Szent II. János Pál pápa kezdeményezésére 1993-tól február 11. a Betegek Világnapja. A világnap célja, hogy „Isten egész népe kellő figyelmet szenteljen a betegeknek, segítse elő a szenvedés megértését.”.

A MRL Salgótarjáni Alapszervezet az előző évek gyakorlatához hasonlóan szentmisére, közös imádkozásra invitálta a hívőket, betegeket, hozzátartozókat  Salgótarjánban, a Kisboldogsszony Római Katolikus templomban erre a napra emlékezve február 11-én 10 órára.

Az ünnepi szentmise főcelebránsa most is, mint kezdetektől, Varga András esperes atya volt. András atya személyes hangvételű, gondolatindító. cselekvésre buzdító meleg szavai minden jelenlévőt megérintettek.

A közös ima, az ünnepi liturgia felemelő szépségéhez hozzájárult a Dénes Mártika hitoktató vezette hangszeres-énekes kíséret, amely még meghittebbé tette a mise élményét. És a délelőtt ünnepélyességét még fokozta a mise után az oltár előtt Mártika kis hittanosainak előadása a betegek védőszentjének a Lourdes-i Szent Bernadettnek különleges történetéről, akinek több alkalommal is megjelent a Szűzanya egy barlangban.

A betegek világnapja valójában nemcsak imára és a szenvedőkhöz való odafordulásra hív, hanem arra is, hogy Isten népe, az egészségügyi intézményrendszer és a civil társadalom nyitottá váljon egy új, közös együtt haladásra.

Hálás köszönet András atyának, Dénes Mártikának, a zenészeknek, a hittanos gyerekeknek és Mindenkinek, aki hozzájárult ehhez a felemelő miséhez!

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

HPV oltás, megelőzés – előadás kamaszoknak Miskolcon

Minden év januárjának harmadik hetében rendezik meg az Európai Méhnyakrák Megelőzési Hetet. A kampány kiemelt célja, hogy felhívja a figyelmet a prevenció fontosságára. Miskolcon 14 – 18 éves kamaszokhoz szóltak. Az előadásokon szó volt arról, Olvass tovább...

Alapszervezetek

Batyus farsang a Hívás klubban

A Debreceni Alapszervezet beszámolója Február 9-én hideg, de napos időben gyülekeztek a klubtagok a batyus farsangra az Evangélikus templom Lelkészi Hivatal gyülekezeti termében. 2019-ben volt utoljára ilyen farsang. Finom saláta, házi sütemények, üdítő, kávé, bor Olvass tovább...

Alapszervezetek

Taggyűlés és ünnepség Gyöngyösön

Megtartottuk a 2022-es év utolsó taggyűlését december 5-én. Takarékossági (terembérlet, fűtés, stb.) és egyéb szempontokat figyelembe véve a taggyűléssel egyidejűleg a Mikulást és a Karácsonyt is megünnepeltük. Most is, mint mindig igen szép számmal (több Olvass tovább...