A Debreceni Segítő Szolgálat beszámolója

Csatlakoztunk a Halápi Egészségnap programjához 2023. április elsején szombaton. Nem áprilisi tréfa volt…bár remek, vidám volt a hangulat.

Haláp Debrecen melletti kis település, azonban a lakosok lelkesedése határtalan.

Hatalmas sikere volt a melanoma (bőrrák) szűrésünknek, melyet Jenei Dr. Kluch Lenke bőrgyógyász szakorvosnő fáradhatatlanul végzett. Kedves és türelmes egyénisége a szakmai segítség mellett rengeteget jelentett a vizsgálatokon. Rendkívüli bizalommal, és szívesen fordultak hozzá az emberek. Nagy érdeklődéssel vettek részt a többi szakorvos, többek között a helyi körzeti orvos tanácsadásán is.

A gyerekeknek kérdőíveket készítettünk és pályázatokon is részt vehettek: „Kismese az egészségről” valamint családoknak „Mit teszünk a családunk egészségéért” címmel.

A résztvevőket oklevéllel és ajándékkal jutalmaztuk meg és a legjobb munkákat kiállítjuk a további rendezvényeinken is, valamint a honapunkon is bemutatjuk.

Egy támogatónk különleges palackozott vízzel is meglepte a résztvevőket.

Sokféle programból választhattak a családtagok, minden résztvevő ajándékokkal, információkkal és élményekkel gazdagon térhetett haza.

 

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

„Baráti vetélkedő” Hatvanban – Ez vagyok, és ezt teszem a rák ellen: A cselekvés éve

Magyar Rákellenes Liga Hatvani Alapszervezete az Európai Méhnyakrák Megelőzési Hét kapcsán vetélkedőt szervezett 2019. január 24-én az Újhatvani Római Katolikus Általános Iskola 6. osztályos tanulói részére. Célunk: A tanulók figyelemfelhívása. Kiemelt feladatunk a tanulók egészségtudatos magatartásának fejlesztése Olvass tovább...

Alapszervezetek

Rózsaszín séta és mise az emlőbetegekért Egerben

Az Egri Alapszervezet 2019. október 8-án tartja Rózsaszín október című napját az emlőrák korai felismerése érdekében. Minden érdeklődőt szeretettel várunk! 13 órától előadások lesznek: Dr. Gundy Sarolta klinikai onkogenetikus, az MTA kandidátusa: A környezet és Olvass tovább...

(A)mit tehetünk, (a)mit tehetek a rák ellen

(A)mit tehetünk, (a)mit tehetek a rák ellen – Társadalmi és egyéni felelősség – Roadshow 2. állomás – Debrecen

Szeretettel várjuk az érdeklődőket 2017. június 13-án, kedden 11:00 órára a Magyar Rákellenes Liga által szervezett roadshow következő állomására. (A)mit tehetünk, (a)mit tehetek a rák ellen – Társadalmi és egyéni felelősség ROADSHOW A rendezvény fővédnöke: Dr. Olvass tovább...