Miben tud segíteni a szakember, a család?

Időpont: 2023. június 5. 14 óra
Előadó: Szabóné K. Katalin, a Hatvani Albert Schweitzer Kórház – Rendelőintézet szakápolója

A Magyar Rákellenes Liga Hatvani Alapszervezet mai programjában az idős emberek és családtagjaik mindennapi gondjairól beszélgettünk Szabóné Katika szakápolóval.

-„Az öreg ember, nem vén ember” tartja a közmondás.

Az öregedés természetes folyamat, de nem kell, hogy szellemi és fizikai leépüléssel, betegséggel járjon. Ezért nekünk is tenni kell! Helyes táplálkozással, mozgással, fizikai aktivitással, lelki egészségünk karbantartásával egészségesen élhetjük meg a tisztes öregkort- mondta az előadó.

Az idős, beteg emberek otthonápolása volt a második téma. Nehezen megoldható a családnak, hogy otthon tudjon maradni, ápolni a hozzátartozóját, hisz dolgozni kell járnia.

Majd másfél órás kötetlen beszélgetés során kérdéseinkre választ kaptunk az előadótól, amit ezúton is köszönünk!

25 érdeklődő kapott választ kérdéseire!

Lazányi Jánosné
elnök

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Szűrések EgészségnaponBorsodnádasdon

A Borsodnádasdi Alapszervezet is részt vett 2019. június 22-én az Egészségnapon, amely 10-14 óráig került megrendezése a Borsodnádasdi Közösség Ház és Könyvtár nagytermében. A szűrésben részt vevő szervezetek: Borsodnádasd Város Önkormányzata Ózdi Egészségfejlesztési Iroda Magyar Olvass tovább...

Alapszervezetek

Mozgással a csontritkulás ellen

A MRL Salgótarjáni Alapszervezet 2020. 10.29-i Mozgás Klubnapot tartott a József Attila Művelődési Házban. A téma felkért előadója, Füleki Andrea gyógytornász, a Szent Lázár Megyei Kórház gyógytornásza volt. Az előadó először a csontritkulásról, előfordulásáról és Olvass tovább...