A 2023-as év első taggyűlésén január 9-én, hétfőn igen szép számmal vettünk részt, örültünk és nagy-nagy szeretettel üdvözöltük egymást. Erre a napra két napirendi pontot iktattunk be, az első részben taggyűlést tartottunk, a második részben pedig egy nagyon színvonalas előadást hallgattunk.

1.Értékeltük az előző taggyűlés óta eltelt időszak történéseit, eseményeit. Volt benne kirándulás, túra a természetbe, ünneplés, cirkuszi látogatás, utazás és kiemelt programként a Rákellenes Világséta január 8-án.

Ismertetésre került a központi előirányzat szerinti éves terv, melyben természetesen a programokat, időpontokat magunk alakítjuk, ezzel kapcsolatban javaslatokat vár a vezetőség.

Megbeszéltük – mindenki megelégedésére -, hogy folytatjuk az örökmozgó szerdai programokat. Európai Méhnyakrák Megelőzési Hét (01.16-22) keretében jövő héten gyöngyöt fűzünk közösen, melyet átadunk egy kiválasztott iskola felső tagozatos leánytanulóinak. A hagyományokhoz híven jelmezes farsangi bált rendezünk magunknak februárban, ahol zsűri értékeli majd a jelmezeket. Természetesen lesz tombola, svédasztalos uzsonna, tánc. Tagtársunk Bander Istvánné Jégszínházi látogatást szervez, amelyet nagy érdeklődés övez (02.11.)

Szó esett még a tisztújítási feladatok előkészületeiről, megválasztottuk a háromtagú jelölőbizottságot.

Végezetül Kelemen Lászlóné Ilonka egy gyönyörű verssel köszöntötte az újévet és a tagságot!

2.Második napirendi pontként Borhegyiné Kelemen Ilona kineziológus tartott nekünk egy évindító remek előadást, mely a szeretet nyelvéről szólt. Igazi lelki segítség, útmutató volt ahhoz, hogy hogyan legyünk jobbak és egymással elfogadóbbak. Közben egy kis testi átmozgatással és egy jó kis tesztfeladattal is kedveskedett nekünk.

Tóth Lászlóné
MRL Gyöngyösi Alapszervezet elnöke

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Beszámoló a Gyöngyösi Alapszervezet novemberi programjairól

2023.11.04. Ecsédi Rózsaszín séta Az Ecsédi alapszervezet meghívására a mellrák elleni előadáson és sétán vettünk részt. Köszönjük a meghívást. 2023.11.04. Taggyűlés Megtartottuk a novemberi taggyűlést. Fő téma a Bakonyszücsbe jelentkezés megbeszélése volt.Ezután Pusztai Gabriella az Olvass tovább...

Alapszervezetek

Rákellenes Világséta Egerben

A Magyar Rákellenes Liga a Relay for Life-hoz csatlakozva, harmadik alkalommal hirdette meg a Rákellenes Világsétát. Az Egri Alapszervezet tagjai is sétáltak vasárnap a Dobó térről a várba és vissza a térre. Nagyon kellemes időt Olvass tovább...

Alapszervezetek

XIV. Európai Méhnyakrák Megelőzési Hét

A Magyar Rákellenes Liga Salgótarjáni Alapszervezete a NMKH Népegészségügyi Főosztályával és a Salgótarjáni Mályvavirág Pont önkénteseivel 2020. február 19-én figyelemfelkeltő rendezvényt szervezett, csatlakozva a Mályvavirág Alapítvány országos figyelemfelhívó kampányához a XIV. Európai Méhnyakrák Megelőzési Hét” Olvass tovább...