2023. 09. 06.
Túra
Mint minden szerdán, most is elindultunk a Mátrába túrázni. A séta mellett szedtünk a most érő erdei gyümölcsből, a somból 4,5 kg-ot, amiből nagyon finom lekvár készült.
Nagyon jól éreztük magunkat.
2023.09.08.
Budapest
Kedves tagtársunk budapesti látogatást szervezett. Vonattal utaztunk fel. Már várt bennünket Éva általános iskolás osztálytársa, akivel megnéztük Budapest nevezetességeit. Végigsétáltunk a Váci utcán, megnéztük a Mátyás templomot, a Karmelitát, a Sándor palotát, felmentünk a Halászbástyára, átsétáltunk a Lánchídon, megnéztük a Duna partján lévő cipőket, és sok csodás szökőkutat. Jól elfáradtunk, de sok szép élménnyel tértünk haza.
2023.09.09.
Hatvan úszás
A Hatvani Rákellenes Liga szervezésében úszó versenyen vettünk részt.Műszaki hiba miatt kisebb tűz ütött ki amit a tűzoltók hamar eloltottak. Utána jó hangulatban folyt a z úszóverseny. Sok érmet sikerült gyűjteni.
Este 18 órától kézilabda meccsen vettünk részt. Gyöngyös-PLER Budapest utánpótlás válogatottal játszottunk. Kikaptak 32-27-re.
2023.09.04.
Taggyűlés
Megtartottuk az őszi évadnyitó taggyűlést. Megbeszéltük az elmúlt nyári eseményeket. Pontosítottuk az őszi feladatok időpontjait. A Limfóma Világnapét, a rózsaszín sétáét. A Limfóma Világnap kerekezés időpontja szeptember 18. 15 óra. Beszéltünk többféle előadás tervről.
Parázs vita alakult ki  a pénzügyi helyzetről és a Liga elnökének küldött névtelen levélről. Reméljük minden megoldódik.
2023.09.13.
Mátrai túra
Szerdai nap “mindig” túranap! Most is a Mátrában túráztunk egy nagyon szép útvonalon. Mátraháza, Szent László forrás (ahol kicsit megpihentünk és ittunk a jéghideg üdítő forrásból),Kallók völgye, Máriácska (ahol szintén megpihentünk a fárasztó leereszkedés után),Mátrafüred. Majd busszal haza Gyöngyösre. Most is nagyon jó és élményekkel teli napunk volt.
2023.09.20.
Beteglátogatás
Meglátogattuk a Kékesen a szanatóriumban kezelést kapó és gyógyuló betegtársunkat. A látogatást összekötöttük egy jó kis túrával, amiben ő is részt vett, sőt ő volt a túravezetőnk! Kékesről a Sötét-lápa-nyergen végig, majd az Erzsébet szikla mellett a  Szent Erzsébet kereszttől tovább a Keleti-Mátra gerincén eljutottunk a Sas-kő sziklaszirtre. Gyönyörű a kilátás. Majd vissza a Páfrányos úton egy kis kapaszkodóval megtűzdelve érkeztünk vissza a Kékesre.
Tóth Lászlóné
MRL Gyöngyösi Alapszervezet elnöke
2023-09.23.
Nagykőrös Richter Safaripark
A  Gyöngyösi Ligából unokákkal együtt 19-en felkerekedtünk és elutaztunk Nagykőrösre, a Richter Safari-parkba. Felejthetetlen élmény volt, amikor az állatok (nem egy-kettő, hanem nagyon sok) a kisvonatot kísérve a kezünkből ették a finom sárgarépát. Az unokák is találtak maguknak szórakozást. Élveztük a cirkuszi művészek előadását a cirkuszi sátorban. Sokat nevettünk, pedig szinte egész nap esett az eső. Köszönjük a szervezőnknek ezt a különleges napot és élményt!

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Mozgással a hosszabb, könnyebb életért – a Hegyvidék Alapszervezet klubfoglalkozása

A Hegyvidék Alapszervezet szeretettel hívja klubnapjára az érdeklődőket. Téma: Mozgással a hosszabb és könnyebb életért Előadó: Seregély Beáta gyógytornász,  manuálterapeuta Időpont: 2018. április 19. 10 óra Helyszín: Országos Onkológiai Intézet Tükörterem Jelentkezés: Varga Betti, +36 Olvass tovább...

Kirándulás

Sétáljunk együtt! klub következő kirándulása – Esztergom

Időpont: 2017. október 4. (szerda) Találkozó: Bp. Nyugati pu. 08.50 óra A vonat indulása: 09.20 óra Érkezés Esztergomba: 10.44 óra 11.00 órától kisvonattal városnézés, Párkány érintésével.  (750,-Ft/fő) Bazilika megtekintése. Belépőjegy kombinált: felnőtt: 1.500,- Ft/fő, nyugdíjas: 1.000,- Ft/fő. 16.10 Olvass tovább...

Alapszervezetek

Karácsonyi ünnepség Hatvanban

Békében, szeretetben töltöttünk el egy szép, karácsonyi hangulatot árasztó délutánt december 17-én, a Hatvani Alapszervezet megjelent tagjaival, vendégeivel. A karácsonyi ünnepségen Horváth Richárd polgármester köszöntőjében kiemelte: a találkozón egy jól működő közösség összetartó erejét érezhették Olvass tovább...