A Hatvani Alapszervezet beszámolója

A Magyar Rákellenes Liga Hatvani Alapszervezet tagjai június 10-én első helyszínként a Gül Baba türbéjét választották.

-A Rózsadomb Dunára néző délkeleti lejtőjén található Gül Baba türbéje egyike azoknak a leghíresebb és legszebb magyarországi műemlékeknek, amik emlékeztetnek minket arra, hogy nálunk bizony volt török uralom. Északon az iszlám kultúrának ez a legtávolabb eső szent helye, illetve az egyetlen működő zarándokhely a keresztény Európa területén.

Gül Baba, azaz Rózsák Atyja nevet a ballada szerint turbánján díszelgő rózsaszál miatt kapta. A hagyomány szerint a XIX. század végén Gül Babára emlékezve kapta a környék a Rózsadomb nevet is. Szép emlékekkel jöttünk el erről a szép helyről, a levendulák és a rózsák illatata sokáig kísért minket.

Második úti célunk a margitszigeti szökőkút volt, ahol a hosszú gyaloglás után megpihentünk, elcsendesedve hallgattuk az épp érkezésünkkor megszólaló zenét. Közülünk sokan most először jártak ezen a két helyen!

Újból egy szép napot töltött együtt 9 tagunk!

Lazányi Jánosné
az Alapszervezet elnöke

Támogatók: Hatvani Polgármesteri Hivatal, Albert Schweitzer Kórház Hatvan, Grassalkovich Művelődési Ház, Zombori Kft, Hatvan Tv, Hatvani Nőegylet, Hatvani Karitatív Összefogás

 

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Országos szintű lesz a vastagbélszűrő program – a Tolnai Népújság cikkei

Dr. Tam Beatrix belgyógyász szakorvos gasztroenterológus szerint “a vastagbél daganatok kialakulása összetett, többlépcsős folyamat. Egyértelműnek tűnik a kialakulásában a vörös húsok fogyasztásával való kapcsolat, az ételeinkkel bejutó rákkeltő anyagok ok-okozati szerepe (füst, tartósítószerek), a rostszegény Olvass tovább...

Alapszervezetek

Kirándulás Poroszlóra

2017. 09. 23-án kirándulni voltunk a poroszlói ökoparkban, ahol megtekintettük a nagy akváriumot, részt vettünk 3d mozivetítésen, mely bemutatta a Tisza-tó életét a négy évszakban és végül egy jót hajókáztunk a Tisza-tó rejtelmes nádasaiban.  

Alapszervezetek

Miskolciak kirándulása a Bükkben

Csodás réteken, fenséges bükkerdőben jártunk a hosszú hétvégén, Magyarország legszebb, legváltozatosabb hegységében, a Bükkben.