Sétahajózás a Dunán

Régóta dédelgetett vágyunk teljesült augusztus 24-én azzal, hogy sétahajózhattunk a Dunán.

Autóbusszal érkeztünk Budapestre, majd a 2-es metróval utaztunk a Deák térig, majd innen egy kis városnéző sétával jutottunk el a Vigadó téri hajóállomásra, ahol még két Budapesten tartózkodó tagtársunk csatlakozott hozzánk, s így már tizenkilencen szálltunk be a délben induló hajóra. Ahogyan azt előre megterveztük a Margitszigetnél megszakítottuk utunkat. Időnk nem volt túl sok, ezért csak a nem mindennapi látványt, élményt nyújtó zenélő szökőkút és környékét jártuk be és csodáltuk meg a színes virágokkal tarkított üde zöld parkjait az „égig érő” nyárfáival és platán fáival.

Sajnos nagyon gyorsan elszaladt az idő, indulnunk kellett, hogy folytathassuk sétahajózásunkat és gyönyörködhessünk a csodás panorámában, Buda és Pest szépségeiben, még az óriási esőszakadást is szépnek találtuk a hajóban utazva. Megbeszéltük, hogy hamarosan visszatérünk.

Buszkirándulás Gyulára 08.28

Alapszervezetünk meghívást kapott a Gyöngyösön működő Mátra Honvéd Kaszinó Kulturális Egyesület vezetőségétől a Nemzeti Művelődési Intézet által szervezett gyulai buszkirándulásra augusztus 28-án.

Tagjaink közül sokan éltek az egész napos programot biztosító lehetőséggel.

  • Remek, rendhagyó, különböző korszakokon átívelő néptánc műsort láthattunk a Nemzeti Táncszínház művészeinek előadásában.
  • Betekintést nyerhettünk a Gyulai Almásy-kastély Látogatóközpontba, ahol profi tárlatvezetéssel ismerhettük meg az Almásy-kastély történetét az 1700-as évektől napjainkig. A Látogatóközpont 2018-ban bekerült Európa TOP 40 múzeuma közé. Bővebben: https://gyulaikastely.hu/
  • Hasonlóan kiváló idegenvezetéssel járhattuk be Gyula város legrégebbi, téglából épített örökségét a gótikus várát.
  • A programok között, délidőben finom ebéddel kedveskedtek házigazdáink, mely stílusosan pásztortarhonya gyulai kolbásszal és almás rétes volt.

Köszönjük a Mátra Honvéd Kaszinó Kulturális Egyesület vezetőségének ezt a csodás napot!

Ismét a Margitszigeten 08. 31.

Közkívánatra tagságunk egy kisebb csoportja megismételte a margitszigeti kirándulást augusztus 31-én szerdán, immáron nem sétahajózással egybekötve, hanem célirányosan csak a Margitszigetre.

Ez alkalommal több idő jutott, kényelmes sétával, a sziget szépségeinek felfedezésére, pihenésre a csodás zenélő szökőkút mellett, melyről beszéljenek a fotók.

Tóth Lászlóné
a MRL Gyöngyösi Alapszervezet elnöke

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Figyelemfelhívó séta az egészségért, a mellrák ellen – Hatvanban

Október a mellrák elleni küzdelem hónapja. A Magyar Rákellenes Liga Hatvani Alapszervezete 2016. október 14-én, immár nyolcadik éve rendezi meg figyelemfelhívó rendezvényét és sétáját. Az  időjárás is kegyes volt hozzánk, szép napsütéses időben sokan csatlakoztak hozzánk! Olvass tovább...

Alapszervezetek

Szentmise a Rákellenes Világnapon Egerben – beszámoló

Az Egri Szent Lajos templomban a Rákellenes Világnap alkalmából, szentmisét celebrált Koós Ede atya a daganatos betegek gyógyulásáért, orvosaikért, ápolóikért. Köszönjük a betegek és a hozzátartozók nevében a csodálatos misét és az azt követő Balázs Olvass tovább...

Egyéb

Önkéntes képzés Hatvanban

Az MRL Hatvani Alapszervezete és Segítő Szolgálata ingyenes önkéntes képzést indít 2014 novemberében