Augusztus 24-én az Egri Alapszervezet tagjai csodálatos kiránduláson vettek részt a Dunakanyar kapujában elhelyezkedő Szentendrén.

Nem csak a környezet, de az időjárás is kedvezett a kirándulás résztvevőinek, mivel a meteorológiai magas hőmérséklet a Duna közelsége miatt nem volt érzékelhető. A gyönyörű belváros, a város templomai, múzeumai, szűk sikátorai, a Dunaparti sétánya varázslatossá teszik ezt az ékszerdobozt. Szentendre túlélte a török hódoltságot, menedéket adott több mediterrán nemzetségnek, mint például a szerbeknek és ez meg is látszik a város építészeti stílusán is.

Csodálatos napot töltöttünk el idegenvezetői kísérettel Szentendrén és így alkalmunk nyílt a város legértékesebb műemlékeinek megtekintésére, megismerésére.

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Nagyberényben is bőrszűrés volt

A Siófoki Alapszervezet beszámolója Hétvégén, 2021.08.16-án Nagyberény településen zajlott anyajegyszűrés. A faluban megpezsdült az élet, végre kicsit kimozdulhattak az emberek, falunap keretében közös főzést és egyéb sport- és kulturális fellépéseket is tartottak. Ehhez a rendezvényhez Olvass tovább...

Alapszervezetek

Ismerd meg Eger nevezetességeit!

Séta Egerben Ismerd meg Eger nevezetességeit programunk keretén belül- 2019. április 2-án- a Tűzoltó és a Sportmúzeum meglátogatását szerveztük meg tagjainknak. Bencsikné Sasvári Ibolya tagunk vezetésével megismerhettük ennek a két múzeumnak a történetét, valamint értékes Olvass tovább...