A Tarján Tavasz rendezvénysorozat „Tavaszi Sport-és Egészségnap Zagyvarónán” című programján való részvételre 2019. 04.27-re a Magyar Rákellenes Liga Salgótarjáni Alapszervezete felkérést kapott.

A regisztrált ötvenöt főnek szakképzett önkénteseink tanácsadással egybekötött állapotfelmérést, vércukor, koleszterin teszt mérést, szájüregi és anyajegyszűrést, önvizsgálat oktatást, szóbeli és nyomtatott felvilágosítást adtak a HPV-ről, a védőoltásról, a szűrésekről.

A délelőtt folyamán Torna Klubunk vezetői irányításával az érdeklődők részt vehettek a Meridián 3-1-2 tornán is.

Mivel igen hátrányos helyzetű területről van szó, tagjaink ruhagyűjtést végeztek, melyet a szűréseken megjelenők között osztottak szét.

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Szívünk Napja

A Szív Világszövetsége (WHF) kezdeményezésére 2000 óta a világon mindenütt egyszerre – szeptember 28-án – rendezik meg a Szívünk Napját, melyhez a MRL Miskolci Alapszervezete is csatlakozott. Csapatunk a miskolci “Szív Egyesület” helyi kezdeményezéséhez társult, Olvass tovább...

Alapszervezetek

Kreatív klubfoglalkozás Hatvanban

Időpont:2016. december 6. Klubvezető: Poórné Éva A MRL Hatvani Segítő Szolgálata az adventi várakozás jegyében tartotta meg Kreatív klubfoglalkozását december 7-én, ahol a jelenlévők szebbnél szebb 3D-s képeslapot készítettek szeretteiknek. Az elmaradhatatlan adventi  illat a Olvass tovább...

Alapszervezetek

A gyermekkori daganatok felismerése – előadás Rózsaszentmártonban

A MRL Rózsaszentmártoni Alapszervezete ismeretterjesztő előadást szervezett április 13-án a Művelődési Házban, a gyermekkori daganatok felismeréséről. Az előadó: Dr Rényi Imre főorvos, gyermekgyógyász-onkológus. A színvonalas előadáson 53 fő vett részt.