Az „Európai Méhnyakrák Megelőzési Hét” alkalmából a MRL Salgótarjáni Alapszervezete meghívást kapott a Semmelweis Egyetem kanizsai Dorottya Többcélú Szakképző Intézményébe a „Tabuk nélkül a HPV-ről” című interaktív figyelemfelkeltő rendezvény megszervezésére.

A köszöntő után a szervezet elnöke beszélt a WHO eliminációs programjáról, a hazai statisztikákról, kihangsúlyozva, hogy ma már a primer és szekunder prevenciónak köszönhetően senkinek sem volna szabad méhnyakrák miatt meghalni. Ezután vetítésre került egy kisfilm a HPV-ről, majd részletesen kérdés-feleletek formájában beszélgettek a HPV-ről, a fiúk-férfiak érintettségéről, a HPV okozta betegségekről, kiemelten a méhnyakrákról, a védőoltásról. Kiemelt szerep jutott a szűrési lehetőségeknek a megbeszélésére hangsúlyozva a szűrés alapvető fontosságát.

A tanulók számtalan kérdést feltettek a témával kapcsolatban, amelyekre a jelen lévő szakképzett önkéntesek készségesen válaszoltak.

A hallottak elsajátítását tudástotóval ellenőrizték és a legaktívabb tanulók kis ajándékokat kaptak.

A program alatt végig közös gyöngyfűzés zajlott, amelyen lelkesen vettek részt a tanulók közül jó néhányan.

A jól sikerült rendezvényen hatvanhárman regisztráltak, akik a témával kapcsolatos felvilágosító szóróanyagot is kaptak.

 

 

 

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Kirándulás és gombaszedés

A MRL Gyöngyösi Alapszervezetének néhány tagja gombaszedéssel összekötött sétát tett Mátraháza és Mátrafüred között. A ködös idő ellenére jól éreztük magunkat, ha az idő engedi újból megismételjük a sétát, és a szép természetben történő jelenlétünket.

Alapszervezetek

Meghívó Szekszárdra – A vastagbél daganatos megbetegedése: diagnózis, szűrés, megelőzés

A Magyar Rákellenes Liga Szekszárdi Alapszervezete tisztelettel meghívja Önt és ismerőseit dr. Tam Beatrix belgyógyász, gasztroenterológus főorvos “A vastagbél daganatos megbetegedése: diagnózis, szűrés, megelőzés”  című előadására. Időpont: 2016. május 18. szerda, 17:00 óra Helyszín: Babits Mihály Olvass tovább...

Alapszervezetek

Adventi jótékonysági hangverseny Debrecenben

Immár 19. alkalommal gyülekeztek a résztvevők 2018. december 13-án a Magyar Rákellenes Liga Debreceni Alapszervezet által szervezett adventi jótékonysági hangversenyre, melyen a Debreceni Egyetem Zeneművészeti Kar Magánének Tanszék hallgatói léptek fel Dr. Mohos Nagy Éva Olvass tovább...