A Magyar Rákellenes Liga Hatvani Alapszervezetének OGYIK tagjai augusztus 2-án ismét csodálatosan szép helyre kirándultak.

Mai úti célunk Tar, a Budhista szenthely és Szentkút volt.

Taron áll hazánk második legnagyobb sztúpája és egy emlékpavilon, amely a tibeti szakrális hagyomány stílusában épült, és tudós zarándokunk, Kőrösi Csoma Sándor életútját mutatja be állandó kiállítás formájában.
A tibetológus halálának 150. évfordulója alkalmából emelt kegyeleti emlékművet, a Békesztúpát még 1992-ben szentelte fel a Dalai Láma, 2010-ben pedig itt avatták fel hazánk legnagyobb buddhista templomát is.

Szentkúton már nem először járunk, de mindig jó visszatérni erre a csodás szenthelyre, kicsit megpihenni, elcsendesedni.

Lazányi Jánosné
az Alapszervezet elnöke

Támogatóink: Hatvan város Önkormányzata, Hatvani Albert Schweitzer Kórház – Rendelőintézet, Grassalkovich Művelődési Ház, Hatvan Tv, Zombori Kft, Hatvani Hírlap,
DALI, Nagy Endre Rendezvényterem, AVON, Nőegylet

 

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

A Siófoki Alapszervezet tagjai is részt vettek a 25 éves jubileumi ünnepségen

A Magyar Rákellenes Liga 2015. október 10-én ünnepelte megalakulásának 25 éves évfordulóját. A jubileumi rendezvényt megtisztelte prof. dr. Kásler Miklós főigazgató főorvos úr, prof.dr. Lapis Károly akadémikus úr, aki alapítója volt a Ligának, dr. Vasváry Olvass tovább...

Alapszervezetek

women@bosch Hatvan női munkatársi hálózat – szolidarítás az emlőrák ellen küzdelemmel

A women@bosch Hatvan női munkatársi hálózat is szolidaritást vállalt az emlőrák elleni küzdelemmel. Az október 14-i szolidaritási akciójuk idején 220 rózsaszín szalagot osztottak szét a munkatársak között.     

Alapszervezetek

Megelőzés, önvizsgálat – iskolai program

Filmvetítéssel egybekötött beszélgetés 8. osztályos lányokkal. A Magyar Rákellenes Liga Hatvani Alapszervezet felkérést kapott a Kossuth Lajos Általános Iskola védőnőjétől, Szalai Csillától, hogy két tanóra keretében a megelőzésről az önvizsgálat fontosságáról beszélgessünk 8. osztályos lányokkal. Olvass tovább...