A Magyar Rákellenes Liga Hatvani Segítő Szolgálata ismét megszervezte a Heves megyei alapszervezet tagjai részvételével az Úszóversenyt 2018. május 12-én, szombaton, a hatvani Markovits Kálmán uszodában.

Négy  alapszervezet jelezte részvételi szándékát a felhívásra: Gyöngyös, Rózsaszentmárton, Kerekharaszt és Hatvan.

Négy  korcsoport sorakozott fel a rajtnál: 40-50, 51-60, 61-70 és 70 év felettiek. Az úszásnem nem volt meghatározva. Külön úsztak a hölgyek és urak. Nem csak a betegségben átesett és gyógyulófélben lévő betegek úsztak, hanem családtagjaink is büszkén részt vettek a versenyen.

Lestyán Balázs alpolgármester úr a rendezvényen a helyi civil szervezetek munkáját méltatta megnyitó beszédében. Kiemelte, hogy a hatvani alapszervezet tagjai nagyon sokat tesznek egymásért és azért is, hogy meggyógyuljanak,  miközben harcolnak a rák ellen, példát mutatva a társadalomnak.

Rozványi Balázs a Magyar Rákellenes Liga elnöke szerint ez a rendezvény hozzájárul ahhoz, hogy az indulók egyensúlyban tartsák a testüket, ez pedig az egyik legfontosabb alapfeltétele annak, hogy meg tudjanak küzdeni a kórral, vagy kivédjék a rákos megbetegedést. A mozgás fontosságát is kiemelte beszédében!

Célunk minél több mozgással összekapcsolható programot szervezni, mint ahogy tettük eddig is. Szerveztünk gyalogtúrát, kerékpártúrát és heti rendszerességgel tartunk gyógytornát és Meridián tornát. Jövő hónapban indul a a Nordic Walking tanfolyamunk is.

Szeretnék köszönetet mondani a MRL vezetősége és betegtársaim nevében  Horváth Richárd úrnak, Hatvan város polgármesterének és a Tisztelt Képviselő Testületnek, Havassy Kálmán úrnak, a Hatvani Szolgáltató Intézmény vezetőjének és munkatársainak az Úszóverseny lebonyolításához nyújtott  támogatásért, segítségért!

33 fő jelentkezett a versenyre.

Összesen 52 fő volt jelen.

Lazányi Jánosné, a Segítő Szolgálat vezetője

Támogatóink:
Hatvan Város Önkormányzata
Markovits Kálmán Uszoda
Hatvan Tv
Zombori Kft.

 

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

RSOE és Szekszárdi Alapszervezet együttműködése

RSOE (Rádiós Segélyhívó és Infokommunikációs Országos Egyesület)  A Magyar Rákellenes Liga Szekszárdi Alapszervezet rész vett az RSOE kihelyezett és (ONLINE) értekezletén, 2020.október. 01-jén, amely a Tolna megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Konferencia Teremben került megrendezésre. Szekszárdi Alapszervezet Olvass tovább...

Alapszervezetek

Rózsaszín séta, 45 nap alatt a Föld körül Gyöngyös szervezésében

A Gyöngyösi Alapszervezet beszámolója Megtartottuk az október havi taggyűlésünket, ahol több mint negyven fő vett részt. A jelenléti ív aláírása és a vezetői köszöntés után megbeszéltük a legfontosabb októberi programunkat. Október az emlőrák elleni küzdelem Olvass tovább...

Alapszervezetek

Mise a Rákellenes Világnap alkalmából Egerben

Szentségimádás, SZENTMISE a Szent Lajos templomban, február 2-án, a Gyertyaszentelő Boldogasszony Ünnepén a rákbetegekért, és ápolóikért. Köszönjük Koós Ede atyának, hogy együtt imádkozhattunk a betegek gyógyulásáért és hogy a szentmise végén kötetlen beszélgetésre is volt Olvass tovább...