Az Egri Alapszervezet 24 tagja csodálatos hetet töltött Bakonyszücsön a Katolikus Szeretetszolgálat  által üzemeltetett Lelki Rehabilitációs Otthonban.

Változatos programon vehettünk részt az Otthon vezetőjének, Forsthoffer Erzsébetnek a jóvoltából.

Különböző terápiás foglalkozásokon vettünk részt, pl.  zeneterápián, ahol Forsthoffer Judit vezetésével zenéltünk, énekeltünk. Nagy örömünkre Boriska Zille ifjú zongorista előadását is meghallgathattuk. Biztos nagy jövő áll a fiatal tehetség előtt.

Roland atyával egy vidám beszélgetésen, Hegyiné Mráz Erika pszichológussal, pszichológiai tréningen vettünk részt. A kézműves foglalkozáson Lukács Katalin művésztanár segítségével sok praktikus alkotás született. Mivel egész héten az időjárás is nekünk kedvezett,  30 fokban, Tamásné Kapitál Tünde tornáztatott meg bennünket.

Mivel katolikus üzemeltetésű az Otthon, fontosnak tartottuk, hogy vasárnap a Bakonyszücsi templomban istentiszteleten is részt vegyünk.

A kötelező programokon kívül sok szabadidőt is kaptunk. Voltunk Pápán városnézésen, a Nagytemplomban, az Eszterházy kastélyban, Kékfestő Múzeumban, és természetesen a melegre való tekintettel a Pápai strandon. A környék nevezetességeit is meglátogattuk. Elmentünk Bakonybélbe a Huberlaki tóhoz Csi-Hu-Hu vonattal, valamint Zircre, ahol megnéztük a Zirci Ciszterci Apátságot és Látogatóközpontját, valamint az Arborétumot.

Ez az egy hét kikapcsolódás mindenkinek felejthetetlen élményt nyújtott, lelkileg, testileg, kipihenve feltöltődve indulhattunk haza Egerbe.

Köszönjük az Otthon vezetőjének és a dolgozóinak ezt a csodálatos hetet, hiszen Ők mindent megtettek érte, hogy mi az ottlétünk alatt jól érezzük magunkat.

 

 

 

 

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Hogyan kérdezzek? Betegjogok és orvos beteg kommunikáció

A MRL Salgótarjáni Alapszervezete a 2020-as év első Egészségklubját január 14-én, a Balassi Bálint Megyei Könyvtárban tartotta a mindenkit érintő, a gyógyulás eredményességét befolyásoló témákról. A kerekasztal beszélgetést Rigó Anita, a Szent Lázár Megyei Kórház Olvass tovább...

Alapszervezetek

Évindító klubrendezvény Egerben

Évindító teadélutánt tartott a MRL Egri Alapszervezete január 10-én, a Markhot Ferenc Kórház Refektóriumában. A jól sikerült rendezvényen résztvevő tagok, megvitatták a 2023-as program tervezetet, majd Fűrné Mosoni Anita elnök a méhnyakrákkal kapcsolatos csoportos kvíz Olvass tovább...

Alapszervezetek

Hatvani 2019. novemberi programajánló

A Hatvani Segítő Szolgálat programja: Cím: Hatvan, Balassi Bálint út.16. Nővérszálló 1. em.   Stresszoldó csoportfoglalkozás:    2/3. Időpont:    2019. november  11. hétfő 14 óra Vezeti:       Kiss Anett pszichológus   Hatvani Kórház Helyszín:  Hatvani Segítő Szolgálat Hatvan, Olvass tovább...