Miben tud segíteni a szakember, a család?

Időpont: 2023. június 5. 14 óra
Előadó: Szabóné K. Katalin, a Hatvani Albert Schweitzer Kórház – Rendelőintézet szakápolója

A Magyar Rákellenes Liga Hatvani Alapszervezet mai programjában az idős emberek és családtagjaik mindennapi gondjairól beszélgettünk Szabóné Katika szakápolóval.

-„Az öreg ember, nem vén ember” tartja a közmondás.

Az öregedés természetes folyamat, de nem kell, hogy szellemi és fizikai leépüléssel, betegséggel járjon. Ezért nekünk is tenni kell! Helyes táplálkozással, mozgással, fizikai aktivitással, lelki egészségünk karbantartásával egészségesen élhetjük meg a tisztes öregkort- mondta az előadó.

Az idős, beteg emberek otthonápolása volt a második téma. Nehezen megoldható a családnak, hogy otthon tudjon maradni, ápolni a hozzátartozóját, hisz dolgozni kell járnia.

Majd másfél órás kötetlen beszélgetés során kérdéseinkre választ kaptunk az előadótól, amit ezúton is köszönünk!

25 érdeklődő kapott választ kérdéseire!

Lazányi Jánosné
elnök

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Gyöngyre fűzve: Együtt a méhnyakrák ellen Salgótarjánban

Idén januárban tizedik alkalommal kerül megrendezésre az Európai Méhnyakrák Megelőzési Hét. Ez alkalomból a Mályvavirág Alapítvány, a méhnyakrákos nők gyógyulásáért és a megelőzésért újra közös akcióra hívta a magyarországi településeket. Budapest mellett mintegy 60 település Olvass tovább...

Alapszervezetek

Építészeti remekek nyomában Budapesten

A MRL Salgótarjáni Alapszervezete autóbuszos utat szervezett tagjainak 2023. február 8-án Budapestre. Úti cél első állomása a Bajza utca 10., Walter Rózsi operaénekes és családjának egykori otthona volt, mely 2022. május 18-tól a Magyar Építészeti Olvass tovább...

Alapszervezetek

Előadás a kardiovaszkuláris betegségről Gyöngyösön

Dr. Mangó Gabriella háziorvos 2019. április 1-jén előadást tartott a cardiovascularis betegségről. Előadás után szűrést végzett a tagoknál. Ígéretet kaptunk, hogy 3 hónap múlva újra megismételjük a szűrést.