A Debreceni Segítő Szolgálat beszámolója

Csatlakoztunk a Halápi Egészségnap programjához 2023. április elsején szombaton. Nem áprilisi tréfa volt…bár remek, vidám volt a hangulat.

Haláp Debrecen melletti kis település, azonban a lakosok lelkesedése határtalan.

Hatalmas sikere volt a melanoma (bőrrák) szűrésünknek, melyet Jenei Dr. Kluch Lenke bőrgyógyász szakorvosnő fáradhatatlanul végzett. Kedves és türelmes egyénisége a szakmai segítség mellett rengeteget jelentett a vizsgálatokon. Rendkívüli bizalommal, és szívesen fordultak hozzá az emberek. Nagy érdeklődéssel vettek részt a többi szakorvos, többek között a helyi körzeti orvos tanácsadásán is.

A gyerekeknek kérdőíveket készítettünk és pályázatokon is részt vehettek: „Kismese az egészségről” valamint családoknak „Mit teszünk a családunk egészségéért” címmel.

A résztvevőket oklevéllel és ajándékkal jutalmaztuk meg és a legjobb munkákat kiállítjuk a további rendezvényeinken is, valamint a honapunkon is bemutatjuk.

Egy támogatónk különleges palackozott vízzel is meglepte a résztvevőket.

Sokféle programból választhattak a családtagok, minden résztvevő ajándékokkal, információkkal és élményekkel gazdagon térhetett haza.

 

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Kirándulás a Hollókőhöz

A Gyöngyösi Alapszervezet beszámolója Nagy izgalommal vártuk ezt a kirándulást április 20-án, ugyanis többen a csoportból évtizedekkel ez előtt jártak a Hollókőnél, ami egy óriási szikla, sziklacsoportot jelent, mely az alpinisták kedvelt sziklamászó helye is. Olvass tovább...

Alapszervezetek

RÓZSA-SZÍN-VILÁG

A MRL Miskolci Segítő Szolgálata, a Szabó Lőrinc Könyvtár és Hernádvécse Praxisközössége a Rákellenes Világnap és az Európai Méhnyakrák Megelőzési Hét alkalmából pályázatot hirdet RÓZSA-SZÍN-VILÁG  címmel. A pályázat célja: felhívni a figyelmet a méhnyakrák elleni küzdelemre, Olvass tovább...

Alapszervezetek

Anyajegy szűrés a hatvani strandon

A Magyar Rákellenes Liga Hatvani Alapszervezete anyajegy szűrőnapot szervezett 2019. augusztus 24-ére, szombatra a hatvani strand fürdővendégeinek. Nagyon szép, napsütéses időnk volt, sokan felkeresték asztalunkat, jelentkezve a vizsgálatra. A regisztrációs asztalnál önkéntesünk a vizsgálatra jelentkezőknek Olvass tovább...