Harmadszor rendeztük meg az emlőműtöttek és barátaik 100 méteres úszóversenyét

Ismét csobbantunk!

Most már nyugodt szívvel mondhatjuk, – hiszen ez már a harmadik! – hogy „hagyományainkhoz híven” és csatlakozva a Magyar Úszás Napjához 2014.06.22-én ismét megrendeztük a rákbetegek – többnyire emlőműtöttek – és barátaik 100 méteres úszóversenyét.

 

Örültünk, hogy a már korábban is versenyző tagjaink mellett fiatal, érintett hölgyek által létrehozott Facebook csoport tagjai és – hatékonyan fokozva a hangulatot – népes szurkolótáboruk is részt vett az eseményen. Bízunk benne, hogy ez a találkozás egy hosszabb, sokrétűbb kapcsolat kezdete volt.

Külön köszönet Prof. Dr. Simon Tamás elnök úrnak, aki megnyitotta a versenyt és hősiesen tűrte az uszoda trópusi klímáját egészen a díjátadásig.

 

Hálával és köszönettel tartozunk azoknak, akik a nehéz (bár már javuló) gazdasági helyzetben sem hagytak bennünket cserben:

– az Anita Hungária Kft-nek a résztvevők ajándékaiért,

– a DGT Bt-nek,

– Monspart Saroltának, aki mindig velünk van, de balesete miatt sajnos ez most csak lélekben volt

lehetséges,

– és végül, de nem utolsó sorban a XII. kerület Önkormányzatának az anyagi támogatásért, munka-

társainak pedig, az aktív tevőleges részvételért (értsd úszás) a versenyben, ezzel is igazolva, hogy

nem különbözünk egymástól.

Komoly segítséget jelentett öt fiatal úszásoktató, akik profi módon levezényelték a versenyt, így nekem – mint Mici mackónak – szinte semmi dolgom nem akadt.

 

A versenyről: 39-75+ év között öt női korosztályi csoportban összesen 19 fő versengett a helyezése-kért. Az egyenjogúság kedvéért három küzdőszellemtől hajtott férfinek is megadtuk a lehetőséget, hogy összemérje edzettségét, gyorsaságát.

Minden úszó az egészséges mozgáson, vidámságon, baráti együttléten túl Emléklapot és az Anita Hungária Kft ajándékát, az I.-II.-III. helyezett érmeket is kapott, az aranyérmes  versenyzők pedig mindezeken túl Anita fürdőruha-utalványában részesültek.

Velünk volt egy filmes stáb, mely a Magyar Rákellenes Liga tevékenységéről, kiemelten az önkén-    tesen szolgáló munkatársairól szóló film készítésének lehetőségére adott be pályázatot. Bízunk benne, hogy a döntéshozók is fontosnak tartják, hogy ez a film elkészüljön és sokak megismerhes-  sék áldozatos munkánkat.

 

Reméljük, hogy látványos és meggyőző képeket láthatunk majd arról, hogy soha nem szabad feladni, van élet a betegség után, és azt kellemesen is el lehet tölteni.

Elmondhatjuk, hogy megint jól szórakoztunk és ajánljuk minden kedves vállalkozó szellemű tagtár-sunknak és barátunknak, hogy már most kezdje el a felkészülést a jövő évi versenyre – nem fogja megbánni!

Budapest, 2014. június

Wiszberger Zsuzsánna
szervező

 

Kategóriák: Egyéb

Kapcsolódó bejegyzések

Egyéb

Diákok, kalandra fel! Egészséges életre nevelés sporttal

Diákok, kalandra fel! “Sporttal az egészséges életért” A Magyar Rákellenes Liga Miskolci Alapszervezet és Segítős Szolgálat, valamint a MSZC Szentpáli István Kereskedelmi és Vendéglátó Szakközépiskola és Szakgimnázium vetélkedőt szervez a Miskolci Szakképzési Centrum 9. osztályos diákjainak.  Olvass tovább...

Egyéb

Fényvédő krémek, naptejek, vagy árnyékolók, napernyők?

“A fényvédő krémek, naptejek használata csökkenti a nem-melanoma és a melanoma típusú bőrdaganatok rizikóját, mégis sokan vonakodnak alkalmazásuktól, olyan – akár orvosszakmai körökből, akár a közösségi médiából származó – megalapozatlan egészségügyi kockázatoktól tartva, mint a Olvass tovább...

Egyéb

… a diagnózis elsőre daganat volt…

Kíváncsi a végére?Nézze velünk!