„Gyöngyőrzők” 

Az „Európai Méhnyakrák Megelőzési Hét” alkalmából a MRL Salgótarjáni Alapszervezete is meghívást kapott a NMSzC Kereskedelmi és Vendéglátóipari Technikumba egy délelőtti figyelemfelkeltő rendezvény megszervezésére.

A program a figyelemfelkeltő nap üzenetével indult, hogy senkinek sem volna szabad méhnyakrák miatt meghalni. Ezután szó volt a HPV-ről, a méhnyakrákról, a védőoltásról, a szűrési lehetőségekről és a férfiak HPV érintettségéről is, majd vetítésre került a dr. Kois Róberttel készült „HPV és méhnyakrák” című kisfilmA hallottak elsajátítását tudástotóval ellenőrizték és a legaktívabb tanulók kis ajándékokat kaptak.

A program alatt végig közös gyöngyfűzés zajlott, amelyen lelkesen vettek részt a tanulók közül jó néhányan.

A jól sikerült rendezvényen ötvenketten voltak jelen, akik a témával kapcsolatos felvilágosító szóróanyagot is kaptak.

 

Kapcsolódó bejegyzések

Előadás

Európai Méhnyakrák Megelőzési Hét – A méhnyakrák megelőzhető

Európai Méhnyakrák Megelőzési Hét Várunk minden érdeklődőt Betegakadémiánkon! Téma: A méhnyakrák megelőzhető Előadó: Dr. Nagy Gábor, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kór­ház és Egyetemi Oktató Kórház orvosigazgatója, a Szülészeti és Nőgyógyászati Osztály osztályvezető főorvosa   Az Olvass tovább...

Alapszervezetek

Kirándulás Vámosújfalura

Sorsunk Borsod – a Miskolci Alapszervezet következő kirándulása Megtisztelő volt a Magyar Rákellenes Liga Miskolci alapszervezetének tagjainak, hogy Vámosújfalú polgármestere, Jadlóczki Lajos úr meghívta tagjainkat a 2018.06.09-én tartott Vámosújfalui rendezvényekre. Vámosújfalú a festői Zemplén, ezen Olvass tovább...

Alapszervezetek

Eger, Felnémet – Macok Fesztivál

A Magyar Rákellenes Liga Egri Alapszervezet is részt vett a rendezvényen. Szűrtünk! Remélem mindenki megelégedésére, mivel 108 fő tartotta fontosnak a szolgáltatásainkon való részvételt. Köszönjük a meghívást!