Az Egri Alapszervezet 24 tagja csodálatos hetet töltött Bakonyszücsön a Katolikus Szeretetszolgálat  által üzemeltetett Lelki Rehabilitációs Otthonban.

Változatos programon vehettünk részt az Otthon vezetőjének, Forsthoffer Erzsébetnek a jóvoltából.

Különböző terápiás foglalkozásokon vettünk részt, pl.  zeneterápián, ahol Forsthoffer Judit vezetésével zenéltünk, énekeltünk. Nagy örömünkre Boriska Zille ifjú zongorista előadását is meghallgathattuk. Biztos nagy jövő áll a fiatal tehetség előtt.

Roland atyával egy vidám beszélgetésen, Hegyiné Mráz Erika pszichológussal, pszichológiai tréningen vettünk részt. A kézműves foglalkozáson Lukács Katalin művésztanár segítségével sok praktikus alkotás született. Mivel egész héten az időjárás is nekünk kedvezett,  30 fokban, Tamásné Kapitál Tünde tornáztatott meg bennünket.

Mivel katolikus üzemeltetésű az Otthon, fontosnak tartottuk, hogy vasárnap a Bakonyszücsi templomban istentiszteleten is részt vegyünk.

A kötelező programokon kívül sok szabadidőt is kaptunk. Voltunk Pápán városnézésen, a Nagytemplomban, az Eszterházy kastélyban, Kékfestő Múzeumban, és természetesen a melegre való tekintettel a Pápai strandon. A környék nevezetességeit is meglátogattuk. Elmentünk Bakonybélbe a Huberlaki tóhoz Csi-Hu-Hu vonattal, valamint Zircre, ahol megnéztük a Zirci Ciszterci Apátságot és Látogatóközpontját, valamint az Arborétumot.

Ez az egy hét kikapcsolódás mindenkinek felejthetetlen élményt nyújtott, lelkileg, testileg, kipihenve feltöltődve indulhattunk haza Egerbe.

Köszönjük az Otthon vezetőjének és a dolgozóinak ezt a csodálatos hetet, hiszen Ők mindent megtettek érte, hogy mi az ottlétünk alatt jól érezzük magunkat.

 

 

 

 

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Két vénakereső műszert kapott adományként a Szent Lázár Megyei Kórház Onkológiai osztálya

A Magyar Rákellenes Liga alaptevékenységébe tartozik segíteni az egészségmegőrzést, a rák kockázatának csökkentését, a korai felismerést, a gyógyítás, gyógyulás folyamatát, sokszor adományokkal segíttve az egészségügyi intézmények eszközbeszerzését is. Az onkológiai betegek esetében sokszor van szükség Olvass tovább...

Alapszervezetek

Rózsaszín séta Nyergesújfaluban

Üdvözlünk Benneteket! Október 24-én (kedden), 17 órai kezdéssel szervezzük idén a MELLRÁK ELLENES – FIGYELEMFELHÍVÓ – SÉTÁNKAT, melyhez a Magyar Vöröskereszt Nyergesújfalui Területi Szervezete is csatlakozik. Indulás  a  Palatin tértől,  érkezés (kis kerülővel) a Civilek Házához. Természetesen  – a később érkezők – a  sétánkhoz  menet  közben  is Olvass tovább...

Alapszervezetek

Hatvani 2020. januári programok

A Segítő Szolgálat programja: Cím: Hatvan, Balassi Bálint u.16. Nővérszálló 1. em. Heves megyei elnökök és vezetőségi tagok megbeszélése  1.: Időpont: 2020. január  15-én 9 órától Vezeti: Gaál Imre, a MRL munkatársai Témája: a 2020. Olvass tovább...