„Gyöngyőrzők” 

Az „Európai Méhnyakrák Megelőzési Hét” alkalmából a MRL Salgótarjáni Alapszervezete is meghívást kapott a NMSzC Kereskedelmi és Vendéglátóipari Technikumba egy délelőtti figyelemfelkeltő rendezvény megszervezésére.

A program a figyelemfelkeltő nap üzenetével indult, hogy senkinek sem volna szabad méhnyakrák miatt meghalni. Ezután szó volt a HPV-ről, a méhnyakrákról, a védőoltásról, a szűrési lehetőségekről és a férfiak HPV érintettségéről is, majd vetítésre került a dr. Kois Róberttel készült „HPV és méhnyakrák” című kisfilmA hallottak elsajátítását tudástotóval ellenőrizték és a legaktívabb tanulók kis ajándékokat kaptak.

A program alatt végig közös gyöngyfűzés zajlott, amelyen lelkesen vettek részt a tanulók közül jó néhányan.

A jól sikerült rendezvényen ötvenketten voltak jelen, akik a témával kapcsolatos felvilágosító szóróanyagot is kaptak.

 

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Örökmozgók Hete Pusztaszabolcson

Pusztaszabolcson is tornáztak az Örökmozgók Hete alkalmából. A torna előtt online kapcsolásban a Liga elnöke jelentkezett be kerékpártúrájáról. #Örökmozgók Hete Képes beszámoló:

Alapszervezetek

Rózsaszín séta Siófokon

A Magyar Rákellenes Liga Siófoki Szervezete idén is, immár 9. alkalommal, megszervezte hagyományos Rózsaszín Sétáját. A mellrák megemlékezésének hónapjában, Október 06-án 15 órakor közel 90 nő gyűlt össze a KIKK előtt, hogy a mellrák rózsaszínű Olvass tovább...