1. április 22-én, szombaton hetedik alkalommal rendezték meg a Hatvani Futófesztivált és Egészségnapot.

Megmérettethették magukat kicsik és nagyok egyaránt. A rendezvény ideje alatt a DISZI-ben egészségmegőrzéssel kapcsolatos vizsgálatokat végeztek. Az esemény célja az volt, hogy felhívják a figyelmet az egészséges életmódra és az aktív sportolás fontosságára.

Az egészségnapon 15 féle vizsgálat állt a látogatók rendelkezésére, vércukorszint, koleszterinszint, glaukóma és testtömegindex mérés is. Mind ezek mellett a helyszínen a dohányzásról való leszokást támogató tanácsadáson is részt vehettek az emberek.

A Magyar Rákellenes Liga Hatvani Alapszervezet és Segítő Szolgálat önkéntesei kiadványokkal hívtuk fel a figyelmet a megelőzés fontosságára.

Önkénteseink, 11 fő segítette a szervezők munkáját a regisztrációs asztalnál, a szűrésre érkezők tájékoztatásánál, a Liga kreatív asztalánál foglalkoztak a gyerekekkel, míg a szülők a vizsgálatokra vártak.

Nagyon sokan részt vettek a szűréseken, több százan a futófesztiválon,versenyen.

Fontos odafigyelni az egészségünkre, ha a szűrések során valamilyen eltérést tapasztalnak, mindenképp forduljanak az orvosukhoz.

Lazányi Jánosné
a Segítő Szolgálat vezetője

 

 

 

 

 

 

 

 

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Utazás a komfort vonaL/Ton

Magyar Rákellenes Liga Gödöllői Alapszervezete Helyszín:„Mi újság V.An? Irodalmi kávézó a Gödöllői Városi Könyvtárban (2100 Gödöllő, Dózsa út 8.) Időpont: 2019. szeptember 25. Téma: Utazás a komfort vona L/T on Előadó: Nagyné Szauzer Ildikó Mai Olvass tovább...

Alapszervezetek

Mellrák-, tüdő és nőgyógyászati szűrés Siófokon

A Siófoki Alapszervezet köszöni a siófoki 45-65  év közötti hölgyek mammográfiás szűrésének lebonyolításában történő közreműködését minden szervezetnek: A  kaposvári Kaposi Mór Oktató  Kórháznak, amely 2016-ban is személyre szóló levélben invitálta az érintett nőket. A siófoki Olvass tovább...

Alapszervezetek

Közös mozgással, hittel, együtt az egészségünkért!

A Magyar Rákellenes Liga Salgótarjáni Alapszervezete szeretettel hívja tagjait figyelem felkeltő egy órás gyaloglásra a Rákellenes Világnap alkalmából 2021.02.04-én. Találkozó: 10 órakor a Camping autóbusz végállomáson