Tagtársunk Kelemen Lászlóné az ország egyik legtapasztaltabb rehabilitációs szakkórházában a Parádfürdői Állami Kórházban gyógyul, így azonnal jött az ötlet, hogy hová is menjünk szerdán, 2022. október 26-án.

Busszal érkeztünk Parádfürdőre és egyenesen Icuhoz mentünk, aki nagyon megörült nekünk. Együtt sétáltunk kicsit, körbevezetett bennünket a kórház területén és elmondta, hogy milyen kezeléseket kapott.

Icunak jobbulást és mielőbbi hazatérést kívánva elbúcsúztunk és elindultunk az Ilona-völgy felé. Kis kitérővel pihenőt tartottunk a Mária kegyhelynél, majd a 100 éves vadgesztenye és hársfákból álló csodás fasor övezte úton ballagtunk a Sándorréti elágazóig, ahonnan az utunk az erdőben folytatódott egészen a Szent István csevicekútig.

Kulacsainkat megtöltöttük a kissé savanykás, érdekes ízű csevicével, majd visszafelé vettük az irányt Parádfürdőre. Nagyon szép napunk volt ezúton is.

Tóth Lászlóné
a MRL Gyöngyösi Alapszervezet elnöke

 

 

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Egészségünk és környezetünk védelmében – 2. nap

A Borsodnádasdi Alapszervezet beszámolója 2020.szeptember 16-án folytatódott az egészségünkről szóló figyelem felhívó napok második része. Az eseményt faültetéssel kezdtük. Meghívottunk – Németh Lajos meteorológus – és Kormos Krisztián polgármester közösen fát ültettek a Helytörténeti gyűjtemény Olvass tovább...

Alapszervezetek

Vedd kezedbe a sorsod!

Tizenharmadik alkalommal rendezett figyelemfelkeltő sétát a mellrák elleni küzdelem jegyében a Magyar Rákellenes Liga Salgótarjáni Alapszervezete és a Nógrád Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztálya 2021. október 05-én a nógrádi megyeszékhelyen. A rendezvény a Balassi Bálint Megyei Olvass tovább...