Június 6-án és 7-én a Férfiak Egészségének Nemzetközi Hete alkalmából a tavalyi évhez hasonlóan a MRL Salgótarjáni Alapszervezete a Nógrád Vármegyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztály munkatársaival prevenciós állállapot felmérési és szűrővizsgálati lehetőséget biztosított a Salgótarjáni és a Balassagyarmati Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság dolgozóinak.

Alapszervezetük kezdetektől hirdeti a megelőzés és a korai felismerés fontosságát, és sok esetben ad lehetőséget a férfiak számára is szűrővizsgálatokon való részvételre. Ezek közül az egyik a júniusban tartott nemzetközi aktivizáló hét.  Volt testanalízis, EKG, vérnyomásmérés, szájüregi szűrés, vércukor és koleszterin szint meghatározás, PSA teszt, egyéni tanácsadás, here önvizsgálat ismertetés.

Összesen nyolcvan fő vett részt a vizsgálatokon. A megjelentek nyomtatott információs anyagot is kaptak a prevencióról, a daganatok kialakulásának kockázati tényezőiről, az önvizsgálatról.

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Beszédes lábunk” Figyeljünk lábunk egészségére!

A Hatvani Alapszervezet beszámolója Időpont: 2022. január 12. Előadó: Balog – Nagy Éva gyógypedikűrös  A Hatvani Rákellenes Liga Hatvani Alapszervezet tagjai, akik részt vettek az elmúlt évben a gyógypedikűrös előadásán, meghívást kaptak a szalonba, egy Olvass tovább...

Alapszervezetek

Összefogás az emlőrák ellen szimpózium és séta Debrecenben

október 9-én, az első hideg napon gyülekeztek a résztvevők a Magyar Rákellenes Liga Debreceni Alapszervezete és Segítő Szolgálata által szervezett „Összefogás az emlőrák ellen szimpózium”-ra a Hajdú Vármegyei Megyei Kormányhivatal csodálatos Árpád termében. Kezdésre több Olvass tovább...

Alapszervezetek

Nagyatád – rózsaszín felvonulás

2015. október 9-én sétáltunk Nagyatádon a mellrák ellen.