PÁLYÁZATI FELHÍVÁS

„Figyelj magadra!”

A beadási határidő meghosszabbodott: szeptember 10-éig lehet beküldeni a képeket!

Salgótarján
2022

______________________________

A Magyar Rákellenes Liga Salgótarjáni Alapszervezet

mint rendező, pályázatot hirdet a

„Figyelj magadra!”

fotópályázaton való részvételre a következő feltételekkel:

 1. A fotópályázaton minden 18. életévét betöltött Magyarországon élő amatőr és profi fotográfus részt vehet. A pályaművek témája, a mellrák előfordulás kockázatának csökkentése, az érintettek gyógyulási folyamata, a kezelések utáni tünetmentes állapot bemutatásáról portréfotó, emberábrázolás. A szervező célja, felhívni a figyelmet a mammográfia, az időben való felfedezés, ezáltal a sikeres gyógyulás lehetőségének fontosságára.
 1. A szerzők összesen maximum 5 db képet küldhetnek digitális formában.
 1. A képek kidolgozási módja kötetlen, azonban a fotó olyan mértékű manipulálása, mely betegségen átesett személyként ábrázol egészséges embert, nem megengedett.
 1. A képeket csak JPEG formátumban (hosszabbik oldal maximum 2000 pixel méretben) lehet beküldeni. A kép mérete nem haladhatja meg a 2 MB-t. A digitálisan beküldött képek file neve: pl.: Kovács János budapesti lakos „A kedvesem reggel” című alkotása KoJa01_Bud_akedvesemreg. A kép címe a fájlnévben max. 12 karakter lehet.
 1. A művekről a mellékelt nevezési lapot kell kiállítani (doc fájlban, nem szkennelt!), melyen a sorszám tartalmának meg kell egyeznie a kép jelölésével. A nevezési lap letölthető a Magyar Rákellenes Liga weblapjáról.
 1. A képeket digitális formában a  figyeljmagadra.2022@gmail.com email címre kell küldeni.
 1. A beérkezett művekből 3 tagú zsűri válogatja ki online a bemutatásra alkalmas alkotásokat, és abból kiállítást rendezünk. Az arra érdemes munkákat a zsűri döntése alapján díjazzuk (I-II-III), valamint felajánlások alapján különdíjak kerülnek kiadásra. Az I. helyezett 50.000 Ft, a II. helyezett 30.000 Ft, a III. helyezett 20.000 Ft díjazásban részesül.
 1. A szerzőknek vállalniuk kell, hogy a kiállításra kiválasztott képeket a Kiállítási naptárban meghatározott időig (4. pont) hosszabbik oldal maximum 6000, minimum 3000 pixel méretben a  figyeljmagadra.2022@gmail.com email címre megküldik. A bemutatásra, illetve díjazásra elfogadott fotókat 30×45 cm-es méretre nagyíttatjuk.
 1. A zsűri döntése mind az elfogadás, mind a díjazás tekintetében megtámadhatatlan.
 1. A zsűrizés interneten történik. A Zsűri tagjai:
 • Sziráki Dorina, modelll
 • Komka Péter, az MTI fotóriportere, a Magyar Sajtófotó Pályázaton több alkalommal díjazott
 • Kreicsi Mária, a Magyar Rákellenes Liga Salgótarjáni Alapszervezet elnöke
 1. A szerzők a nevezési lap és az alkotások beküldésével a pályázati feltételeket tudomásul veszik és garantálják, hogy a pályázatra saját, eredeti műveiket küldték be és az esetlegesen ábrázolt személyek személyiségi jogait nem sértik.
 1. A rendezők a beküldött alkotásokat a Kiállítás propagandájára díjmentesen felhasználhatják. Minden más célú felhasználás csak a szerző hozzájárulásával történhet.
 1. A felmerülő kérdéseket e-mailen a figyeljmagadra.2022@gmail.com vagy telefonon (Szabó Péter: 30/287-3472) tudjuk megválaszolni.

KIÁLLÍTÁSI NAPTÁR

1.) Nevezési lapok (doc. fájlban) és alkotások beküldése e-mailben: 2022. 09. 10-ig

(figyeljmagadra.2022@gmail.com)

2.) Zsűrizés: 2022. szeptember 10-ig

3.) A zsűrizés eredményéről kiértesítés emailben, illetve

a Magyar Rákellenes Liga weblapon: 2022. szeptember 13.-ig.

4.) A kiállításra kiválasztott alkotások eljuttatása digitálisan a kiírásnak megfelelően:

 1. szeptember 18.-ig az alábbi címre:

(figyeljmagadra.2022@gmail.com)

5.) Kiállítás megnyitó: 2022. október 04. (kedd)

József Attila Művelődési és Konferencia Központ.

Salgótarján, Fő tér 5.

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Túra az „Apci tengerszemhez”

A Gyöngyösi Alapszervezet beszámolója Május hónap első szerdáján (4-én)– kis csapatunkkal – sikerült ismét egy csodálatos helyre eljutnunk. Újra és újra elcsodálkozunk, hogy mennyi szépség van szinte a közvetlen közelünkben. Ezúttal az „Apci tengerszemhez”, más Olvass tovább...

Alapszervezetek

Júliusi programok Gyöngyösön

A Gyöngyösi Alapszervezet beszámolója Alapszervezetünk július hónapban sem tétlenkedett. A nyári szünet ellenére tagságunk igen aktívan töltötte napjait. Sokat kirándultunk, túráztunk, strandoltunk, rendezvényeken vettünk részt. A hónap a régió egyik legrangosabb, a „Muzsikál az erdő” Olvass tovább...

Alapszervezetek

Szeptemberi program – Hatvani Segítő Szolgálat és Alapszervezet

A Segítő Szolgálat programja: Heves megyei önkéntes segítők esetmegbeszélése Időpont: 2016. szeptember 6. kedd, 9 óra Vezeti: Strommer Pálné Helyszín: Hatvani Segítő Szolgálat Hatvan, Balassi B.u. 16. Nővérszálló 1. emelet Stresszoldó csoportfoglalkozás 2/1 : Időpont: Olvass tovább...