Az Egri Alapszervezet 24 tagja csodálatos hetet töltött Bakonyszücsön a Katolikus Szeretetszolgálat  által üzemeltetett Lelki Rehabilitációs Otthonban.

Változatos programon vehettünk részt az Otthon vezetőjének, Forsthoffer Erzsébetnek a jóvoltából.

Különböző terápiás foglalkozásokon vettünk részt, pl.  zeneterápián, ahol Forsthoffer Judit vezetésével zenéltünk, énekeltünk. Nagy örömünkre Boriska Zille ifjú zongorista előadását is meghallgathattuk. Biztos nagy jövő áll a fiatal tehetség előtt.

Roland atyával egy vidám beszélgetésen, Hegyiné Mráz Erika pszichológussal, pszichológiai tréningen vettünk részt. A kézműves foglalkozáson Lukács Katalin művésztanár segítségével sok praktikus alkotás született. Mivel egész héten az időjárás is nekünk kedvezett,  30 fokban, Tamásné Kapitál Tünde tornáztatott meg bennünket.

Mivel katolikus üzemeltetésű az Otthon, fontosnak tartottuk, hogy vasárnap a Bakonyszücsi templomban istentiszteleten is részt vegyünk.

A kötelező programokon kívül sok szabadidőt is kaptunk. Voltunk Pápán városnézésen, a Nagytemplomban, az Eszterházy kastélyban, Kékfestő Múzeumban, és természetesen a melegre való tekintettel a Pápai strandon. A környék nevezetességeit is meglátogattuk. Elmentünk Bakonybélbe a Huberlaki tóhoz Csi-Hu-Hu vonattal, valamint Zircre, ahol megnéztük a Zirci Ciszterci Apátságot és Látogatóközpontját, valamint az Arborétumot.

Ez az egy hét kikapcsolódás mindenkinek felejthetetlen élményt nyújtott, lelkileg, testileg, kipihenve feltöltődve indulhattunk haza Egerbe.

Köszönjük az Otthon vezetőjének és a dolgozóinak ezt a csodálatos hetet, hiszen Ők mindent megtettek érte, hogy mi az ottlétünk alatt jól érezzük magunkat.

 

 

 

 

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Egészségért Klub záró rendezvény

A Magyar Rákellenes Liga Salgótarjáni Alapszervezet „Egészségért” Klubja záró rendezvényét 2021. augusztus 6-án tartotta a Salgótarjáni Gyermektáborban. A „Prevencióval és az egészségkultúra fejlesztésével” című projekt keretében tizenhárom alkalommal volt  klubelőadás, a pandémia miatt többnyire online Olvass tovább...

Alapszervezetek

Testi-lelki feltöltődés Bakonyszücsön

A Magyar Rákellenes Liga Salgótarjáni Alapszervezet tagjai szeptember 15-22. között immár negyedik alkalommal közös táborozáson vettek részt Bakonyszücsön egri és miskolci barátaikkal. “Sokan ismerősként üdvözöltük egymást, de az új táborozókkal is gyorsan barátságot kötöttünk a Olvass tovább...

Alapszervezetek

Vidám Úszóverseny Hatvanban

A Hatvani Segítő Szolgálat beszámolója A Verseny helyszíne:  Markovits Kálmán Uszoda, Hatvan, Hajós Alfréd u. 2. A Magyar Rákellenes Liga Hatvani Segítő Szolgálata 2021. szeptember második felében, 19-én vasárnap 9 órától ismét megrendezte a Heves Olvass tovább...