A kampány első napján, október 1-jén ünnepeljük a mellrák elleni küzdelem világnapját, melynek alkalmából világszerte nők milliói hívják fel a figyelmet a betegségre.

Évente kb. 8 ezer rosszindulatú emlődaganatot diagnosztizálnak hazánkban,  a  rosszindulatú emlődaganat következtében évente pedig több mint 2000 nőt veszítünk el.

A Hatvani Alapszervezet és Segítő Szolgálat 14. alkalommal szervezte meg figyelemfelhívó rendezvényét 2023. október 13-án.

Lestyán Balázs alpolgármester úr és Gaál Imre, a Magyar Rákellenes Liga elnökhelyettese köszöntötte a jelenlévő kedves vendégeket, Heves Vármegye több alapszervezetétől érkező tagjainkat, városunk lakosságát, védőnőket, iskoláink tanulóit, akik megtisztelték jelenlétükkel rendezvényünket .

Köszönettel tartozunk kedves előadóinknak: Dr. Nagy Emese onkológusnak, Lestyán Balázs gyógyszerész úrnak, Dr. Fodor Andrea Ágnes háziorvosnak, hogy elfogadták meghívásunkat és előadásukkal sokunknak segítettek.

A Figyelemfelhívó rendezvényt követően  rózsaszín léggömbökkel elsétáltunk Hatvan város főutcáján a Polgármesteri Hivatal elé, majd felengedtük üzeneteinkkel a rózsaszín léggömböt.

A mellrák elleni küzdelem világnapján is arra biztatjuk az érintett lakosságot, hogy rendszeresen vegyenek részt a szűrővizsgálatokon, hogy minél több időt tölthessenek családjaik körében.

Lazányi Jánosné
az Alapszervezet elnöke

TámogatóinkBelügyminisztérium, Hatvan város Önkormányzata,  Hatvani Albert Schweitzer Kórház – Rendelőintézet, Grassalkovich Művelődési Ház, Hatvan Tv, Zombori Kft, Hatvani Hírlap, DALI, Nagy Endre Rendezvényterem, AVON, Nőegylet

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Szabó Magda séta

A Debreceni Alapszervezet beszámolója A klub-és ligatagok 2022. június 17-én ¼ 2-től gyülekeztek a sétára a Kossuth téren, Szabó Magda szobra előtt. A hőmérő 27 fokot mutatott. Előzetesen 26 fő jelentkezett. Betegség, egyéb ok miatt Olvass tovább...

Alapszervezetek

A Hatvani Alapszervezet önkéntes segítőinek köszöntése

2020-08-31 Helyszín: Hatvan, Doktay u.18c Időpont: 2020. augusztus 27. A Magyar Rákellenes Liga Hatvani Alapszervezetének és Segítő Szolgálatának közel húsz fős önkéntes segítői a mai napot együtt töltötték vidám beszélgetéssel, főzőcskézéssel. Csekélyke jutalmazás volt ez Olvass tovább...

Alapszervezetek

Kirándulás Szegedre

Időpont: 2017. július 20. A Magyar Rákellenes  Liga Hatvani Alapszervezetének kirándulni szerető tagjai a Római-parti kirándulás után elhatározták, hogy elutaznak Szegedre. Merész vállalkozás volt, de öten nekivágtunk a közel öt órás útnak. De nem bántuk Olvass tovább...