1. április 22-én, szombaton hetedik alkalommal rendezték meg a Hatvani Futófesztivált és Egészségnapot.

Megmérettethették magukat kicsik és nagyok egyaránt. A rendezvény ideje alatt a DISZI-ben egészségmegőrzéssel kapcsolatos vizsgálatokat végeztek. Az esemény célja az volt, hogy felhívják a figyelmet az egészséges életmódra és az aktív sportolás fontosságára.

Az egészségnapon 15 féle vizsgálat állt a látogatók rendelkezésére, vércukorszint, koleszterinszint, glaukóma és testtömegindex mérés is. Mind ezek mellett a helyszínen a dohányzásról való leszokást támogató tanácsadáson is részt vehettek az emberek.

A Magyar Rákellenes Liga Hatvani Alapszervezet és Segítő Szolgálat önkéntesei kiadványokkal hívtuk fel a figyelmet a megelőzés fontosságára.

Önkénteseink, 11 fő segítette a szervezők munkáját a regisztrációs asztalnál, a szűrésre érkezők tájékoztatásánál, a Liga kreatív asztalánál foglalkoztak a gyerekekkel, míg a szülők a vizsgálatokra vártak.

Nagyon sokan részt vettek a szűréseken, több százan a futófesztiválon,versenyen.

Fontos odafigyelni az egészségünkre, ha a szűrések során valamilyen eltérést tapasztalnak, mindenképp forduljanak az orvosukhoz.

Lazányi Jánosné
a Segítő Szolgálat vezetője

 

 

 

 

 

 

 

 

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

World Cancer Walk – Miskolc

Képes beszámoló a Rákellenes Világsétáról

Alapszervezetek

Kirándulás Székesfehérvárra – a Bory-vár megtekintése

A Hatvani Alapszervezet beszámolója Bory Jenő építészmérnök, szobrászművész különleges építészeti, szobrászati alkotásaiban gyönyörködhettünk 2021. augusztus 12-én. A Bory-várat saját elgondolásai, tervei alapján két keze munkájával hozta létre. Emléket emelt művészi álmainak, munka- és hitvesi szeretetének. Valójában Olvass tovább...

Alapszervezetek

Hatvaniak a salgótarjáni rendezvényen

„Egy Nap a Nőkért” Figyelemfelhívó rendezvény és séta a mellrák ellen Salgótarjánban A Hatvani Alapszervezet tagsága meghívást kapott  a Salgótarjáni Alapszervezet elnökétől, Kreicsi Máriától  az október 4-én tartott Mellrák elleni küzdelem hónapja tiszteletére rendezett Figyelemfelhívó sétájukra Olvass tovább...