A MRL Salgótarjáni Alapszervezet áprilisi Egészség Klub vendége Juhászné Vitek Annamária diplomás gyógytornász volt, a téma pedig a mozgás prevenciós hatásai.

Senior korban különösen fontos izomzatunk, csontozatunk állapotának karbantartása, melyek elégtelen vagy kóros állapota többek között törésekhez, inkontinenciához, egyensúly problémákhoz vezethet.

A felkért szakember előadásában vázolta a csontritkulás megelőzésének, a folyamat lassításának és a már kialakult elváltozás rehabilitációs mozgásterápiás lehetőségeit. Kiemelt téma volt a medencefenék izmainak aktivizálása.

Az előadás a két kiemelt területhez kapcsolódóan a gyógytornász által vezetett közös tornagyakorlatokat végeztek a jelenlévők.

A felkért szakember előadása után készségesen válaszolt a feltett hallgatói kérdésekre és mód volt egyéni konzultációra is.

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Divatdiéták – előadás Borsodnádasdon

Március 26-án tartottuk Divatdiéták című programunkat. Először a Nádasd Fitnesz képviseletében Balázsné Kriszti tartott bemutatót – illusztrálva – hogy a mozgásnak mennyi fajtája létezik, majd megtornáztatott bennünket. Ezután következett Henter Izabella dietetikus, táplálkozástudományi szakember, a Olvass tovább...

Alapszervezetek

A Föld Napja

2016.04. 22-én a Föld Napja alkalmából az Albert Schweitzer Kórház – Rendelőintézet Egészségfejlesztési Irodája a Magyar Rákellenes Liga Hatvani Alapszervezetével közösen játékos feladatokkal tarkított gyalogtúrát szervezett. Gyönyörű napsütéses időben tettük meg a sétánkat, készítettük el Olvass tovább...

Alapszervezetek

In memoriam dr. Juhász Lajos

2020-04-04 Dr. Juhász Lajos onkológus főorvos, a nyíregyházi Jósa András Oktatókórház orvosa eltávozott.  Ő volt a helyi Rákliga megalapítója és utolsó percig aktív  tagja. Minden rendezvényen részt vett és segítette a munkánkat még nyugdíjba vonulása Olvass tovább...