A 2023-as év első taggyűlésén január 9-én, hétfőn igen szép számmal vettünk részt, örültünk és nagy-nagy szeretettel üdvözöltük egymást. Erre a napra két napirendi pontot iktattunk be, az első részben taggyűlést tartottunk, a második részben pedig egy nagyon színvonalas előadást hallgattunk.

1.Értékeltük az előző taggyűlés óta eltelt időszak történéseit, eseményeit. Volt benne kirándulás, túra a természetbe, ünneplés, cirkuszi látogatás, utazás és kiemelt programként a Rákellenes Világséta január 8-án.

Ismertetésre került a központi előirányzat szerinti éves terv, melyben természetesen a programokat, időpontokat magunk alakítjuk, ezzel kapcsolatban javaslatokat vár a vezetőség.

Megbeszéltük – mindenki megelégedésére -, hogy folytatjuk az örökmozgó szerdai programokat. Európai Méhnyakrák Megelőzési Hét (01.16-22) keretében jövő héten gyöngyöt fűzünk közösen, melyet átadunk egy kiválasztott iskola felső tagozatos leánytanulóinak. A hagyományokhoz híven jelmezes farsangi bált rendezünk magunknak februárban, ahol zsűri értékeli majd a jelmezeket. Természetesen lesz tombola, svédasztalos uzsonna, tánc. Tagtársunk Bander Istvánné Jégszínházi látogatást szervez, amelyet nagy érdeklődés övez (02.11.)

Szó esett még a tisztújítási feladatok előkészületeiről, megválasztottuk a háromtagú jelölőbizottságot.

Végezetül Kelemen Lászlóné Ilonka egy gyönyörű verssel köszöntötte az újévet és a tagságot!

2.Második napirendi pontként Borhegyiné Kelemen Ilona kineziológus tartott nekünk egy évindító remek előadást, mely a szeretet nyelvéről szólt. Igazi lelki segítség, útmutató volt ahhoz, hogy hogyan legyünk jobbak és egymással elfogadóbbak. Közben egy kis testi átmozgatással és egy jó kis tesztfeladattal is kedveskedett nekünk.

Tóth Lászlóné
MRL Gyöngyösi Alapszervezet elnöke

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

SZERETETTEL A FÉLELEM ELLEN – Presszó szerda Gödöllőn

2022. 02.02. Sok mindentől lehet félni, és sokféleképpen, de az biztos, hogy az érzés soha nem kellemes. ..és ez az érzés beköltözött a minden napjainkba. A Magyar Rákellenes Liga Gödöllő Alapszervezetének “Add tovább a mosolyodat” Olvass tovább...

Alapszervezetek

Rákellenes Világnap Miskolcon

Február 5-én a hideg ellenére is sokan sétáltak Miskolcon a Rákellenes Világnap alkalmából, hogy felhívják a figyelmet a megelőzésre, szűrésre, korai felismerésre és arra, hogy mindenkinek jár a méltányos ellátás.

Alapszervezetek

A Siófoki Alapszervezet tagjai is részt vettek a 25 éves jubileumi ünnepségen

A Magyar Rákellenes Liga 2015. október 10-én ünnepelte megalakulásának 25 éves évfordulóját. A jubileumi rendezvényt megtisztelte prof. dr. Kásler Miklós főigazgató főorvos úr, prof.dr. Lapis Károly akadémikus úr, aki alapítója volt a Ligának, dr. Vasváry Olvass tovább...