Taggyűlés és születésnapi ünnepség – 2022. 11. 07.

Alapszervezetünk megalakulásának 10. évfordulója alkalmából születésnapi ünnepséget szerveztünk 2022. november 7-én, hétfőn, a szokásos havi taggyűlésünkkel egybekötve.

A program első részében megtartottuk a november havi taggyűlésünket, ahol értékeltük az elmúlt időszakban végzett munkát valamint megbeszéltük az előttünk álló feladatokat, többek között:

  • Idén ősszel elmarad a Natura Nap Gyöngyösön, ahol prosztataszűrést végeztünk volna, azonban a tagság kérése, hogy szervezzük meg házon belül a szűrést.
  • Felmértük az igényt a jövő évi bakonyszücsi tartózkodáshoz (Lelki Rehabilitációs Otthon), többen jelentkeztek, mint amennyi férőhely van.
  • Szó esett még a betegek kórházi látogatásáról, megsegítéséről.

A taggyűlés után, a délután második részében Gősiné Lusztig Ildikó a Magyar Rákellenes Liga képviseletében üdvözölte alapszervezetünket és nagyra értékelte eddigi munkánkat, majd Tóth Lászlóné alapszervezetünk vezetője köszöntötte az Önkormányzat részéről megjelent képviselőket, dr. Végh Attilát és Besze Andreát, és nem utolsósorban a tagságot. Röviden ismertette a Magyar Rákellenes Liga történetét, munkáját és célkitűzéseit, szólt alapszervezetünk tíz éves tevékenységéről és megköszönte a tagság lelkiismeretes, önfeláldozó munkáját, valamint a támogatók által nyújtott segítséget!

A köszöntők, beszédek után a gyöngyösi Szenior Örömtánc csoportjának 12 tagja bemutatót tartott a résztvevőknek. Doba Dénesné Anna szenior örömtánc oktató, a csoport vezetője elmondta, hogy mennyire hasznos ebben a korban ez a fajta tánc ugyanis az idős szervezethez igazított kíméletes sporttevékenység és „agytorna”, amely eredményesen késlelteti a demencia és az Alzheimer-kór kialakulását. Néhány táncba a tagságot is bevonták, remekül szórakoztunk.

Az ünnepség egy kis eszem-iszommal, beszélgetéssel ért véget és a csodálatos, nagyon finom születésnapi torta is elfogyott.

Tóth Lászlóné
MRL Gyöngyösi Alapszervezet elnöke

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Férfiak hete

Az Egri Alapszervezet beszámolója Férfiak és nők urológiai megbetegedései címmel tartott előadás dr. Monsour Bassel főorvos, a Markhoth Ferenc Oktatókórház Urológia osztályáról, 2022. június 14-én. Az előadó előadásában bemutatta a vizeletkiválasztó és elvezető rendszer leggyakoribb Olvass tovább...

Alapszervezetek

10 km-es gyalogtúra a Mátrába

Időpont: 2016. december  28. Karácsonyi ünnepek után úgy éreztük, jót fog tenni egy kiadós séta a friss levegőn, egy kicsit megmozgatjuk tagjainkat és reménykedve elindultunk a verőfényes napsütésben a festői szépségű Mátrába, hogy hátha tudunk Olvass tovább...

Alapszervezetek

Az Egri Alapszervezet Rákellenes Világnapi sétája

Február 4! Rákellenes Világnap! Sétáltunk a daganatos betegekért, akik harcolnak vagy sikerült túlélniük ezt a betegséget. Sétánkkal tisztelegtünk az elhunyt rákbetegek emléke előtt. 17 fő vett részt ezen a napon, Eger Belvárosában tartott sétánkon. #RákellenesVilágnap Olvass tovább...