A kampány első napján, október 1-jén ünnepeljük a mellrák elleni küzdelem világnapját, melynek alkalmából világszerte nők milliói hívják fel a figyelmet a betegségre.

Évente kb. 8 ezer rosszindulatú emlődaganatot diagnosztizálnak hazánkban,  a  rosszindulatú emlődaganat következtében évente pedig több mint 2000 nőt veszítünk el.

A Hatvani Alapszervezet és Segítő Szolgálat 14. alkalommal szervezte meg figyelemfelhívó rendezvényét 2023. október 13-án.

Lestyán Balázs alpolgármester úr és Gaál Imre, a Magyar Rákellenes Liga elnökhelyettese köszöntötte a jelenlévő kedves vendégeket, Heves Vármegye több alapszervezetétől érkező tagjainkat, városunk lakosságát, védőnőket, iskoláink tanulóit, akik megtisztelték jelenlétükkel rendezvényünket .

Köszönettel tartozunk kedves előadóinknak: Dr. Nagy Emese onkológusnak, Lestyán Balázs gyógyszerész úrnak, Dr. Fodor Andrea Ágnes háziorvosnak, hogy elfogadták meghívásunkat és előadásukkal sokunknak segítettek.

A Figyelemfelhívó rendezvényt követően  rózsaszín léggömbökkel elsétáltunk Hatvan város főutcáján a Polgármesteri Hivatal elé, majd felengedtük üzeneteinkkel a rózsaszín léggömböt.

A mellrák elleni küzdelem világnapján is arra biztatjuk az érintett lakosságot, hogy rendszeresen vegyenek részt a szűrővizsgálatokon, hogy minél több időt tölthessenek családjaik körében.

Lazányi Jánosné
az Alapszervezet elnöke

TámogatóinkBelügyminisztérium, Hatvan város Önkormányzata,  Hatvani Albert Schweitzer Kórház – Rendelőintézet, Grassalkovich Művelődési Ház, Hatvan Tv, Zombori Kft, Hatvani Hírlap, DALI, Nagy Endre Rendezvényterem, AVON, Nőegylet

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Sportolj, mozogj, így nagyobb eséllyel megúszhatod

A Magyar Rákellenes Liga elnöke, Rozványi Balázs a 2018. évi Rákellenes Világnapon 2018-at a mozgás évének nevezte ki és meghirdette az ÖRÖKMOZGÓK programot. A Liga elnöke feleségével követendő pozitív példaként egy kilenc napos kerékpártúrán vesz Olvass tovább...

Alapszervezetek

A mozgás hatása testi-lelki egyensúlyunkra 2.

A MRL Salgótarjáni Alapszervezet áprilisi Stresszoldó Klubjában folytatódott a februári téma : „A mozgás jótékony hatása testi-lelki egyensúlyunkra” címmel Vitek Annamária gyógytornász vezetésével. Az elméleti bevezetőben ismét elhangzott, hogy az egyén lelki állapota testi egészsége Olvass tovább...

Alapszervezetek

Batyus farsang a Hívás klubban

A Debreceni Alapszervezet beszámolója Február 9-én hideg, de napos időben gyülekeztek a klubtagok a batyus farsangra az Evangélikus templom Lelkészi Hivatal gyülekezeti termében. 2019-ben volt utoljára ilyen farsang. Finom saláta, házi sütemények, üdítő, kávé, bor Olvass tovább...