Taggyűlés és születésnapi ünnepség – 2022. 11. 07.

Alapszervezetünk megalakulásának 10. évfordulója alkalmából születésnapi ünnepséget szerveztünk 2022. november 7-én, hétfőn, a szokásos havi taggyűlésünkkel egybekötve.

A program első részében megtartottuk a november havi taggyűlésünket, ahol értékeltük az elmúlt időszakban végzett munkát valamint megbeszéltük az előttünk álló feladatokat, többek között:

  • Idén ősszel elmarad a Natura Nap Gyöngyösön, ahol prosztataszűrést végeztünk volna, azonban a tagság kérése, hogy szervezzük meg házon belül a szűrést.
  • Felmértük az igényt a jövő évi bakonyszücsi tartózkodáshoz (Lelki Rehabilitációs Otthon), többen jelentkeztek, mint amennyi férőhely van.
  • Szó esett még a betegek kórházi látogatásáról, megsegítéséről.

A taggyűlés után, a délután második részében Gősiné Lusztig Ildikó a Magyar Rákellenes Liga képviseletében üdvözölte alapszervezetünket és nagyra értékelte eddigi munkánkat, majd Tóth Lászlóné alapszervezetünk vezetője köszöntötte az Önkormányzat részéről megjelent képviselőket, dr. Végh Attilát és Besze Andreát, és nem utolsósorban a tagságot. Röviden ismertette a Magyar Rákellenes Liga történetét, munkáját és célkitűzéseit, szólt alapszervezetünk tíz éves tevékenységéről és megköszönte a tagság lelkiismeretes, önfeláldozó munkáját, valamint a támogatók által nyújtott segítséget!

A köszöntők, beszédek után a gyöngyösi Szenior Örömtánc csoportjának 12 tagja bemutatót tartott a résztvevőknek. Doba Dénesné Anna szenior örömtánc oktató, a csoport vezetője elmondta, hogy mennyire hasznos ebben a korban ez a fajta tánc ugyanis az idős szervezethez igazított kíméletes sporttevékenység és „agytorna”, amely eredményesen késlelteti a demencia és az Alzheimer-kór kialakulását. Néhány táncba a tagságot is bevonták, remekül szórakoztunk.

Az ünnepség egy kis eszem-iszommal, beszélgetéssel ért véget és a csodálatos, nagyon finom születésnapi torta is elfogyott.

Tóth Lászlóné
MRL Gyöngyösi Alapszervezet elnöke

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Hívás klub záró összejövetel

december 10-én önkéntesekkel kibővített Hívás klubfoglalkozást tartottunk. A klubvezető köszöntötte a megjelenteket. Örömmel látta az örömöt a tagok arcán, a baráti beszélgetéseket a foglalkozás előtt, hiszen 2020. március 12-én volt utoljára tantermi klubfoglalkozás. Szabadtéri programok Olvass tovább...

Alapszervezetek

A béke szigete: Bakonyszücs 2016.

Ismét eljött a szeptember, és vele együtt a várva várt bakonyszücsi napok. Bár az idén a szokottnál későbbre esett a táborozásunk, és aggódtunk is az időjárás miatt, igazán gyönyörű, napsütéses időben teltek a napjaink. A Olvass tovább...

Alapszervezetek

OGYIK tagok kirándulás Szentendrére

A Magyar Rákellenes Liga Hatvani Alapszervezetének OGyIK tagjai  2019. augusztus 28-án Szentendrére kirándultak. Szentendre a Dunakanyar kapujában, gyönyörű természeti környezetben található. Művészete, kultúrája, rendezvényei és macskaköves utcái magukkal ragadják az ide látogatókat. A nagy meleg Olvass tovább...