környezetben, a dúsan zöldellő, madárcsicsergéstől hangos erdei úton.

Igazi csapatépítő, testet-lelket erősítő program volt.

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Júliusi programok Gyöngyösön

A Gyöngyösi Alapszervezet beszámolója Alapszervezetünk július hónapban sem tétlenkedett. A nyári szünet ellenére tagságunk igen aktívan töltötte napjait. Sokat kirándultunk, túráztunk, strandoltunk, rendezvényeken vettünk részt. A hónap a régió egyik legrangosabb, a „Muzsikál az erdő” Olvass tovább...