Június 6-án és 7-én a Férfiak Egészségének Nemzetközi Hete alkalmából a tavalyi évhez hasonlóan a MRL Salgótarjáni Alapszervezete a Nógrád Vármegyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztály munkatársaival prevenciós állállapot felmérési és szűrővizsgálati lehetőséget biztosított a Salgótarjáni és a Balassagyarmati Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság dolgozóinak.

Alapszervezetük kezdetektől hirdeti a megelőzés és a korai felismerés fontosságát, és sok esetben ad lehetőséget a férfiak számára is szűrővizsgálatokon való részvételre. Ezek közül az egyik a júniusban tartott nemzetközi aktivizáló hét.  Volt testanalízis, EKG, vérnyomásmérés, szájüregi szűrés, vércukor és koleszterin szint meghatározás, PSA teszt, egyéni tanácsadás, here önvizsgálat ismertetés.

Összesen nyolcvan fő vett részt a vizsgálatokon. A megjelentek nyomtatott információs anyagot is kaptak a prevencióról, a daganatok kialakulásának kockázati tényezőiről, az önvizsgálatról.

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Salgótarjáni Alapszervezet – decemberi program

„Angyal zenéje, gyertyafény – kincses kezem hogy lett szegény? Nem adhattam ma semmi mást, csak jó, meleg simogatást.” (Áprily Lajos) 2015. december 15. 10 óra Önkénteseink az onkológiai osztály betegeit meglátogatják, megajándékozzák advent alkalmából „Ünnepi Olvass tovább...

Alapszervezetek

Gödöllői programajánló

PROGRAMAJÁNLÓ    2023.szeptember- október ÖRÖKMOZGÓ lehetőség Gödöllő Városi és Térségi Uszoda 50 %-os kedvezményes úszójeggyel vár tagsági igazolványod felmutatásával Sétakör – minden hétfőn  /változó helyszín AdniJóga online  minden kedden 18.30 ( ingyenes) SPORTOS információk,séták,túrák, kerékpáros, úszó Olvass tovább...