A Debreceni Segítő Szolgálat beszámolója

Csatlakoztunk a Halápi Egészségnap programjához 2023. április elsején szombaton. Nem áprilisi tréfa volt…bár remek, vidám volt a hangulat.

Haláp Debrecen melletti kis település, azonban a lakosok lelkesedése határtalan.

Hatalmas sikere volt a melanoma (bőrrák) szűrésünknek, melyet Jenei Dr. Kluch Lenke bőrgyógyász szakorvosnő fáradhatatlanul végzett. Kedves és türelmes egyénisége a szakmai segítség mellett rengeteget jelentett a vizsgálatokon. Rendkívüli bizalommal, és szívesen fordultak hozzá az emberek. Nagy érdeklődéssel vettek részt a többi szakorvos, többek között a helyi körzeti orvos tanácsadásán is.

A gyerekeknek kérdőíveket készítettünk és pályázatokon is részt vehettek: „Kismese az egészségről” valamint családoknak „Mit teszünk a családunk egészségéért” címmel.

A résztvevőket oklevéllel és ajándékkal jutalmaztuk meg és a legjobb munkákat kiállítjuk a további rendezvényeinken is, valamint a honapunkon is bemutatjuk.

Egy támogatónk különleges palackozott vízzel is meglepte a résztvevőket.

Sokféle programból választhattak a családtagok, minden résztvevő ajándékokkal, információkkal és élményekkel gazdagon térhetett haza.

 

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Szűrőnapok Mátranovákon az ALSTOM cégnél

Mátranovákon az ALSTOM vállalat felkérésére a Magyar Rákellenes Liga az előző év gyakorlatához hasonlóan szűrővizsgálatokat végzett. Az alkalmazottak munkahelyi szűrővizsgálatait a MRL Salgótarjáni Alapszervezet szakképzett önkéntesei végezték el július 04-én és 11-én. A két napon Olvass tovább...

Alapszervezetek

30 éves szabadon – rendezvény Hatvanban

A Hatvani Alapszervezet beszámolója A Vasutas Nyugdíjas Klubok Országos Szövetsége által kezdeményezett és támogatott ” 30 éve szabadon ” című rendezvényre a Magyar Rákellenes Liga Hatvani Alapszervezet vezetője is meghívást kapott a rendezvényre. Az 1989/1990 Olvass tovább...