Hisszük, hogy minden rákbetegnek biztosítani kell a lehetőséget, hogy a diagnózis terhét, a kezelések során felmerülő problémáit megossza, megbeszélje valakivel.
Ez az, amiért 25 éve működtetjük Telefonszolgálatunkat.

Legyél részese ennek a munkának, támogasd adományoddal “Telefonszolgálat a rákbetegekért” gyűjtésünket!

Nézd meg kampányunkat, görgess le, válassz követet, majd kattints a “Támogass!” gombra:
http://www.jougyekert.hu/hu/koveteknek/valassz_egy_ugyet_es_tegyel_vallalast/telefonszolgalat_a_rakbetegekert.html

Adományodat így juttathatod el:

A) Átutalással (vagy OTP fiókban készpénzzel befizetve):
Magyar Rákellenes Liga
11712004-20339834

B) Bankkártyás fizetés esetén erre a linkre kattintva:
https://rakliga.hu/donate

A közleményben add meg, hogy “Telefonszolgálat”.

 

Sajtóközlemény

Új Nap – Új Remények – hajnali adománygyűjtő séta a Gellért-hegyre

Sétáló Követek már több mint 15 millió forint adományt gyűjtöttek 21 Jó Ügy javára

Budapest – 2018. szeptember 19.

Az idén első alkalommal útjára indított „Új Nap – Új Remények” akció egy közösségi adománygyűjtő esemény, melynek központi eleme egy éjszaka végén induló és napfelkeltekor a Gellért-hegy tetején véget érő közös séta. Az esemény résztvevői olyan adománygyűjtő Követek, akik a hajnali sétán való részvételükkel egy–egy általuk választott Jó Ügy javára gyűjtenek adományokat saját ismeretségi körükben. A Követek 21 különböző Jó Ügy javára már mostanáig több mint 15 millió forint adományt gyűjtöttek össze.

Az „Új Nap – Új Remények” szellemisége két gondolat köré épül: az éjszakát követő hajnal és a napfelkelte a jövőbe vetett reményt, optimizmust szimbolizálják, a közös séta pedig az egyének és szervezetek közötti együttműködést jelképezi. Mindez minden politikai felhang nélkül, kizárólag a civil szervezetek tevékenységére és az adománygyűjtésre koncentrálva. Az esemény mottója egy idézet Sir Bernard Williams angol filozófustól: “Az éjszaka és a nehézségek még soha nem győzték le a napfelkeltét és a reményt.”

A szeptember 29-én megrendezésre kerülő esemény szervezője a Civil Iránytű Alapítvány. Az akcióban résztvevő civil szervezetek, akik az adományokat gyűjtik: A Matematika Összeköt Egyesület, Adománytaxi Alapítvány, Alter-Ego Alapítvány a Családokért, Autistic Art Alapítvány, Bike Maffia Egyesület, “Együtt könnyebb” Női Egészségért Alapítvány, Fábián Juli Emlékalapítvány, Gólyahír Alapítvány a Gólyahíres családokért, Káva Kulturális Műhely Egyesület, Kézenfogva Alapítvány, KidsMédia Nonprofit Kft, Magyar Rákellenes Liga, Mozduljunk ki! Egyesület, NIOK Alapítvány, OPÁL Tehetséggondozó Alapítvány, Pálferi Alapítványa a Teljes Életért, Ritka és Veleszületett Rendellenességgel Élők Országos Szövetsége, Soli Deo Gloria Református Diákmozgalom, Szociális Innováció Alapítvány InDaHouse Hungary, Van Esély Alapítvány. Az esemény támogatói az Appy Nonprofit Zrt. és a Nonprofit.hu.

A szervezők az „Új Nap – Új Remények” akciót egy évente ismétlődő, folyamatosan bővülő eseménynek szánják, amely remélhetőleg évről évre növekvő bevételekhez tudja segíteni az abban résztvevő civil szervezeteket.

Bővebb információk:
Az esemény weboldala: www.unur.civiliranytu.hu
Sajtókapcsolat: Cseh Balázs – Civil Iránytű Alapítvány – 06-20-468-9593 – cseh.balazs@civiliranytu.hu

Technikai információk:

 • A hajnali séta dátuma: 2018. szeptember 29. (szombat)
 • Indulás helye: A vérmező északi végénél (Krisztina krt és Attila út sarka – a Széll Kálmán tértől kb 200m – GPS cím: 1012 Budapest, Attila út 135.-tel szemközt)
  • Gyülekezés: 4.30 – 4.55 h
  • Indulás időpontja: 5.00 h
 • Cél: Gellérthegy, Szabadság szobor (táv: 3,5 km)
  • Érkezési időpont: ~ 6.20 h
  • Napfelkelte időpontja: 6.37 h

A Civil Iránytű Alapítványról:

A Civil Iránytű Alapítvány célja a nonprofit szektor fejlesztése, a nonprofit szervezetek ismertségének és átláthatóságának növelése, valamint forrásszervező tevékenységének támogatása. Az Alapítvány öt éves tapasztalattal rendelkezik a Követes adománygyűjtő akciók szervezése terén, a Jóügyekért.hu portál révén eddig több, mint 50 civil szervezetet közel 100 millió forintos bevételhez segítve.

Bővebb információk: www.civiliranytu.hu

Kategóriák: Egyéb

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Állj meg egy pillanatra, kérlek – karácsony a Mezőberényi Alapszervezetnél

Állj meg egy pillanatra, kérlek- Karácsony a Magyar Rákellenes Liga Mezőberényi Alapszervezeténél 2017. december 19-én a Szlovák Közösségi Ház adott otthont az MRL Mezőberényi Alapszervezet karácsonyi ünnepségének. A családias hangulatú találkozón Mertz Judit köszöntése után Olvass tovább...

Alapszervezetek

Elismerő oklevél a Siófoki Alapszervezet vezetőjének

Szeretettel gratulálunk Csohánné dr. Kovács Anna alapszervezeti elnöknek az elismerő oklevélért. A 2016. nov. 25-én Siófokon megrendezett egész napos városi rendezvény keretein belül, este 7 órakor hagyományosan Város Napi Ünnepséget is szerveznek minden évben. Ebből Olvass tovább...

Egyéb

Bocsánatot kérünk

Bocsánatot kérünk mindazoktól, akiket megbántottunk kampányfilmünkkel. Nem szerettünk volna megsérteni senkit, semmiképpen nem volt célunk a gyógyult és jelenleg küzdő betegek támadása. A Magyar Rákellenes Liga 26 éve a daganatos betegekért küzd és ez így Olvass tovább...