A Rákellenes Világnap alkalmából a Semmelweis Egyetem Központi épületének aulájában tartott sajtótájékoztatón a daganatos betegségek megelőzhetőségére hívta fel a figyelmet Rozványi Balázs.

 Az idei Rákellenes Világnap események fővédnöke Prof. Dr. Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektora.

Rozványi Balázs a szűrővizsgálatokon történő részvétel mellett, az egészséges életmód konkrét kockázatcsökkentő hatásait és a lehetséges tennivalókat is bemutatta egy, az Európai Rákellenes Kódex alapján készült, a Liga által magyarra fordított e-learning tananyag egy modulján. Nem lehet eléggé és elégszer hangsúlyozni, hogy a daganatos betegségek megelőzésében a szűrővizsgálatoknak és az egészséges életmódnak van kulcsszerepe!

A tananyag itt elérhető bárkinek ingyenesen, egy egyszerű regisztráció után: https://learning.iarc.fr/edp/hu/courses/cpe/

A Magyar Orvostanhallgatók Szövetségének Belügyi elnökhelyettese, Al-Sheraji Nada Mohamed elmodta, miért tartja fontosnak az online tananyagot és tájékoztatta a résztvevőket, hogy “Ismerd fel időben” címmel országos eseménysorozatot szerveznek a Ligával közösen négy városban, ingyenes szűrővizsgálatokkal és közös sétával.

Részletek a letölthető sajtóanyagban:

Kategóriák: Egyéb

Kapcsolódó bejegyzések

Egyéb

Her2 Klub tavaszi klubnap

Szeretettel várjuk következő klubnapunkra!