A Magyar Rákellenes Liga Egri Alapszervezet április 9-i rendezvényén Fürné Mosoni Anita alapszervezeti elnök tartott előadást, melyen az egyetem számos hallgatója is részt vett.

A Rákellenes Nap keretében nem a betegségről, hanem a lelki egészségről tartott prezentációt. Előadásában beszélt a lelki egészség pozitív életérzéssel járó belső folyamategyensúlyáról és az ebből következő viselkedésről, amellyel az egyén biztosítja belső stabilitását, illetve
arról, hogy a szervezetünket érő különböző stresszfaktorok hogyan befolyásolják az immunrendszerünket, mely bizonyítására számos kutatási eredményt mutatott be. Ha rendben van a lelkünk, rendben lesz az egészségünk is és a betegségek sokkal kisebb mértékben tudnak manifesztálódni.

Az előadást követően Kiss Katalin oktató segítségével ismerkedhettek meg a jelenlévők a Nia-tánc kezdő lépéseivel és egy holisztikus mozgásformával.

Köszönjük az előadóknak és a szép számmal megjelent érdeklődőnek, hogy fontosnak tartották a rendezvényen való részvételt.

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Előadás az onkoplasztikus sebészetről Siófokon

A Rákellenes Liga Siófoki Alapszervezete meghívására 2017. május 12-én Siófokra érkezett előadás megtartására Dr. Kelemen Péter, az Országos Onkológiai Intézet főorvosa. Előadásának címe az Onkoplasztikus emlősebészet volt, amely magába foglalja a mellműtött nők műtét utáni Olvass tovább...

Alapszervezetek

Tegyünk mozgással az egészségünkért Nőnapon is!

Rendhagyó nőnapi programot szervezett a Magyar Rákellenes Liga Salgótarjáni Alapszervezete: túrára invitálta az érdeklődőket. A szervezéskor még nem gondoltuk, hogy szürke, ködös, esős március 8-a lesz. Ennek ellenére ötvenhatan indultunk a túrára a Balassi Bálint Olvass tovább...

Alapszervezetek

Kreatív klubfoglalkozás

Kreatív klubfoglalkozás 4. Időpnt: 2018. szeptember 12. Vezeti: Poórné Mike Éva  A hatvani Segítő Szolgálat kreatív klubfoglalkozásán rózsákkal díszített asztali díszt készítettünk! Az asztalunk dísze lesz otthon. Szorgos kezek ügyeskedtek, közben vidáman cseverésztünk.