A Magyar Rákellenes Liga Egri Alapszervezet április 9-i rendezvényén Fürné Mosoni Anita alapszervezeti elnök tartott előadást, melyen az egyetem számos hallgatója is részt vett.

A Rákellenes Nap keretében nem a betegségről, hanem a lelki egészségről tartott prezentációt. Előadásában beszélt a lelki egészség pozitív életérzéssel járó belső folyamategyensúlyáról és az ebből következő viselkedésről, amellyel az egyén biztosítja belső stabilitását, illetve
arról, hogy a szervezetünket érő különböző stresszfaktorok hogyan befolyásolják az immunrendszerünket, mely bizonyítására számos kutatási eredményt mutatott be. Ha rendben van a lelkünk, rendben lesz az egészségünk is és a betegségek sokkal kisebb mértékben tudnak manifesztálódni.

Az előadást követően Kiss Katalin oktató segítségével ismerkedhettek meg a jelenlévők a Nia-tánc kezdő lépéseivel és egy holisztikus mozgásformával.

Köszönjük az előadóknak és a szép számmal megjelent érdeklődőnek, hogy fontosnak tartották a rendezvényen való részvételt.

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Egészségtudatos nap Miskolcon

A Magyar Rákellenes Liga Miskolci Alapszervezet szakképzett önkéntesei a Kaffka Margit Könyvtár felkérésére, az Országos Könyvtári Napok keretében, 2023. október 14-én “Egészségtudatos nap”-ot tartottak állapotfelméréssel, szűrővizsgálatokkal, önvizsgálatra tanítással, életmód tanácsadással.

Alapszervezetek

Sorstárs Képtár kiállítás a hatvani Rákellenes Világnapon

KÖSZÖNJÜK Lazányi Magdi meghívását február 8-ára, a Hatvani Grassalkovich Művelődési Házban megtartott Rákellenes Világnapi rendezvényre. Nagy szeretettel fogadtak bennünket Hatvanban. Érdeklődést váltottak ki a sorstárs kiállítás képei. Színvonalas előadásokat hallottunk, a film is tanulságos volt. Olvass tovább...

Alapszervezetek

Rákellenes Világnap séta Mátrafüreden

Február 4. Rákellenes Világnap! A Rákellenes Világnap alkalmából a Magyar Rákellenes Liga Hatvani Segítő Szolgálat sétát szervezett Mátrafüredre. Ezzel a sétával szeretné felhívni a figyelmet a daganatos megbetegedésekre, a szűrések fontosságára, hiszen az idejében felismert rákbetegség Olvass tovább...