Az Európai Méhnyakrák Megelőzési Hét alkalmából Salgótarjánban tizedik alkalommal szerveződött figyelemfelkeltő program a Mályvavirág Alapítvány felhívására. Az idei kampány a „Gyöngyőrzők” szlogent kapta. A Salgótarjáni Mályvavirág Pont 2023. január 23-án a Kult Pont Kávézóban szervezett programot a MRL Salgótarjáni Alapszervezet közreműködésével.

Először részletesen szó esett az EMMH céljáról, a HPV vírus jellemzőiről, a fertőzés terjedésének módjairól, a magas kockázatú altípusairól, a HPV okozta betegségekről, utalva a fiúk-férfiak érintettségére is, mint a krónikus HPV fertőzés asszociált rosszindulatú betegségek elszenvedőiről is.

Kiemelt téma volt a primer prevenció, a védőoltás, és a szekunder prevenció a szűrés, mind a citológiai, mind a HPV szűrés.

A jelenlévők részéről nagyon sok kérdés megfogalmazódott, amire a Mályvavirág Pont vezetője  készségesen válaszolt. Ezután HPV tudás teszt kitöltésére illetve közös értékelésére került sor.

Végül egy jó hangulatú, közös gyöngyfűzéssel zárult a délután, melynek során ötven darab szebbnél szebb karkötőt fűztek a résztvevők.

A témával kapcsolatos sok naprakész, hiteles nyomtatott információs anyagból vihettek magukkal a megjelentek.

 

 

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Ünnepváró Eleken

A Magyar Rákellenes Liga Eleki Alapszervezete a soron következő, decemberi taggyűlését december 13-án szerdán tartja a Városi Könyvtárban, mely egyben ünnepváró alkalom is lesz! Várunk minden tagunkat szeretettel!

Alapszervezetek

Stresszoldó csoportfoglalkozás Hatvanban – 1/5. alkalom

Időpont: 2016. május 11. Vezető: Kiss Anett pszichológus AUTOGÉN TRÉNING Mai foglalkozásunkon választ adtunk az előző hónapban feladott házi feladatra. 1. Mi melegít fel? 2. Hogyan árasztanak el a gondok,hogyan tudom megoldani? Nagyon sokan az Olvass tovább...

Alapszervezetek

A MRL Salgótarjáni Alapszervezete a”Zagyva Nap” rendezvényen

A Zagyvaforrás Egyesület felkérésére a Magyar Rákellenes Liga Salgótarjáni Alapszervezet önkéntesei és tagjai is részt vettek 2022. szeptember 24-én a Zagyvaróna Sporttelepen megrendezett eseményen.  Standunkon a délelőtt folyamán önkénteseink szóbeli és nyomtatott hiteles információt adtak Olvass tovább...