A Magyar Rákellenes Liga alaptevékenységébe tartozik segíteni az egészségmegőrzést, a rák kockázatának csökkentését, a korai felismerést, a gyógyítás, gyógyulás folyamatát, sokszor adományokkal segíttve az egészségügyi intézmények eszközbeszerzését is.

Az onkológiai betegek esetében sokszor van szükség vérvételre, vénás beavatkozásra és sok esetben nehéz megtalálni a vénát. Gyakran, még a leggyakorlottabbaknak is komoly kihívást jelent. A Liga Salgótarjáni Alapszervezet önkéntesei elhatározták, hogy a szakszemélyzet és a betegek mindennapjait megpróbálják megkönnyíteni vénakereső műszer adományozásával. Ugyanis a vénaszkenner azonnal jól láthatóvá teszi a bőr alatti vénákat egy speciális átvilágítási technikával, ezáltal a beavatkozás gyorsabb és egyúttal fájdalom mentesebb lesz.

A terv megvalósítása a Rózsaszín Párduc Tömegsport Egyesület – Palóc Roham Extrém Akadályfutó Szakosztályának jótékony célú akadályfutásával vált lehetővé. A 2018-ban alakult civil egyesület célja minél több sportrendezvény megszervezése, lebonyolítása jótékony céllal.

Az Egyesület felkérésére a Liga szakképzett önkéntesei már a kezdetektől jelen voltak a sporteseményeiken állapotfelmérést, szűrővizsgálatokat végeztek, tanácsadást adtak. Közös döntés és egyeztetés alapján a 2022-es SalGO Charity esemény bevételének kedvezményezettje a MRL Salgótarjáni Alapszervezete lett, akik a teljes adományt a vénakereső vételére szánták.

A szeptember 10-i akadályfutás végén a vezetőség részéről Bulyovszki Vera bejelentette, hogy a közel két millió forint, két darab vénakeresőre összegyűlt.

Ünnepélyes keretek között, 2022. október26-án megvalósult két civil szervezet összefogásával a betegek és a szakszemélyzet életét, munkáját megkönnyítő orvosi műszer átadása a Szent Lázár Megyei Kórház Onkológiai Osztályának, melyen jelen volt Rozványi Balázs, a MRL elnöke is.

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=pfbid0Ff2BeV3dEJhHXkHPVAx2HMQbohQTKz1Mfqx3gx1S4ZvMXSpgWxD1EdQiFQ3P8RXGl&id=100057397061676

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Szűrés Hatvanban a Városi Egészségnap és Futófesztiválon

április 23-án a Városi Egészségnap és Futófesztiválon nagyon sokan keresték fel az ingyenes szűrővizsgálatokat! Az DISZI tantermei kórházi rendelőkké alakultak át. A vércukorszint- és koleszterinszint mérés volt a leglátogatottabb, majd ezt követte a testtömeg index mérés, Olvass tovább...

Alapszervezetek

Hatvani Alapszervezet és Segítő Szolgálat – februári program

A Segítő Szolgálat programja (Hatvan, Balassi B.u.16. Nővérszálló 1. em.) Stresszoldó csoportfoglalkozás 1/2: Időpont: 2018. február  5. hétfő 14 óra Vezeti: Kiss Anett pszichológus, Hatvani Kórház Helyszín: Segítő Szolgálat Hatvan, Balassi Bálint u. 16. Nővérszálló 1. em. Rákellenes Olvass tovább...

Alapszervezetek

Mise az emlőbetegekért Hajdúszoboszlón

Szeretettel hívunk minden kedves hívőt, beteget és hozzátartozót, az őket gyógyító orvosaikat, ápolóikat 2017. február 14-én (kedd) 17:30 órai kezdettel  a Szent László Római Katolikus Plébániatemplomba (Hajdúszoboszló, Bocskai u. 1 sz.) Misét celebrál: Dr. Lipták József esperes-plébános