A MRL Salgótarjáni Alapszervezet áprilisi Egészség Klub vendége Juhászné Vitek Annamária diplomás gyógytornász volt, a téma pedig a mozgás prevenciós hatásai.

Senior korban különösen fontos izomzatunk, csontozatunk állapotának karbantartása, melyek elégtelen vagy kóros állapota többek között törésekhez, inkontinenciához, egyensúly problémákhoz vezethet.

A felkért szakember előadásában vázolta a csontritkulás megelőzésének, a folyamat lassításának és a már kialakult elváltozás rehabilitációs mozgásterápiás lehetőségeit. Kiemelt téma volt a medencefenék izmainak aktivizálása.

Az előadás a két kiemelt területhez kapcsolódóan a gyógytornász által vezetett közös tornagyakorlatokat végeztek a jelenlévők.

A felkért szakember előadása után készségesen válaszolt a feltett hallgatói kérdésekre és mód volt egyéni konzultációra is.

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

„Gyöngyözzünk!” Tabuk nélkül a HPV-ről, a védőoltásról, a méhnyakrákról

A Semmelweis Egyetem Kanizsai Dorottya Többcélú Szakképző Intézmény tanulóinak tartottak egészségügyi felvilágosító órákat 2021. június 3-án a Salgótarjáni Mályvavirág Pont és a MRL Salgótarjáni Alapszervezet önkéntesei. A humán papilloma vírus jellemzőiről, a fertőzés terjedésének módjairól, Olvass tovább...

Borsodnádasdi Alapszervezet

Kirándulás Tokajba

Borsodnádasdi Alapszervezet Az idei kirándulásunkat 2019. június 29-re terveztük, amit már sokan vártak. Reggel 7 órakor indultunk Tokaj felé – egy Miskolci pihenőt beiktatva – így 11.30-ra Tokajba értünk. Ott már várt a városnéző kisvonat, Olvass tovább...