A Magyar Rákellenes Liga Salgótarjáni Alapszervezete az emlőrák elleni harc hónapjában Salgótarjánban ötödik alkalommal szervezett figyelemfelkeltő gyalogtúrát a Tarjáni Szabadidősport Egyesület Világgyalogló (hó)nap eseményéhez kapcsolódva és a programot a Balassi Bálint Megyei Könyvtár is bevette az Országos Könyvtári Napok eseményeinek sorába.

Az öt kilométeres vezetett túra indítása előtt az Alapszervezet vezetője köszöntője után beszélt az esemény küldetéséről, a rendszeres mozgás fontosságáról és tolmácsolta az idei év üzenetét: „Vigyázz magadra, figyelj magadra, adj esélyt magadnak egy hosszabb, teljesebb életre szűrővizsgálaton való részvétellel!”

Szikrázó napsütésben, tiszta, erdei levegőn, csodás környezetben gyalogoltuk le a túrát a Pipis gerinc-Kálvária-BBMK útvonalon azzal a jó érzéssel, hogy aktív mozgással, jó kedvvel tettünk az egészségünkért és tettünk egy jó ügyért.

Bónuszként, túrázás közben sokan rengeteg gombát találtak.

A végcél a BBMK volt, ahol ásványvizet, csoki szeletet kapott minden részvevő és póló sorsolással zártuk a délelőttöt.

A nool.hu cikke itt olvasható

 

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

“Löszlő országos túra” – az ellátás is fontos!

A MRL Siófoki Alapszervezetének tagjai önkéntes segítőként részt vettek a “Löszlő” országos túrán részt vevők ellátásában. Ebédfőzésben segédkeztek. Áldos levest készítettek a Ságvárért Egyesület tagjaival régi Római recept alapján. (Ságváron az ásatások római leleteket tártak Olvass tovább...

Alapszervezetek

ÖNKÉNTESEK NAPJA és HÁLA-GÁLA Szekszárdon

Szombaton, 2022. szeptember 24-én 9:30- tól 16:00 óráig ismét megrendelésre került az Önkéntesek Napja és Hála-Gála a Szekszárdi Civil Kerekasztal és a Mentálhigiénés Műhely szervezésében, amely már hagyomány Szekszárdon. A rendezvényen 19 civil szervezet önkéntese Olvass tovább...

Alapszervezetek

Egy csepp vér az egészségért – szűrés Egerben

Április 12-én 9-12 óráig várják a férfiakat Egerben, az EKMK Lisziben.