Március 9-én a szeszélyes, esős, szeles idő ellenére 13.30 órától folyamatosan érkeztek a tagok a klubfoglalkozásra az Onkoradiológia szeminárium termében. 41 fő volt jelen.

Kerekné Kati (almás sütemény, sajtos rúd) és Erdeiné Rózsika (pogácsa) a Nőnap alkalmából saját készítésű süteménnyel lepte meg a rendezvényen résztvevőket, amit nagyon szépen köszönünk nekik. A jelenléti ív aláírásakor mindenki egy csokit kapott, majd Béres cseppet vehetett át, amit örömmel fogadtak.

Bemutatkozott Dévényi Ágota, aki február 15-től Boros Csabáné helyett a Segítő szolgálat vezetője.

Kozempel Zsuzsánna klubvezető üdvözölte Szalayné Kónya Zsuzsát a Debreceni Egyetem vezető dietetikusát, gratulált neki „Az év terápiás dietetikusa” címhez és a Miniszteri Dicsérethez. A pandémia előtt évekig vezette a „Főzzünk, de okosan főzőklubot, amit nagyon szeretek a ligatagok. Ezt követően a résztvevők egy nagyon színvonalas, részletes előadást hallottak „Egészséges életmód” címmel, vetítéssel egybekötve. Befejezésül egy napi egészséges étrendet mutatott be. Napi ötszöri étkezést, de a három fő étkezést minden körülmények között javasolta betartani. Sok hasznos információ hangzott el. Nagy figyelem kísértük előadását, sokan jegyzeteltek is. A klubvezető megköszönte Zsuzsának ezt a hasznos előadást.

Ez után az április 13-i vezetőség- és küldöttválasztó közgyűlésről tájékoztatta a résztvevőket a klubvezető illetve Boros Csabáné a kibővített vezetőségi ülésen felkért Jelölő Bizottság elnöke.

A klubvezető szólt a jól sikerült miskolci kocsonya fesztiválról, (amelyen 23 fő vett részt.) köszönjük a felvonulás és megnyitó előtti külön programot a Miskolci Szolgálat vezetőjének, Virág Juditnak. (Megyei Könyvtárlátogatás színvonalas előadásokkal)

Március 24-én a Zene Házába látogatunk el (29 fő), az állandó kiállítás és vonatjegy önköltséges, a Hangdómba a belépőt a liga fizeti.

Tagdíjfizetésre és 2 új tag felvételére került sor.

A klubfoglalkozás 16 órakor jó hangulatban ért véget.

Következő klubfoglalkozás: Vezetőség és küldött választó közgyűlés (8 nappal előtte meghívót kapnak a ligatagok)

Időpont: 2023. április 13. 13.30 óra

Helye: Onkoradiológia szeminárium terme

Kozempel Zsuzsánna

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Salgótarjáni Alapszervezet – decemberi program

„Angyal zenéje, gyertyafény – kincses kezem hogy lett szegény? Nem adhattam ma semmi mást, csak jó, meleg simogatást.” (Áprily Lajos) 2015. december 15. 10 óra Önkénteseink az onkológiai osztály betegeit meglátogatják, megajándékozzák advent alkalmából „Ünnepi Olvass tovább...

Alapszervezetek

Betegek Világnapja Debrecenben

A Magyar Rákellenes Liga Debreceni Alapszervezete a Betegek Világnapján szentmisét celebráltatott a Szent Anna Székesegyházban 2020. február 10-én 18:00 órakor. A misét celebrálta: dr. Krakomperger Zoltán plébános A résztvevők együtt imádkoztak a betegségben szenvedő embertársaink Olvass tovább...

Alapszervezetek

Egészségnapon szűrtünk Karancsalján

A Karancs hegység lábánál fekvő 1500 fős falu, Karancsalja Önkormányzata  2016. június 18-án Egészségnapot szervezett. A Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztály munkatársai az egészséges táplálkozás fontosságát hangsúlyozták és finomabbnál finomabb, általuk készített falatkákkal bizonyították, hogy lehet finom, Olvass tovább...