Egy év kihagyás után 2021. szeptember 18-án került megrendezésre a IX. Városi Sportos Egészségnap a Salgótarjáni Sportcentrumban és Sportcsarnokban, ahol mód nyílt a szabadban mozgással tenni az egészségünkért és egyúttal tájékozódni egészségi állapotunkról.

A megjelentek válogathattak a különböző  mozgásformákból a szenior tornától a Meridián 3-1-2-ig. Ez azért is fontos, mert köztudott, hogy a helyesen megválasztott és rendszeresen végzett mozgásnak óriási szerepe van nem csak a prevenció, hanem a rehabilitáció szempontjából is.

A rendezvényen meghívott partnerként most is, mint oly sok alkalommal, jelen volt a MRL Salgótarjáni Alapszervezetének önkéntes csapata és a délelőtt folyamán állapotfelméréssel, lakossági felvilágosító beszélgetésekkel egybekötött szűrővizsgálatokat végzett. Volt vérnyomásmérés, BMI meghatározás, 2-es típusú diabetes kockázati felmérés, vércukor, koleszterinszint mérés, szájüregi szűrés, anyajegyszűrés, PSA teszt, emlő-here önvizsgálat technikájának bemutatása mulázson, dietetikai tanácsadás. A szűrővizsgálatokon nyolcvanan regisztráltak. 

Szájüregi szűrésen 34 fő vett részt, anyajegyszűrésen a 31 vizsgált személyből hét főt szakorvosi ellátásra továbbküldtünk.

A Salgótarjáni Mályvavirág Ponton harminchárman vettek részt felvilágosító beszélgetésen.

 

 

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Salgótarjáni Alapszervezet – februári programajánló

2018.02.06. ”Légy tudatos!!!” Vetélkedő Nógrád Megye középiskolás tanulói számára a Rák Világnapja és az Európai Méhnyakrák Megelőzési hét alkalmából Helyszín: SITI  Időpont: 13 óra 2018.02.20. „Gyöngyöm” rendezvény Figyelemfelkeltő közös gyöngyfűzés, fotókiállítás megnyitó, kerekasztal beszélgetés a Olvass tovább...

Alapszervezetek

Nőnapi ünnepség a Hatvani Alapszervezetben

2017. március 9-én tartottuk a Grassalkovich Művelődési Házban nőnapi ünnepségünket. Színes műsorral köszöntöttük kedves vendégeinket. Divatbemutatónkon szebbnél szebb ruhákat öltöttek fel lányaink és boldogságtól sugárzó arccal vonultak fel a vörös szőnyegen. Vidám, szép délutánt töltöttünk együtt Olvass tovább...