1. április 22-én, szombaton hetedik alkalommal rendezték meg a Hatvani Futófesztivált és Egészségnapot.

Megmérettethették magukat kicsik és nagyok egyaránt. A rendezvény ideje alatt a DISZI-ben egészségmegőrzéssel kapcsolatos vizsgálatokat végeztek. Az esemény célja az volt, hogy felhívják a figyelmet az egészséges életmódra és az aktív sportolás fontosságára.

Az egészségnapon 15 féle vizsgálat állt a látogatók rendelkezésére, vércukorszint, koleszterinszint, glaukóma és testtömegindex mérés is. Mind ezek mellett a helyszínen a dohányzásról való leszokást támogató tanácsadáson is részt vehettek az emberek.

A Magyar Rákellenes Liga Hatvani Alapszervezet és Segítő Szolgálat önkéntesei kiadványokkal hívtuk fel a figyelmet a megelőzés fontosságára.

Önkénteseink, 11 fő segítette a szervezők munkáját a regisztrációs asztalnál, a szűrésre érkezők tájékoztatásánál, a Liga kreatív asztalánál foglalkoztak a gyerekekkel, míg a szülők a vizsgálatokra vártak.

Nagyon sokan részt vettek a szűréseken, több százan a futófesztiválon,versenyen.

Fontos odafigyelni az egészségünkre, ha a szűrések során valamilyen eltérést tapasztalnak, mindenképp forduljanak az orvosukhoz.

Lazányi Jánosné
a Segítő Szolgálat vezetője

 

 

 

 

 

 

 

 

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Ismerd meg Eger nevezetességeit!

Séta Egerben Ismerd meg Eger nevezetességeit programunk keretén belül- 2019. április 2-án- a Tűzoltó és a Sportmúzeum meglátogatását szerveztük meg tagjainknak. Bencsikné Sasvári Ibolya tagunk vezetésével megismerhettük ennek a két múzeumnak a történetét, valamint értékes Olvass tovább...

Alapszervezetek

Fakanál Klubfoglalkozás Hatvanban

2020-10-01 A Hatvani Segítő Szolgálat beszámolója Időpont: 2020. szeptember 28. Vezető: Sándorné Buda Ildikó A Magyar Rákellenes Liga Hatvani Segítő Szolgálat 2020. év ősznyitó klubfoglalkozásán az idénynek megfelelő gyümölcsökből készítettünk finomságokat. Sütőtökből, dióból, cukormentes kekszből, Olvass tovább...

Alapszervezetek

World Cancer Walk – Miskolc

Képes beszámoló a Rákellenes Világsétáról