A kampány első napján, október 1-jén ünnepeljük a mellrák elleni küzdelem világnapját, melynek alkalmából világszerte nők milliói hívják fel a figyelmet a betegségre.

Évente kb. 8 ezer rosszindulatú emlődaganatot diagnosztizálnak hazánkban,  a  rosszindulatú emlődaganat következtében évente pedig több mint 2000 nőt veszítünk el.

A Hatvani Alapszervezet és Segítő Szolgálat 14. alkalommal szervezte meg figyelemfelhívó rendezvényét 2023. október 13-án.

Lestyán Balázs alpolgármester úr és Gaál Imre, a Magyar Rákellenes Liga elnökhelyettese köszöntötte a jelenlévő kedves vendégeket, Heves Vármegye több alapszervezetétől érkező tagjainkat, városunk lakosságát, védőnőket, iskoláink tanulóit, akik megtisztelték jelenlétükkel rendezvényünket .

Köszönettel tartozunk kedves előadóinknak: Dr. Nagy Emese onkológusnak, Lestyán Balázs gyógyszerész úrnak, Dr. Fodor Andrea Ágnes háziorvosnak, hogy elfogadták meghívásunkat és előadásukkal sokunknak segítettek.

A Figyelemfelhívó rendezvényt követően  rózsaszín léggömbökkel elsétáltunk Hatvan város főutcáján a Polgármesteri Hivatal elé, majd felengedtük üzeneteinkkel a rózsaszín léggömböt.

A mellrák elleni küzdelem világnapján is arra biztatjuk az érintett lakosságot, hogy rendszeresen vegyenek részt a szűrővizsgálatokon, hogy minél több időt tölthessenek családjaik körében.

Lazányi Jánosné
az Alapszervezet elnöke

TámogatóinkBelügyminisztérium, Hatvan város Önkormányzata,  Hatvani Albert Schweitzer Kórház – Rendelőintézet, Grassalkovich Művelődési Ház, Hatvan Tv, Zombori Kft, Hatvani Hírlap, DALI, Nagy Endre Rendezvényterem, AVON, Nőegylet

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Kirándulás, előadás, hídséta Budapesten

A Miskolci Alapszervezet tagjai 2018.09.30-án a hídséta és előadások előtt a Szent István Bazilika monumentális épületében tett sétát idegenvezető kíséretében (sikerült a kilátóba is feljutni, csodálatos volt fentről a kilátás Budapestre). Szuper élményekkel teli volt ez Olvass tovább...

Alapszervezetek

Farsangoltunk

Itt a Farsang Áll a Bál a Liga klubjában is.

Alapszervezetek

Gyöngyfűzés és HPV oltásra felhívás Gyöngyösön

Az Európai Méhnyakrák Megelőzési Hét alakalmából a Magyar Rákellenes Liga Gyöngyösi alapszervezete is csatlakozott a felhíváshoz. Gyöngyöt fűztünk és beszélgettünk az érdeklődőkkel, felhívtuk a figyelmet a szűrés és a HPV vírus elleni oltás fontosságára. A Olvass tovább...