A Debreceni Alapszervezet Hívás klubja január 16-án 13.30 órától tartotta idei első foglalkozását. A tagok ragyogó napsütéses, de hideg időben érkeztek a klubfoglalkozásra, az Onkoradiológia Klinika szeminárium termébe.

A foglalkozáson 43 fő vett részt. A jelenléti ív aláírásakor 1-1 Magnézium – B6 vitamint kaptak a tagok, amit a Karitatív Testülettől kaptunk. Tagdíjfizetés után (53 fő) kis csoportokban beszélgettek.

Kozempel Zsuzsánna klubvezető üdvözölte Kocsis Antal klinikai atyát, aki gyermekkori élményekből vett készségekből, (csak néhány: önbántalmazás, kezdeményezés hiánya, emberi kapcsolatok erősítése, alkalmazkodó készség stb.) gondolkodásra késztető gondolait osztotta meg a jelenlevő klubtagokkal, függetlenül attól, hogy hívők vagy nem hívők, illetve melyik felekezethez tartoznak.

Kozempel Zsuzsánna klubvezető beszámolt a Hívás klub 2023. évi munkájáról, melyet fotókkal tett színesebbé.

Pappné Ráduly Irma újévi fogadalmakról tartott rövid ismertetőt. 10 reális célkitűzésről szólt.

Ezt követően a klubvezető aktuális dolgokról tájékoztatta a résztvevőket:

  • Minden hétfőn gyaloglást szervezünk a Nefelejcs csoporthoz csatlakozva, 9 órakor a Klinika villamos megállótól.
  • Minden szerdán folytatódik a hastánc 09.00 – 10:30 óráig, minden érdeklődőt szeretettel várunk.
  • Bárki csatlakozhat, a Mozdulj Debrecen mozgalom programjaihoz: szívbarát séta, torna, jóga, tánc több helyszínen. Csak a Szent Anna utcai programokhoz szükséges Debrecen kártya.
  • Röviden ismertette a Hívás klub I. félévi tervezett programjait, a tantermi foglalkozásokhoz dékán úr ingyen rendelkezésünkre bocsájtotta ezt a termet, köszönet érte. Kéri a tagokat tegyenek javaslatot, milyen előadást szeretnének hallani.
  • Február 4. a Rákellenes Világnap – később tájékoztatjuk a tagságot
  • Február 11-én a Betegek Világnapján korábbi évekhez hasonlóan szentmisét celebráltatunk a Szent Anna Székesegyházban, szervezés alatt, melyről szintén értesítéssel leszünk.
  • Február 13-án batyus farsangot tartunk. Kérte, aki tud, valami farsangi fejdíszt vegyen fel. A műsor összeállításával Pappné Ráduly Irmát bízták meg a résztvevők, amit elfogadott.
  • A klubfoglalkozás 15:50 órakor jó hangulatban ért véget.

Következő klubfoglalkozás: 2024. február 13. Batyus farsang

Helye: Evangélikus Templom gyülekezeti termében, Debrecen, Miklós u. 3.

Kozempel Zsuzsánna
MRL Hívás klubvezető

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Borsodnádasdiak a Szépművészeti Múzeumban

Budapesten a Szépművészeti Múzeumban voltunk 2019. december 1-én, ahol az állandó gyűjtemények mellett megnézhettük a Rembrandt és tanítványai időszaki kiállítást is. Utána a Szent István Bazilika előtti téren végig járva megtekintettük az Adventi vásárt, megnéztük Olvass tovább...

Alapszervezetek

Túra Gyöngyössolymos környékén

A Gyöngyösi Alapszervezet beszámolója Ezen a december 7-i szerdán igen kevesen (öten) indultunk el Gyöngyössolymosra, hogy teljesítsük kitűzött célunkat. Sokan megijedtek az előző napok esőzésétől. A kicsit hűvös és ködös reggel után csodálatos, verőfényes napsütésben Olvass tovább...

Alapszervezetek

Júliusi mozgásprogramok Hatvanban

A Hatvani Alapszervezet beszámolója A Hatvani Alapszervezet tagjai júliusban is folytatták mozgásprogramjaikat. Kis létszámban, a szabályokat – maszk és távolságtartás – betartva sétaköröket, nordic walking és kerékpár túrákat szerveztünk Hatvan – Zagyva parton és a Olvass tovább...