Július 23-án rekkenő hőségben hatodik alkalommal hirdettük meg az ingyenes melanoma szűrést Debrecenben.

György Zoltán és Molnár László engedélyezték a fürdő területén a szűrést. A Debreceni Alapszervezet önkénteseinek és az orvosoknak ebben az évben is 20 ingyenes belépőt biztosítottak.

Dr. Jenei Kluch Lenke bőrgyógyász szakorvos vállalta a szűrés elvégzését.

Nagy hangsúlyt fektettünk a szervezésre. Meghívót küldünk a médiának (sajtó, tv, rádió) a Rákliga tagoknak, a nyugdíjas szervezetnek. Jeleztük a facebookon is a lehetőséget.

A Debrecen televizió 22-én interjút készített a melanoma szűrés kapcsán Dr. Hallay Judittal, az alapszervezet elnökével, aki megosztotta a hallgatókkal, milyen veszélyeket rejthetnek magukban a testfelszínünkön észrevehető bőrelváltozások.

Reggel fél 9-kor találkoztunk a fürdő előtt. Kitettük a Rákliga logóját, több helyre irányító lapot helyeztünk el a fürdő alkalmazottainak segítségével.

A regisztrációs asztalnál önkénteseink fogadták a vizsgálatra jelentkezőket. Dr. Hallay Judit elnökünk a melanómáról adott fontos tájékoztatót. Két alkalommal a hangos bemondón is hívta a fürdőzőket a szűrésre, hangsúlyozva annak fontosságát.

50 fő, akik regisztráltak türelemmel várakoztak a 38 fokos melegben.

9:45 órától 13 óráig tartott a szűrés, végül 56 főt vizsgált meg a doktornő. (39 nőt – 1 diáklány, 1 fiú gyerket – és 15 férfit) szerencsére most melanomával és basaliomával nem találkozott,

15 fő esetében a bőrgyógyász szakorvos doktornő szoros után követést javasolt fényvédő krém használata mellett és évenkénti kontrollt.

A Debrecen televízió riportot készített a melanoma szűrésen.

Sokan megköszönték a lehetőséget a Rákellenes Ligának, hogy megszervezte a szűrést, amelyen részt vehettek.

Mindenki dicsérte a doktornő kedvességét, precizitását, ahogy a vizsgálatot végezte.

A liga önkénteseinek Borosné Eszter most is dinnyét vett és délben palacsintát kaptak.

A Rákellenes Liga most is sikeresnek mondható szűrést végzett, ami ebben a napfényben túl gazdag évszakunkban abszolút aktuális volt.

Kozempel Zsuzsánna
MRL Debreceni Alapszervezet vezetőségi tag

 

 

 

 

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Beszámoló a Sárszentágotai Alapszervezet májusi programjairól

  Május 8-án alapszervezeti tagjaink részvételével ünnepeltük meg az anyák napját, melyen a gyerekeink kedveskedtek műsorral és ajándékkal a megjelent édesanyáknak és nagymamáknak. Május 16-án részt vettünk a Székesfehérvári Egyházmegye által szervezett Egyházmegyei Napon, ahol Olvass tovább...

Alapszervezetek

Egészség ezreknek, milliók a kórháznak – Richter Egészségváros Siófokon

A Rákellenes Liga tagjai is részt vettek 2016. május 07-én a városunkban rendezett Richter Egészségváros rendezvényén, melynek mottója „Egészség ezreknek, milliók a kórháznak” volt. A Richter Gedeon Gyógyszergyártó cég 2 millió Ft-ot ajánlott fel a Olvass tovább...

Alapszervezetek

Rózsaszín séta és rendezvény Eleken

A Magyar Rákellenes Liga Eleki Alapszervezete 2015. október 20-án Rózsaszín séta a mellrák ellen elnevezésű figyelemfelkeltő programra hívta a lakosságot. A rendezvény célja az volt, hogy felhívja a figyelmet a megelőzés fontosságára, a daganatos betegségek Olvass tovább...