Taggyűlés és születésnapi ünnepség – 2022. 11. 07.

Alapszervezetünk megalakulásának 10. évfordulója alkalmából születésnapi ünnepséget szerveztünk 2022. november 7-én, hétfőn, a szokásos havi taggyűlésünkkel egybekötve.

A program első részében megtartottuk a november havi taggyűlésünket, ahol értékeltük az elmúlt időszakban végzett munkát valamint megbeszéltük az előttünk álló feladatokat, többek között:

  • Idén ősszel elmarad a Natura Nap Gyöngyösön, ahol prosztataszűrést végeztünk volna, azonban a tagság kérése, hogy szervezzük meg házon belül a szűrést.
  • Felmértük az igényt a jövő évi bakonyszücsi tartózkodáshoz (Lelki Rehabilitációs Otthon), többen jelentkeztek, mint amennyi férőhely van.
  • Szó esett még a betegek kórházi látogatásáról, megsegítéséről.

A taggyűlés után, a délután második részében Gősiné Lusztig Ildikó a Magyar Rákellenes Liga képviseletében üdvözölte alapszervezetünket és nagyra értékelte eddigi munkánkat, majd Tóth Lászlóné alapszervezetünk vezetője köszöntötte az Önkormányzat részéről megjelent képviselőket, dr. Végh Attilát és Besze Andreát, és nem utolsósorban a tagságot. Röviden ismertette a Magyar Rákellenes Liga történetét, munkáját és célkitűzéseit, szólt alapszervezetünk tíz éves tevékenységéről és megköszönte a tagság lelkiismeretes, önfeláldozó munkáját, valamint a támogatók által nyújtott segítséget!

A köszöntők, beszédek után a gyöngyösi Szenior Örömtánc csoportjának 12 tagja bemutatót tartott a résztvevőknek. Doba Dénesné Anna szenior örömtánc oktató, a csoport vezetője elmondta, hogy mennyire hasznos ebben a korban ez a fajta tánc ugyanis az idős szervezethez igazított kíméletes sporttevékenység és „agytorna”, amely eredményesen késlelteti a demencia és az Alzheimer-kór kialakulását. Néhány táncba a tagságot is bevonták, remekül szórakoztunk.

Az ünnepség egy kis eszem-iszommal, beszélgetéssel ért véget és a csodálatos, nagyon finom születésnapi torta is elfogyott.

Tóth Lászlóné
MRL Gyöngyösi Alapszervezet elnöke

Kapcsolódó bejegyzések

Egyéb

Bakonyszücs 2014.

Ismét együtt lehettünk egy hétig egri és miskolci barátainkkal

Alapszervezetek

XIII. Európai Méhnyakrák Megelőzési Hét – méhnyakrákellenes program a Salgótarjáni Alapszervezet szervezésében

A Magyar Rákellenes Liga Salgótarjáni Alapszervezete, a Mályvavirág Alapítvány és a Salgótarjáni Mályvavirág Pont a „XIII. Európai Méhnyakrák Megelőzési Hét” alkalmából 2019. január 22-én a Balassi Bálint Megyei Könyvtárban figyelemfelkeltő programot szervezett A méhnyakrák a Olvass tovább...

Alapszervezetek

Önvizsgálat tanítása a Szent István Általános Iskolában, Hatvanban

Emlő – here önvizsgálatra tanítás oktatófilm vetítésével egybekötve Időpont: 2018.  március 19. Helyszín: Hatvani Szent István Általános Iskola A Magyar Rákellenes Liga Hatvani Segítő Szolgálatát idén is megtartotta felvilágosító programját a Hatvani Szent István Általános Olvass tovább...