2023. 09. 06.
Túra
Mint minden szerdán, most is elindultunk a Mátrába túrázni. A séta mellett szedtünk a most érő erdei gyümölcsből, a somból 4,5 kg-ot, amiből nagyon finom lekvár készült.
Nagyon jól éreztük magunkat.
2023.09.08.
Budapest
Kedves tagtársunk budapesti látogatást szervezett. Vonattal utaztunk fel. Már várt bennünket Éva általános iskolás osztálytársa, akivel megnéztük Budapest nevezetességeit. Végigsétáltunk a Váci utcán, megnéztük a Mátyás templomot, a Karmelitát, a Sándor palotát, felmentünk a Halászbástyára, átsétáltunk a Lánchídon, megnéztük a Duna partján lévő cipőket, és sok csodás szökőkutat. Jól elfáradtunk, de sok szép élménnyel tértünk haza.
2023.09.09.
Hatvan úszás
A Hatvani Rákellenes Liga szervezésében úszó versenyen vettünk részt.Műszaki hiba miatt kisebb tűz ütött ki amit a tűzoltók hamar eloltottak. Utána jó hangulatban folyt a z úszóverseny. Sok érmet sikerült gyűjteni.
Este 18 órától kézilabda meccsen vettünk részt. Gyöngyös-PLER Budapest utánpótlás válogatottal játszottunk. Kikaptak 32-27-re.
2023.09.04.
Taggyűlés
Megtartottuk az őszi évadnyitó taggyűlést. Megbeszéltük az elmúlt nyári eseményeket. Pontosítottuk az őszi feladatok időpontjait. A Limfóma Világnapét, a rózsaszín sétáét. A Limfóma Világnap kerekezés időpontja szeptember 18. 15 óra. Beszéltünk többféle előadás tervről.
Parázs vita alakult ki  a pénzügyi helyzetről és a Liga elnökének küldött névtelen levélről. Reméljük minden megoldódik.
2023.09.13.
Mátrai túra
Szerdai nap “mindig” túranap! Most is a Mátrában túráztunk egy nagyon szép útvonalon. Mátraháza, Szent László forrás (ahol kicsit megpihentünk és ittunk a jéghideg üdítő forrásból),Kallók völgye, Máriácska (ahol szintén megpihentünk a fárasztó leereszkedés után),Mátrafüred. Majd busszal haza Gyöngyösre. Most is nagyon jó és élményekkel teli napunk volt.
2023.09.20.
Beteglátogatás
Meglátogattuk a Kékesen a szanatóriumban kezelést kapó és gyógyuló betegtársunkat. A látogatást összekötöttük egy jó kis túrával, amiben ő is részt vett, sőt ő volt a túravezetőnk! Kékesről a Sötét-lápa-nyergen végig, majd az Erzsébet szikla mellett a  Szent Erzsébet kereszttől tovább a Keleti-Mátra gerincén eljutottunk a Sas-kő sziklaszirtre. Gyönyörű a kilátás. Majd vissza a Páfrányos úton egy kis kapaszkodóval megtűzdelve érkeztünk vissza a Kékesre.
Tóth Lászlóné
MRL Gyöngyösi Alapszervezet elnöke
2023-09.23.
Nagykőrös Richter Safaripark
A  Gyöngyösi Ligából unokákkal együtt 19-en felkerekedtünk és elutaztunk Nagykőrösre, a Richter Safari-parkba. Felejthetetlen élmény volt, amikor az állatok (nem egy-kettő, hanem nagyon sok) a kisvonatot kísérve a kezünkből ették a finom sárgarépát. Az unokák is találtak maguknak szórakozást. Élveztük a cirkuszi művészek előadását a cirkuszi sátorban. Sokat nevettünk, pedig szinte egész nap esett az eső. Köszönjük a szervezőnknek ezt a különleges napot és élményt!
2023.09.27.
Kirándulás
A mai nap a Szent Anna kápolnához és a mellette lévő tóhoz kirándultunk.Megcsodáltuk a tóban a sok vizet, mivel a tavalyi évben ki volt száradva. Megnéztük a kápolna mellett a remete barlangot is. Majd a fák árnyékában elfogyasztottuk a jól megérdemelt uzsonnánkat. Jó kedvvel és oxigénnel feltöltődve érkeztünk Gyöngyösre.
Tóth Lászlóné
MRL Gyöngyösi Alapszervezet elnöke

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Véradó kamion Salgótarjánban

Országosan elindult egy kampány, melynek célja a nyári hónapokban, amikor kevesebb a véradásra jelentkezők száma, biztosítani a kórházak transzfuziológiai igényét.  Az országjáró véradás kampány kapcsán a véradókamion 2017. június 23-án települt Salgótarjánba, hogy felhívja a Olvass tovább...

Alapszervezetek

Nyári programtervek Gyöngyösön

Megtartottuk a szezon utolsó taggyűlését június 13-án hétfőn, melyen most is igen szép számmal vettünk részt. Megbeszéltük a nyáron esedékes feladatainkat, programjainkat: a „10 ezer lépés program” keretén belül Rozványi Balázs a Magyar Rákellenes Liga Olvass tovább...

(A)mit tehetünk, (a)mit tehetek a rák ellen

Tavasztól – nyárig: a Borsodnádasdi Alapszervezet beszámolója

Kirándulás májusban május 27-ére kaptunk időpontot a Parlament látogatására, ahová polgármesterünk, Kormos Krisztián, valamint Riz Gábor országgyűlési képviselő segítségével kedvezményesen jutottunk be. Reggel 8 órakor indultunk Borsodnádasdról két busszal, olyan nagy volt az érdeklődés. Budapesten Olvass tovább...