1. április 22-én, szombaton hetedik alkalommal rendezték meg a Hatvani Futófesztivált és Egészségnapot.

Megmérettethették magukat kicsik és nagyok egyaránt. A rendezvény ideje alatt a DISZI-ben egészségmegőrzéssel kapcsolatos vizsgálatokat végeztek. Az esemény célja az volt, hogy felhívják a figyelmet az egészséges életmódra és az aktív sportolás fontosságára.

Az egészségnapon 15 féle vizsgálat állt a látogatók rendelkezésére, vércukorszint, koleszterinszint, glaukóma és testtömegindex mérés is. Mind ezek mellett a helyszínen a dohányzásról való leszokást támogató tanácsadáson is részt vehettek az emberek.

A Magyar Rákellenes Liga Hatvani Alapszervezet és Segítő Szolgálat önkéntesei kiadványokkal hívtuk fel a figyelmet a megelőzés fontosságára.

Önkénteseink, 11 fő segítette a szervezők munkáját a regisztrációs asztalnál, a szűrésre érkezők tájékoztatásánál, a Liga kreatív asztalánál foglalkoztak a gyerekekkel, míg a szülők a vizsgálatokra vártak.

Nagyon sokan részt vettek a szűréseken, több százan a futófesztiválon,versenyen.

Fontos odafigyelni az egészségünkre, ha a szűrések során valamilyen eltérést tapasztalnak, mindenképp forduljanak az orvosukhoz.

Lazányi Jánosné
a Segítő Szolgálat vezetője

 

 

 

 

 

 

 

 

Kapcsolódó bejegyzések

(A)mit tehetünk, (a)mit tehetek a rák ellen

Nemzeti Rákellenes Nap Hatvanban

A Magyar Rákellenes Liga 1993-tól  évente Nemzeti Rákellenes Napot szervez április 10-én, dr. Dollinger Gyula sebészprofesszor, egyetemi tanár születésnapján. Ebből az alkalomból a Hatvani Alapszervezet és Segítő Szolgálat meghívta dr. Rényi Imre gyermekonkológust, hogy tartson Olvass tovább...

Alapszervezetek

A Debreceni Alapszervezet és Segítő Szolgálat májusi programja

Újjászületés Debrecen Rehabilitációs Táncklub minden szerdán 9 órától Helyszín: Estella Hastánc Stúdió, Debrecen, Rákóczi u. 60. Női Egészségmegőrző Torna minden pénteken 16 órától Helyszín: Szent József Gimnázium, Debrecen, Szent Anna u. 17. Május 11. csütörtök Olvass tovább...

Alapszervezetek

Testi, lelki feltöltődés Bakonyszücsön

Nagyon szép és tartalmas hetet töltöttünk 2016. szeptember 9-16-ig Bakonyszücsön, a Daganatos Betegek Lelki Otthonában. Kora délután érkeztünk meg, gyors elhelyezkedés után elsétáltunk a faluba, köszöntöttük a régi ismerőseinket, akik minden évben oly kedvesen fogadnak minket. Az Olvass tovább...