A Magyar Rákellenes Liga alaptevékenységébe tartozik segíteni az egészségmegőrzést, a rák kockázatának csökkentését, a korai felismerést, a gyógyítás, gyógyulás folyamatát, sokszor adományokkal segíttve az egészségügyi intézmények eszközbeszerzését is.

Az onkológiai betegek esetében sokszor van szükség vérvételre, vénás beavatkozásra és sok esetben nehéz megtalálni a vénát. Gyakran, még a leggyakorlottabbaknak is komoly kihívást jelent. A Liga Salgótarjáni Alapszervezet önkéntesei elhatározták, hogy a szakszemélyzet és a betegek mindennapjait megpróbálják megkönnyíteni vénakereső műszer adományozásával. Ugyanis a vénaszkenner azonnal jól láthatóvá teszi a bőr alatti vénákat egy speciális átvilágítási technikával, ezáltal a beavatkozás gyorsabb és egyúttal fájdalom mentesebb lesz.

A terv megvalósítása a Rózsaszín Párduc Tömegsport Egyesület – Palóc Roham Extrém Akadályfutó Szakosztályának jótékony célú akadályfutásával vált lehetővé. A 2018-ban alakult civil egyesület célja minél több sportrendezvény megszervezése, lebonyolítása jótékony céllal.

Az Egyesület felkérésére a Liga szakképzett önkéntesei már a kezdetektől jelen voltak a sporteseményeiken állapotfelmérést, szűrővizsgálatokat végeztek, tanácsadást adtak. Közös döntés és egyeztetés alapján a 2022-es SalGO Charity esemény bevételének kedvezményezettje a MRL Salgótarjáni Alapszervezete lett, akik a teljes adományt a vénakereső vételére szánták.

A szeptember 10-i akadályfutás végén a vezetőség részéről Bulyovszki Vera bejelentette, hogy a közel két millió forint, két darab vénakeresőre összegyűlt.

Ünnepélyes keretek között, 2022. október26-án megvalósult két civil szervezet összefogásával a betegek és a szakszemélyzet életét, munkáját megkönnyítő orvosi műszer átadása a Szent Lázár Megyei Kórház Onkológiai Osztályának, melyen jelen volt Rozványi Balázs, a MRL elnöke is.

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Előadás a vastagbéldaganatos megbetegedésről a Magyar Rákellenes Liga Szekszárdi Alapszervezetében

2016. május 18-án 17 órai kezdettel a Babits Mihály Kulturális Központ Csatár termében dr. Tam Beatrix belgyógyász gasztroenterológus főorvos „ A vastagbél daganatos megbetegedése: diagnózis, szűrés, megelőzés” címmel tartott előadást az alapszervezet tagsága és meghívott Olvass tovább...

Alapszervezetek

Séta a mellrák ellen Nyergesújfaluban

A tagok 16.45-kor gyülekeztek a Május 1.téri ABC üzlet előtt. 17 órakor indult el a séta a város másik végében levő Térségi Közösségi Házhoz. Ez kb. 2-2,5 km távolságot jelent. A sétálók között szervezőink rózsaszín Olvass tovább...

Alapszervezetek

GyöngyöM beszámoló Hatvanból

Időpont: 2018. január 27. szombat  10-13 óráig Helyszín: TESCO Áruház Hatvan A gyöngy a méhnyakrák és a HPV elleni védelmet szimbolizálja. A Magyar Rákellenes Liga Hatvani Segítő Szolgálata közös szervezésben az Albert Schweitzer Kórház Egészségfejlesztő Irodával, Olvass tovább...