Július 23-án rekkenő hőségben hatodik alkalommal hirdettük meg az ingyenes melanoma szűrést Debrecenben.

György Zoltán és Molnár László engedélyezték a fürdő területén a szűrést. A Debreceni Alapszervezet önkénteseinek és az orvosoknak ebben az évben is 20 ingyenes belépőt biztosítottak.

Dr. Jenei Kluch Lenke bőrgyógyász szakorvos vállalta a szűrés elvégzését.

Nagy hangsúlyt fektettünk a szervezésre. Meghívót küldünk a médiának (sajtó, tv, rádió) a Rákliga tagoknak, a nyugdíjas szervezetnek. Jeleztük a facebookon is a lehetőséget.

A Debrecen televizió 22-én interjút készített a melanoma szűrés kapcsán Dr. Hallay Judittal, az alapszervezet elnökével, aki megosztotta a hallgatókkal, milyen veszélyeket rejthetnek magukban a testfelszínünkön észrevehető bőrelváltozások.

Reggel fél 9-kor találkoztunk a fürdő előtt. Kitettük a Rákliga logóját, több helyre irányító lapot helyeztünk el a fürdő alkalmazottainak segítségével.

A regisztrációs asztalnál önkénteseink fogadták a vizsgálatra jelentkezőket. Dr. Hallay Judit elnökünk a melanómáról adott fontos tájékoztatót. Két alkalommal a hangos bemondón is hívta a fürdőzőket a szűrésre, hangsúlyozva annak fontosságát.

50 fő, akik regisztráltak türelemmel várakoztak a 38 fokos melegben.

9:45 órától 13 óráig tartott a szűrés, végül 56 főt vizsgált meg a doktornő. (39 nőt – 1 diáklány, 1 fiú gyerket – és 15 férfit) szerencsére most melanomával és basaliomával nem találkozott,

15 fő esetében a bőrgyógyász szakorvos doktornő szoros után követést javasolt fényvédő krém használata mellett és évenkénti kontrollt.

A Debrecen televízió riportot készített a melanoma szűrésen.

Sokan megköszönték a lehetőséget a Rákellenes Ligának, hogy megszervezte a szűrést, amelyen részt vehettek.

Mindenki dicsérte a doktornő kedvességét, precizitását, ahogy a vizsgálatot végezte.

A liga önkénteseinek Borosné Eszter most is dinnyét vett és délben palacsintát kaptak.

A Rákellenes Liga most is sikeresnek mondható szűrést végzett, ami ebben a napfényben túl gazdag évszakunkban abszolút aktuális volt.

Kozempel Zsuzsánna
MRL Debreceni Alapszervezet vezetőségi tag

 

 

 

 

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Hajdúszoboszlói Alapszervezet – Áprilisi hírlevél

PROGRAMOK:  FOGADÓ ÓRA Minden KEDDEN 10.00 -12.00 óráig. Helye: JEC II.em. 224. ajtó FAKANÁL KLUB: 2016. 04. 06. 13.00 óra Helye: Debrecen Belgyógyászati Klinika Tankonyha TEREMTORNA: 2016. 04. 07. 14.00 óra Helye: Tüdőgondozó Intézet földszint, Olvass tovább...

Alapszervezetek

Kihívások Hete a miskolci Szentpáli István Szakközépiskolában

Megkezdódőtt a kihívások hete a Szentpáliban. 1. nap “Fuss az egészségedért”

Alapszervezetek

Nincs az a kerítés mi elválasztaná a szíveket!

December 3. Fogyatèkkal èlők vilàgnapja! December 5. Önkèntesek napja Mennyi alkalom a figyelemre , ūnneplèsre! Megható volt idén is az a szeretet amivel fogadták a Mikulást és “krampuszos” csapatunkat a z Mikulàs kommandòt – Nefelejcs Olvass tovább...