A Salgótarjáni Alapszervezet beszámolója

Akadályfutással gyűjtöttek a sportolók vénaszkennerre a tarjáni Tóstrandon 

A Rózsaszín Párduc Tömegsport Egyesület Palóc Roham Extrém Akadály­futó Szakosztálya jótékonysági célú versenyt szervezett 2022. 09.10-én, szombaton a salgótarjáni Tóstrandon és környékén. A sportolók mellett szépszámú érdeklődő is megtekintette az akadályfutók próbatételeit.

Felkérésre a Liga szakképzett önkéntesei a NMKH Népegészségügyi Főosztály munkatársaival szűrőbuszban és sátrakban állapotfelmérést, szűrővizsgálatokat végeztek, tanácsadást adtak.

Az idei viadal támogatott szervezete a Magyar Rákellenes Liga Salgótarjáni Alapszervezete, a szervezők tervei szerint egy vénaszkenner beszerzésére fordítják a rendezvény bevételét.

Az eredményhirdetés előtt ünnepélyes keretek között örömmel hirdette ki az adománygyűjtő egyesület részéről Bulyovszki  Vera, hogy az összeg a vénakeresőre összegyűlt.

Az alapszervezet vezetője hálás köszönetet mondott a szervezőknek, a résztvevőknek, a támogatóknak, hogy mind a betegek, mind a szakszemélyzet életét, munkáját megkönnyítő orvosi műszer megvásárlása valóra válhat.

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Beszámoló a Petőfibányai Alapszervezet májusi programjaiból

Május 15-én kirándultunk a Molnár Tanyára. Kb 2.5 km-es kellemes sétával verőfényes napsütésben érkeztünk meg a tanyára mintegy 64-en. Miután elfogyasztottuk a tanyasi kenyérlángost, játékos kérdezz-felelekkel zártuk a programot, a jó válasz nyereménye egy csoki Olvass tovább...

Alapszervezetek

Szűrővizsgálatok az Esélyegyenlőségi Konferencián Salgótarjánban

A Magyar Rákellenes Liga Salgótarjáni Alapszervezet szakképzett önkéntesei a MESE felkérésére az Esélyegyenlőségi Konferencia résztvevőinek állapotfelmérést és tanácsadással egybekötött szűrővizsgálatokat végeztek szeptember 28-án Salgótarjánban 12-14 óráig. Volt vérnyomásmérés, BMI számítás, vércukor, koleszterinszint meghatározás, PSA teszt Olvass tovább...

Alapszervezetek

Ökológiai lábnyom – előadás Debrecenben

Hívás klub – Debreceni Alapszervezet November 10-én klubfoglalkozásra érkeztek a tagok az Onkoradiológia szeminárium termében. A borús idő ellenére 32 fő vett részt a foglalkozáson, amíg gyülekeztek a résztvevők kis csoportokban beszélgettek. Most is voltak, Olvass tovább...