Az Európai Méhnyakrák Megelőzési Hét alkalmából Salgótarjánban tizedik alkalommal szerveződött figyelemfelkeltő program a Mályvavirág Alapítvány felhívására. Az idei kampány a „Gyöngyőrzők” szlogent kapta. A Salgótarjáni Mályvavirág Pont 2023. január 23-án a Kult Pont Kávézóban szervezett programot a MRL Salgótarjáni Alapszervezet közreműködésével.

Először részletesen szó esett az EMMH céljáról, a HPV vírus jellemzőiről, a fertőzés terjedésének módjairól, a magas kockázatú altípusairól, a HPV okozta betegségekről, utalva a fiúk-férfiak érintettségére is, mint a krónikus HPV fertőzés asszociált rosszindulatú betegségek elszenvedőiről is.

Kiemelt téma volt a primer prevenció, a védőoltás, és a szekunder prevenció a szűrés, mind a citológiai, mind a HPV szűrés.

A jelenlévők részéről nagyon sok kérdés megfogalmazódott, amire a Mályvavirág Pont vezetője  készségesen válaszolt. Ezután HPV tudás teszt kitöltésére illetve közös értékelésére került sor.

Végül egy jó hangulatú, közös gyöngyfűzéssel zárult a délután, melynek során ötven darab szebbnél szebb karkötőt fűztek a résztvevők.

A témával kapcsolatos sok naprakész, hiteles nyomtatott információs anyagból vihettek magukkal a megjelentek.

 

 

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Önkéntesek Világnapja

2015. november 25-én az Önkéntesek Világnapját Gyöngyös szervezhette meg. A megyéből szép számmal érkeztek az Alapszervezetek tagjai, akiknek kis műsorral készültünk. Nagy örömmel adtuk át az önkéntesek részére az okleveleket, hallgattuk az érintettek előadását a Olvass tovább...

Alapszervezetek

A Tesco pályázat nyertese lett a Gödöllői Alapszervezet

Örömhír: a TESCO „Ön választ, Mi segítünk!” Pályázat I. helyezett nyertesei lettünk! 2021. NYÁR Gödöllő – MRL GDL 2021. október 2-án a III.  Városi Egészségnapjára készül a Magyar Rákellenes Liga Gödöllői Alapszervezete  JÓ ÜGYÉRT és GUINNES- Olvass tovább...