A Debreceni Alapszervezet 2023. április 13-án tartotta vezetőség és küldött választó közgyűlését az Onkoradiológiai Klinika szeminárium termében.

13 órától gyülekeztek a ligatagok. A Mandátum bizottság tagjainak segítségével regisztráltak. Ásványvizet és pogácsát fogyasztottak.

Kozempel Zsuzsánna levezető elnök ismertette a közgyűlés menetét. Felkérte a jegyzőkönyv vezetőjének Lőrinczné Erdei Erikát. Megválasztották a jegyzőkönyv hitelesítőket, a Mandátum Bizottság tagjait. Olszewszki Sándorné elnök jelentése alapján 38 fő jelent meg. Mivel 50 % + 1 fő kell a határozatképességhez, Kozempel Zsuzsánna a közgyűlést bezárta.

Sokan maradtak igazoltan távol, sajnos betegség miatt.

14:30 órakor került sor a megismételt közgyűlésre, amely már határozatképes volt. A Szavazatszedő Bizottság megválasztása, a napirend elfogadása után Dr. Hallay Judit elnök asszony beszámolt az alapszervezet 2022. évi szakmai munkájáról. Boros Csaba Lászlóné a 2022. évi pénzügyi tervet ismertette. Ezt követően a 2023. évi programtervezet és költségvetési tervezet megvitatására került sor. Mindkét beszámolót a közgyűlés egyhangúlag elfogadta.

Ezt követően ajándékkal, virággal köszöntük meg Dr. Hallay Judit elnök asszony öt éves munkáját, jó egészséget kívánva neki.Támogatására a jövőben is számítunk, hiszen ligatag maradt.

A február 28-án megbízott Jelölő Bizottság vezetője javaslatot tett az elnökre, vezetőségi tagokra és küldöttekre. Nyílt szavazással kerültek fel a szavazólapra.

A levezető elnök elmondta a választás menetét. Egy elnök, négy vezetőségi tag és három küldött választására kerül sor. Tekintettel arra, hogy 5 fő került fel küldöttként a szavazólapra, felhívta a figyelmet, hogy 3 neve mellé lehet X jelet tenni, hogy érvényes legyen a szavazás.

A Szavazatszedő bizottság tagjai kiosztották a számozott szavazólapokat. Megkezdődött a szavazás, melynek idejére a levezető elnök szünetet rendelt el.

A szavazás alatt baráti beszélgetések kezdődtek.

Rövid szünet után a Szavazatszedő Bizottság elnöke ismertette a szavazás eredményét, 38 szavazólapból 36 érvényes és 2 érvénytelen szavazat volt.

Az alábbi vezetőséget választották meg 5 évre:

  • Elnök: Dr. Furka Andrea
  • Vezetőségi tagok: Kozempel Zsuzsánna, Erdei Jánosné, Sztancs Jánosné, Kocsisné Dévényi Ágota

A küldöttek mandátuma 2 évre szól:

  • Dr. Furka Andrea
  • Kozempel Zsuzsánna
  • Jáger Mária

Szívből gratulálunk a „régi, új” vezetőségnek és a küldötteknek, munkájukhoz sok sikert kívánunk, képviseljék tagságunkat a központi rendezvényeken.

Egyebekben Sztancs Jánosné tájékoztatta a tagságot az április 12-i budapesti Nemzeti Rákellenes Nap rendezvényről, ahol 5 ligatagunk képviselte az alapszervezetet. Itt került sor az alapszervezetek közötti „örökmozgó” éves program értékelésére, ahol az alapszervezetek versenyében a Debreceni Alapszervezet első helyezést ért el. Köszönjük a tagság aktivitását.

A levezető elnök tájékoztatta a tagságot, hogy április 18-án 13 órakor kerül sor Dr. Furka Andrea habilitációjára, és kérte, hogy aki tud, vegyen részt rajta.

A közgyűlés 16 órakor jó hangulatban fejeződött be.

Kozempel Zsuzsánna
MRL Debreceni Alapszervezet vezetőségi tag

 

 

 

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Képek és események Hajdúszoboszlóról

Főztünk: 2016. április 6-án a  Debreceni Belgyógyászati Klinika Tankonyhájában Szalayné Kónya Zsuzsa vezető dietetikus irányításával, a Debreceni Alapszervezet és Segítő Szolgálat tagjaival közösen. Jó hangulatban készítettük a finomságokat A résztvevők száma: 14 fő Tornáztunk: heti Olvass tovább...

Alapszervezetek

Higiéniáról általában és járvány idején

A Magyar Rákellenes Liga Salgótarjáni Alapszervezet Egészségért klubfoglalkozás sorozatának 2021. február 15-i témája a higiénia volt. Az előadó, Lukács Józsefné, diplomás ápoló vetítettképes előadásában beszélt a szó eredetéről, fogalmáról, területeiről. A téma fontossága most a Olvass tovább...

Alapszervezetek

Figyelemfelhívó program középiskolásoknak Hatvanban

A Hatvani Segítő Szolgálat beszámolója Az „Európai Méhnyakrák Megelőzési Hét”alkalmából Figyelemfelhívó program középiskolásoknak Az Európai Méhnyakrák Társaság (ECCA) 2023. január 23 – 29. között jelölte ki a XV. Európai Méhnyakrák Megelőzési Hét pontos dátumát. A Hatvani Olvass tovább...