Taggyűlés és születésnapi ünnepség – 2022. 11. 07.

Alapszervezetünk megalakulásának 10. évfordulója alkalmából születésnapi ünnepséget szerveztünk 2022. november 7-én, hétfőn, a szokásos havi taggyűlésünkkel egybekötve.

A program első részében megtartottuk a november havi taggyűlésünket, ahol értékeltük az elmúlt időszakban végzett munkát valamint megbeszéltük az előttünk álló feladatokat, többek között:

  • Idén ősszel elmarad a Natura Nap Gyöngyösön, ahol prosztataszűrést végeztünk volna, azonban a tagság kérése, hogy szervezzük meg házon belül a szűrést.
  • Felmértük az igényt a jövő évi bakonyszücsi tartózkodáshoz (Lelki Rehabilitációs Otthon), többen jelentkeztek, mint amennyi férőhely van.
  • Szó esett még a betegek kórházi látogatásáról, megsegítéséről.

A taggyűlés után, a délután második részében Gősiné Lusztig Ildikó a Magyar Rákellenes Liga képviseletében üdvözölte alapszervezetünket és nagyra értékelte eddigi munkánkat, majd Tóth Lászlóné alapszervezetünk vezetője köszöntötte az Önkormányzat részéről megjelent képviselőket, dr. Végh Attilát és Besze Andreát, és nem utolsósorban a tagságot. Röviden ismertette a Magyar Rákellenes Liga történetét, munkáját és célkitűzéseit, szólt alapszervezetünk tíz éves tevékenységéről és megköszönte a tagság lelkiismeretes, önfeláldozó munkáját, valamint a támogatók által nyújtott segítséget!

A köszöntők, beszédek után a gyöngyösi Szenior Örömtánc csoportjának 12 tagja bemutatót tartott a résztvevőknek. Doba Dénesné Anna szenior örömtánc oktató, a csoport vezetője elmondta, hogy mennyire hasznos ebben a korban ez a fajta tánc ugyanis az idős szervezethez igazított kíméletes sporttevékenység és „agytorna”, amely eredményesen késlelteti a demencia és az Alzheimer-kór kialakulását. Néhány táncba a tagságot is bevonták, remekül szórakoztunk.

Az ünnepség egy kis eszem-iszommal, beszélgetéssel ért véget és a csodálatos, nagyon finom születésnapi torta is elfogyott.

Tóth Lászlóné
MRL Gyöngyösi Alapszervezet elnöke

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

VI. Rózsaszín séta Mezőberényben

A Magyar Rákellenes Liga Mezőberényi Alapszervezete Mezőberényben már VI. alkalommal szervezte meg október első hétvégéjén azt a programsorozatot, mely felhívja a figyelmet, hogy október 1-je a mellrák elleni küzdelem világnapja, október hónap pedig az emlőrák Olvass tovább...

Alapszervezetek

A modern patológia szerepe a daganatos betegségek diagnózisában és kezelésében

Csaknem teltházas volt a Szekszárdi Alapszervezet fenti című rendezvénye. Az előadást dr. Cifra János, a TM Balassa János Kórház Patológia főorvosa tartotta a Babits Mihály Kultúrközpont Csatár termében. Az előadáson az alapszervezet tagjain kívül orvosok Olvass tovább...

Alapszervezetek

Online Kreatív klubfoglalkozás Hatvanban

A Hatvani Segítő Szolgálat beszámolója Az „Európai Méhnyakrák Megelőzési Hét”alkalmából – Együtt a méhnyakrák ellen!                     Időpont: 2021. január 18. A Magyar Rákellenes Liga Hatvani Alapszervezet és Segítő Olvass tovább...